Λιγότερο αλάτι στη διατροφή σας για να αποφύγετε τον ύπουλο εχθρό της καρδιάς
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 12:46
Το αλάτι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά στη διαμόρφωση της γεύσης ενός τροφίμου ή ενός φαγητού.
Από τη μια λοιπόν, μπορεί να δίνει μια πιο ευχάριστη γεύση στα τρόφιμα, από την άλλη μεριά όμως, η αλόγιστη και συχνή χρήση του, μπορεί να επιφέρει διάφορα προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου (π.χ. υπέρταση, καρδιακές παθήσεις κ.α.).
Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι το αλάτι είναι ζωτικής σημασίας συστατικό για τον οργανισμό και ότι όλα τα φυσικά τρόφιμα περιέχουν αλάτι. Η πρόσληψη αλατιού από τα γεύματα (όταν ο άνθρωπος είναι υγιής) δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2,4 gr νάτριου, που αντιστοιχεί σε μια κουταλιά του γλυκού αλάτι.
Παρακάτω θα δοθούν μερικές μικρές και