Υγεία-Διατροφή

Ένα νέο γρήγορο και φθηνό τεστ αίματος για τον καρκίνο του μαστού είναι 100% ακριβές

Περισσότερα...

 

Επιστήμονες από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα νέο, γρήγορο, φθηνό και 100% ακριβές τεστ για τον καρκίνο του μαστού. Το αυτοματοποιημένο τεστ με την ονομασία CytoPAN βγάζει αυθημερόν και επί τόπου αποτελέσματα, μερικές φορές μάλιστα σε λιγότερο από μία ώρα, ενώ κάθε kit του τεστ κοστίζει μόνο πέντε δολάρια, περίπου το ένα πέμπτο του κόστους των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων σήμερα διαγνωστικών τεστ.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους Ραλφ Γουαϊσλέντερ και Χιουνγκσούν Ιμ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», δοκίμασαν με επιτυχία το τεστ σε 68 ασθενείς με καρκίνο του

Περισσότερα...

Ένα νέο ελπιδοφόρο φάρμακο κατά της πολλαπλής σκλήρυνσης δοκιμάστηκε με επιτυχία

Περισσότερα...

 

Πολλές ελπίδες δίνει ένα νέο φάρμακο κατά της υποτροπιάζουσας πολλαπλής σκλήρυνσης, το οποίο δοκιμάστηκε με επιτυχία κατά την τελική φάση 3 της διεθνούς πολυκεντρικής κλινικής δοκιμής με την αρχαιοελληνική ονομασία «Ασκληπιός» (Asclepios). Πρόκειται για την οφατουμουμάμπη (ofatumumab), ένα ανοσοτροποποιητικό φάρμακο ικανό να σιγάσει τη φλεγμονώδη δραστηριότητα στη μεγάλη πλειονότητα των ασθενών με υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση, τη συχνότερη μορφή της νόσου, στην περίπτωση της οποίας

Περισσότερα...

Ιός του δυτικού Νείλου: Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα;

Περισσότερα...

 

Μπορεί το «καμπανάκι» να χτυπά μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας και η προσοχή της επιστημονικής κοινότητας να στρέφεται στην πανδημία, ωστόσο οι ειδικοί συνιστούν μέτρα και για τον ιό του δυτικού Νείλου, καθώς την Τετάρτη βρέθηκε θετική μια 87χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών, ενώ κατέληξε 82χρονη που είχε διαγνωστεί στις 23 Ιουλίου.

Την άποψη ότι ενώ το βασικό μέτωπο της χώρας είναι ο

Περισσότερα...

Κορονοϊός: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος για όσους παίρνουν αυτά τα φάρμακα

Περισσότερα...

 

Με αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης από τη νόσο COVID-19 φέρεται πως συνδέονται με μια κατηγορία αντιόξινων φαρμάκων για τις καούρες στο στομάχι, τη γαστροοϊσοφαγική παλινδρόμηση και το έλκος.

Τα εν λόγω φάρμακα είναι αναστολείς αντλίας πρωτονίων (ΡΡΙ) και σύμφωνα με μελέτη στο Αμερικανικό Περιοδικό Γαστρεντερολογίας, αυξάνουν τον κίνδυνο από τον κορονοϊό.

Τα συγκεκριμένα

Περισσότερα...

Πέντε απαντήσεις για την λοίμωξη COVID-19 και τον SARS-CoV-2

Περισσότερα...

 

Αναπάντητα παραμένουν, περίπου ένα εξάμηνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, πολλά ερωτήματα σχετικά με τη λοίμωξη COVID-19 και τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, όπως αναφέρεται σε άρθρο στο περιοδικό Nature. Οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος, καθηγητής Θεραπευτικής και πρύτανης ΕΚΠΑ, συνοψίζουν αυτό το άρθρο.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Βραζιλιάνος ασθενής φαίνεται να είναι ο πρώτος στον κόσμο που θεραπεύθηκε από τον ιό HIV μόνο με φάρμακα
  2. Γιατί είναι επικίνδυνο να ασχολείστε με το κινητό σας τηλέφωνο πριν κοιμηθείτε
  3. Κορονοϊός: Μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 20 χρόνια σε θερμοκρασία 20 βαθμών υπό το μηδέν
  4. ΠΟΥ: Επιστημονική επιτυχία η χρήση του στεροειδούς δεξαμεθαζόνη για τη θεραπεία των βαρύτερων περιπτώσεων της Covid-19
  5. Οι καταχρήσεις της μοναξιάς
  6. ΠΟΥ: Οι ασθενείς με τον νέο κορονοϊό είναι περισσότερο μολυσματικοί όταν αρχίζουν να αισθάνονται αδιαθεσία
  7. Μεγαλύτερος ο κίνδυνος σοβαρής λοίμωξης Covid-19 για όσους έχουν ομάδα αίματος Α+ και μικρότερος για την ομάδα Ο
  8. Πότε μπορεί ένας οδηγός να βρεθεί πίσω από το τιμόνι τού αυτοκινήτου του έπειτα από ασθένεια
  9. Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ κάνει λόγο για τις πρώτες ενδεχόμενες μεταδόσεις από ζώο σε άνθρωπο στην Ολλανδία
  10. Πολύ αποτελεσματικά αντισώματα κατά του κορονοϊού απομόνωσαν Κινέζοι επιστήμονες