Υγεία-Διατροφή

Τα παιδιά θα γίνουν "εργαστήριο παραγωγής" νέων μεταλλάξεων;

Περισσότερα...

 

Ορατό είναι το ενδεχόμενο οι μολύνσεις των παιδιών με COVID- 19 να οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις και σε μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων.

Αυτό ξεκαθάρισε πρόσφατα η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολισμών Μαρία Θεοδωρίδου, ενώ έχει καταστήσει σαφές, ότι, όποιος δεν έχει εμβολιαστεί, αποτελεί ένα «εργαστήριο παραγωγής» νέων μεταλλάξεων.

Με την άποψη αυτή συμφωνεί απόλυτα, ο Κωνσταντίνος Νταλούκας, πρόεδρος της Ένωσης Ελεύθερων Επαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.

Μιλώντας στο Sputnik Ελλάδας εξήγησε, ότι, αν εμβολιαστούν οι ενήλικες, «ο ιός δεν θα έχει που να πάει και

Περισσότερα...

Οδηγίες της ΓΓΠΠ για την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας

Περισσότερα...

 

Οδηγίες προς τους πολίτες απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας. Πιο συγκεκριμένα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών. 

Στις περιοχές, όπου προβλέπεται η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, συνιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε

Περισσότερα...

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, των παιδιών άνω των 12 ετών.

Περισσότερα...

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 των παιδιών άνω των 12 ετών, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19.

Εξήγησε, ότι το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην

Περισσότερα...

Ενδοοικογενειακή μετάδοση SARS-CoV-2 από παιδιά και εφήβους

Περισσότερα...

 

Σε πρόσφατη μελέτη με τίτλο «Ενδοοικογενειακή μετάδοση SARS-CoV-2 από παιδιά και εφήβους», η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό New England of Medicine, αναφέρονται τα χαρακτηριστικά της ενδοοικογενειακής μετάδοσης του SARS-CoV-2. H βιβλιογραφία ανασκοπείται από τους καθηγητές της Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Δημήτριο Παρασκευή (αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνο Δημόπουλο (πρύτανης ΕΚΠΑ).

Η λοίμωξη με

Περισσότερα...

2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Περισσότερα...

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, με συνδιοργάνωση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, διοργανώνουν το 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα διεξαχθείστις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα. Η διοργάνωση του συνεδρίου έχει ανατεθεί στη Χαραμή Α.Ε. (PCO) και θα διεξαχθεί με έγκριση των ΕΟΦ και ΣΦΕΕ.

Το Σάββατο

Περισσότερα...