Υγεία-Διατροφή

ΥΠ.ΕΣ.: Άδεια στις γυναίκες του Δημοσίου για γυναικολογικό έλεγχο

Περισσότερα...

 

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται άδεια μίας ημέρας τον χρόνο στις γυναίκες υπαλλήλους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να υποβάλλονται σε γυναικολογικό έλεγχο ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Η νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος και η οποία θα έχει ισχύ από την 1η του νέου έτους θα αναφέρει:

«Στο άρθρο 50 του Κώδικα Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ (Ν. 3528/2007) και στο άρθρο 57 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν. 3584/2007), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, προστίθεται η παράγραφος 9 ως

Περισσότερα...

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενδέχεται να ενέχουν κινδύνους για το καρδιαγγειακό σύστημα

Περισσότερα...

 

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενδέχεται να έχουν βλαπτικές επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των χρηστών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα, η οποία κρίνει ότι είναι πρόωρο να θεωρηθούν «ασφαλής εναλλακτική» στο τσιγάρο.

«Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν νικοτίνη, μικροσωματίδια, μέταλλα και αρώματα, δεν πρόκειται απλώς για αβλαβή καπνό», υπογραμμίζει ο δρ Λόρεν Γουόλντ του Πανεπιστημίου του Οχάιο, βασικός συντάκτης της έρευνας. «Οι έρευνες για την ατμοσφαιρική ρύπανση δείχνουν ότι

Περισσότερα...

Ο ναρκισσισμός λειτουργεί ως αντίβαρο απέναντι στο στρες και στην κατάθλιψη

Περισσότερα...

 

Οι άνθρωποι με έντονα ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι πιο ανθεκτικοί ψυχικά, να νιώθουν λιγότερο στρες και να είναι λιγότερο ευάλωτοι στην κατάθλιψη, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα με επικεφαλής έναν Έλληνα ψυχολόγο της διασποράς, τον επίκουρο καθηγητή Κώστα Παπαγεωργίου, διευθυντή του Εργαστηρίου InteRRaCt της Σχολής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κουίνς του Μπέλφαστ.

Αν και ο

Περισσότερα...

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σχεδόν διπλασιάζει την ταχύτητα με την οποία ένας παράλυτος «γράφει» με τον νου του

Περισσότερα...

 

Ένας τετραπληγικός ασθενής, παράλυτος από τον λαιμό και κάτω, κατάφερε να «γράψει» σε υπολογιστή με τον νου του και ρυθμό 66 χαρακτήρων το λεπτό. Η ταχύτητα αυτή είναι σχεδόν διπλάσια εκείνης που είχε επιτευχθεί έως τώρα (39 χαρακτήρες το λεπτό).

Οι ερευνητές στις ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Νευροεπιστήμης (δεν έχει υπάρξει ακόμη επιστημονική δημοσίευση), σύμφωνα με το «Science», ευελπιστούν ότι η ταχύτητα μπορεί να αυξηθεί κι

Περισσότερα...

Περισσότερα από 15.000 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε μέρα στον κόσμο

Περισσότερα...

 

Περισσότερα από 15.000 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο, με τεράστιες διαφορές να παρατηρούνται μεταξύ των χωρών και των περιοχών, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες Τετάρτη.

Από το 2000 ως το 2017 123 εκατ. παιδιά ηλικίας 0 έως 5 ετών πέθαναν σε 99 χώρες με χαμηλό ή μέσο εισόδημα. Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 90% των θανάτων παιδιών αυτής της ηλιακής ομάδας παγκοσμίως.

Αν σε αυτά

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.