Υγεία-Διατροφή

Λιγότερο αλάτι στη διατροφή σας για να αποφύγετε τον ύπουλο εχθρό της καρδιάς

Περισσότερα...

 

Το αλάτι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά στη διαμόρφωση της γεύσης ενός τροφίμου ή ενός φαγητού.

Από τη μια λοιπόν, μπορεί να δίνει μια πιο ευχάριστη γεύση στα τρόφιμα, από την άλλη μεριά όμως, η αλόγιστη και συχνή χρήση του, μπορεί να επιφέρει διάφορα προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου (π.χ. υπέρταση, καρδιακές παθήσεις κ.α.).

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι το αλάτι είναι ζωτικής σημασίας συστατικό για τον οργανισμό και ότι όλα τα φυσικά τρόφιμα περιέχουν αλάτι. Η πρόσληψη αλατιού από τα γεύματα (όταν ο άνθρωπος είναι υγιής) δεν πρέπει  να ξεπερνά τα 2,4 gr νάτριου, που αντιστοιχεί σε μια κουταλιά του γλυκού αλάτι.

Παρακάτω θα δοθούν μερικές μικρές και

Περισσότερα...

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Απίστευτα χαμηλά» ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19 και της γρίπης ενώ τα κρούσματα αυξάνονται

Περισσότερα...

 

Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά των τελευταίων παραλλαγών της Covid-19 και της γρίπης ασκούν πίεση στα συστήματα υγείας αυτό το χειμώνα, δήλωσαν στο Ρόιτερς κορυφαίοι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου, υπάρχουν πληροφορίες τις τελευταίες εβδομάδες για αυξανόμενες νοσηλείες που συνδέονται με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Τα ποσοστά των θανάτων έχουν επίσης αυξηθεί μεταξύ των πιο ηλικιωμένων

Περισσότερα...

Τι είναι το ψυχικό τραύμα και πώς το αντιμετωπίζουμε θεραπευτικά;

Περισσότερα...

 

Η λέξη «τραύμα» προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ρήμα «τιτρώσκω» που σημαίνει «πληγώνω». Σε ψυχικό επίπεδο, το τραύμα προκαλείται όταν το άτομο βρίσκεται αντιμέτωπο με εξαιρετικά στρεσογόνα γεγονότα, τα οποία αδυνατεί να ελέγξει και να διαχειριστεί συναισθηματικά. Τότε δημιουργούνται εσωτερικά «ρήγματα» στο ψυχικό όργανο, τα οποία απωθούνται από την ενσυνείδητη μνήμη μας, και μπορούν να οδηγήσουν στην εκδήλωση σοβαρής διαταραχής με μακροχρόνιες επιπτώσεις στον ψυχισμό.

Περισσότερα...

Μειώστε τα τριγλυκερίδια με απλές διαιτητικές συστάσεις

Περισσότερα...

 

Τα τριγλυκερίδια είναι μια μορφή λίπους που βρίσκεται στις φυτικές και ζωικές τροφές, το σώμα και το αίμα. Τις περισσότερες φορές δημιουργούνται από τη συσσώρευση επιπλέον θερμίδων που λαμβάνει ο οργανισμός από τις τροφές, οι οποίες συσσωρεύονται με τη μορφή λίπους.

Επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα

Κανονικά επίπεδα: <150

Οριακά επίπεδα: 150 – 199

Περισσότερα...

Παιδική παχυσαρκία: η υπερβολή στον χειρισμό των γονέων και οι αλλαγές που μπορούν να γίνουν

Περισσότερα...

 

Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, με την υπερβολή στον χειρισμό των γονέων να αποκτά ολοένα και αυξανόμενη επιρροή. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τη σχέση ανάμεσα στην υπερβολή αναφορικά με τον χειρισμό των γονέων και την παιδική παχυσαρκία, καθώς και πιθανούς τρόπους διαχείρισης και αλλαγής της κατάστασης για να αποφευχθούν η παχυσαρκία και η υπερφαγική συμπεριφορά των παιδιών.

Η υπερβολή στη

Περισσότερα...