Υγεία-Διατροφή

Διατροφή και πρόληψη της σκλήρυνσης κατά πλάκας| Μια συνταγή για υγιή ζωή

Περισσότερα...

 

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια χρόνια νευρολογική νόσος που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Παρόλο που η ακριβής αιτία της νόσου δεν είναι ακόμη γνωστή, η διατροφή μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και τη διαχείριση της σκλήρυνσης κατά πλάκας. 

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη διατροφή μας για να προλάβουμε την εμφάνιση της νόσου και να διατηρήσουμε μια υγιή ζωή.

Κατανάλωση υγιεινών τροφίμων

Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ολικές δημητριακές, ψάρια, λαχανικά έλαια και πρωτεΐνες, μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της

Περισσότερα...

Πώς να αποφύγετε την πρόσληψη βάρους όταν επικρατεί κρύο

Περισσότερα...

 

Η τροφή που καταναλώνετε επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Είναι γεγονός ότι το φαγητό αποτελεί σήμερα μια απόλαυση. Σίγουρα η διάθεση, η όρεξη και ένα πλήθος άλλων παραμέτρων, όπως για παράδειγμα η εξωτερική θερμοκρασία, επηρεάζουν την ποιότητα και την ποσότητα της τροφής που θα καταναλώσετε.

Με άλλα λόγια, αν θέλετε να αποφύγετε την πρόσληψη βάρους το χρονικό διάστημα που επικρατεί κρύο, θα πρέπει να δώσετε αξία και προσοχή σε

Περισσότερα...

Τα συμπτώματα της κατάθλιψης και οι τρόποι αντιμετώπισης

Περισσότερα...

 

Η κατάθλιψη είναι η πιο διαδεδομένη ψυχική πάθηση στην εποχή μας. Αρκετοί άνθρωποι υποφέρουν από αυτή, ενώ εμφανίζεται σε ήπια, μέτρια και βαριά μορφή.

Κύριο χαρακτηριστικό της κατάθλιψης είναι η απώλεια ενδιαφέροντος σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες για διάστημα μεγαλύτερο των 2 εβδομάδων. Το άτομο εμφανίζει μειωμένη ενεργητικότητα και ψυχοκινητική δραστηριότητα ενώ βιώνει μεταβολές στον ύπνο, την όρεξη και το βάρος του. Έχει δυσκολία στη συγκέντρωση και στη λήψη αποφάσεων

Περισσότερα...

Η υπερφαγία στη σημερινή εποχή

Περισσότερα...

 

Αν κάποιος στο περιβάλλον σας είναι υπερφαγικός, πώς μπορείτε να βοηθήσετε εσείς, και πώς μπορεί ένας ειδικός διαιτολόγος-διατροφολόγος να βοηθήσει από τη δική του πλευρά;

Αν κάποιος είναι υπερφαγικός, μπορείτε να του προτείνετε τα εξής:

Αναζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού: 

Ένας διαιτολόγος ή ένας ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει κάποιον που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον υπερβολικό ενδοσκοπισμό.

Περισσότερα...

16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Περισσότερα...

 

Τίποτα δεν μπορεί να αγγίξει τη σημασία της διατροφής. Κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, μια ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τη σημασία μιας υγιεινής διατροφής. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τη σημασία της διατροφής, τα οφέλη της και τον τρόπο να την εντάξουμε στην καθημερινή μας ζωή.

Η διατροφή αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για τη διατήρηση της

Περισσότερα...