Υγεία-Διατροφή

Απαλλαγείτε από το τσιγάρο, χωρίς να πάρετε βάρος

Περισσότερα...

 

Η μεγαλύτερη αγωνία των καπνιστών σχετικά με τη ζωή «μετά το τσιγάρο», είναι ότι τα περισσότερα άτομα που προσπάθησαν να κόψουν το κάπνισμα, αύξησαν το σωματικό τους βάρος.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να απογοητευτούν, να υποτροπιάσουν ενδίδοντας και πάλι στις παλιές καπνιστικές τους συνήθειες και να βιώνουν κύκλους απώλειας και επαναπρόσληψης βάρους.

Ο κυριότερος λόγος που αυξάνεται το βάρος των ατόμων που παύουν να καπνίζουν, είναι ότι η νικοτίνη αυξάνει κατά περίπου 200 θερμίδες τον μεταβολισμό.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν σταματήσουμε να προσλαμβάνουμε τη νικοτίνη, ο οργανισμός μας να χρειάζεται πλέον 200 θερμίδες λιγότερες απ’ αυτές που έπαιρνε ως τώρα από ποτά

Περισσότερα...

Κάθε στιγμή και μία ευκαιρία!

Περισσότερα...

 

Κλείσε για λίγο τα μάτια και φαντάσου τον εαυτό σου στα βαθιά του γεράματα. Φαντάσου πώς θα είναι αν συνεχίσεις να ζεις όπως σήμερα. Αν μείνεις βολεμένος στην τωρινή σου κατάσταση, καταπνίξεις τη φωνή μέσα σου που θέλει να ζήσει, θάψεις τα όνειρά σου και συνεχίσεις να ζεις μέσα στον κύκλο άνεσής σου που σε κρατά στάσιμο, μπλοκαρισμένο και φοβισμένο.

Φαντάσου ότι είσαι 90 χρονών. Πού βρίσκεσαι; Πώς είσαι; Ποιους έχεις δίπλα σου; Σε τι

Περισσότερα...

Η ψυχολογία του θυμού και οι τρόποι διαχείρισης του

Περισσότερα...

 

Από όλα τα συναισθήματα ο θυμός θεωρείται το πιο δύσκολο να ελεγχθεί και να κατευναστεί, άρα ίσως και το πιο “αρνητικό”. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι είναι συνήθως πεπεισμένοι ότι ο θυμός προκαλείται από τρίτους, χωρίς οι ίδιοι να έχουν ιδιαίτερη ευθύνη για την εμφάνιση του. Αποποιούμενοι όμως των ευθυνών τους, αποποιούνται ταυτόχρονα την ικανότητα τους να ελέγξουν το συναίσθημα αυτό και άρα τις αντιδράσεις τους.Θεωρούν ότι όχι μόνο δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να προλάβουν το θυμό αλλά

Περισσότερα...

Δροσερά και υγιεινά σνακ για το καλοκαίρι

Περισσότερα...

 

Αναμφισβήτητα, όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε το ήδη υπάρχον, το σημαντικότερο είναι να υιοθετήσετε κάποιες σωστές διατροφικές συνήθειες, να αλλάξετε συμπεριφορά και να ελαττώσετε όσο το δυνατόν τις κακές συνήθειες.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα ενδιάμεσα σνακ, τα οποία πρέπει να είναι χαμηλά σε θερμίδες και να τα έχετε πάντα πρόχειρα για να μην υποκύψετε σε διάφορους άλλους πειρασμούς.

Περισσότερα...

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Dentist Pass

Περισσότερα...

Σε εφαρμογή τίθεται, από σήμερα, το πρόγραμμα Dentist Pass, μέσω του vouchers.gov.gr. Πρόκειται για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής, το οποίο αφορά σε πάνω από 660.000 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.

Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass) ύψους 40 ευρώ, ανά ωφελούμενο παιδί. Κάθε χρεωστική κάρτα μπορεί

Περισσότερα...