Υγεία-Διατροφή

Καλοκαιρινή διατροφή για αθλητές

Περισσότερα...

 

Η καλοκαιρινή περίοδος μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τους αθλητές, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και η αυξημένη εφίδρωση απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή και την ενυδάτωση.

Οι αθλητές χρειάζονται επιπλέον ενέργεια και σωστή ενυδάτωση για να διατηρήσουν την απόδοσή τους και να ανακάμψουν γρήγορα από τις προπονήσεις. 

Παρακάτω παρουσιάζονται διατροφικές συμβουλές και προτάσεις για ισορροπημένα γεύματα και σνακ που θα βοηθήσουν τους αθλητές να παραμείνουν σε άριστη φυσική κατάσταση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

  1. Η σημασία της ενυδάτωσης

Περισσότερα...

Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια σχέση βοήθειας στην ψυχοθεραπεία;

Περισσότερα...

 

Σύμφωνα με τον Καρλ Ρότζερς (Carl Rogers), ιδρυτή της Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπείας, ως «σχέση βοήθειας μπορεί να θεωρηθεί μια σχέση στην οποία ένα τουλάχιστον από τα εμπλεκόμενα μέλη έχει την πρόθεση να προωθήσει την ανάπτυξη, εξέλιξη, ωριμότητα, καλύτερη λειτουργία και καλύτερη αντιμετώπιση της ζωής του άλλου» (Rogers, 2006b, p. 54). Με βάση αυτό τον ορισμό, η σχέση αυτή καλύπτει μια ευρεία γκάμα ανθρώπινων σχέσεων, όπως είναι μητέρα-παιδί, γιατρός-ασθενής, δάσκαλος-μαθητής κ.ά.

Περισσότερα...

Μια ψυχολογική ματιά στην υπογονιμότητα και την εξωσωματική γονιμοποίηση

Περισσότερα...

 

Ως υπογονιμότητα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), ορίζεται «η αποτυχία σύλληψης μετά από δώδεκα ή και περισσότερους μήνες ελεύθερων σεξουαλικών επαφών». Σύμφωνα με τη Βρετανική Αρχή της Ανθρώπινης Γονιμότητας και Εμβρυολογίας, εκτιμάται ότι ένα στα έξι ζευγάρια θα αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του βίου του κάποια μορφή υπογονιμότητας. Στην Ελλάδα, αν και δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες, εκτιμάται ότι γύρω στα 300.000 ζευγάρια δυσκολεύονται να φέρουν στον κόσμο ένα

Περισσότερα...

Δροσιστικές και υγιεινές συνταγές για καλοκαιρινά smoothies

Περισσότερα...

 

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που αναζητούμε τρόπους να δροσιστούμε και να φροντίσουμε την υγεία μας. Μια εξαιρετική λύση είναι τα καλοκαιρινά smoothies, τα οποία είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και φυσική ενέργεια. 

Ας δούμε μερικές δροσιστικές και υγιεινές συνταγές για καλοκαιρινά smoothies και τους λόγους που πρέπει να τις εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή:

1. Smoothie με καρπούζι

Περισσότερα...

Φόβος δέσμευσης. Γιατί δυσκολεύομαι να παραμείνω σε μια σχέση;

Περισσότερα...

 

Η δημιουργία στενών συναισθηματικών δεσμών είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των ανθρώπων. Από τη στιγμή της γέννησης ακόμα το βρέφος αναπτύσσει δεσμούς προσκόλλησης προς το άτομο που το φροντίζει, κατά κανόνα τη μητέρα, και το είδος αυτού του δεσμού θα έχει σημαντικές επιδράσεις στην μετέπειτα εξέλιξη και ανάπτυξη της προσωπικότητας του. Μεγαλώνοντας, όλοι οι άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν ανάγκη τη δημιουργία σχέσεων εγγύτητας , στρέφονται σε άτομα εκτός του οικογενειακού

Περισσότερα...