Δράσεις

GreenTech Challenge by ESU NTUA 2022

Περισσότερα...

 

Την Κυριακή 11.12 θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ο τελικός του GreenTech Challenge by ESU NTUA 2022, για την ανάδειξη των καλύτερων πράσινων νεοφυών επιχειρήσεων (Greentech start-ups) και καινοτόμων ιδεών (innovation idea holders) του φετινού διαγωνισμού.

To GreenTech Challenge by ESU NTUA 2022 είναι το μεγαλύτερο εθνικό πρόγραμμα πράσινης καινοτομίας με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και λύσεων στον τομέα του περιβάλλοντος, της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρου ανάπτυξης. 

Στον τελικό, οι φιναλίστ στις δύο διακριτές κατηγορίες, early-stage start-ups και innovation idea holder, θα παρουσιάσουν την καινοτόμα λύση τους σε

Περισσότερα...

«UTOPIA» στη The Holy Art Gallery Athens!

Περισσότερα...

 

Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, 19.30-22.00

Έκθεση ανοιχτή στο κοινό έως 28 Δεκεμβρίου 2022

Πραξιτέλους 26, Αθήνα, 105 61

Αυτές τις γιορτές, η The Holy Art Gallery Athens μάς κάνει το καλύτερο δώρο! Η νέα έκθεση με τίτλο «UTOPIA» έρχεται για να μας παρουσιάσει έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, σε μια έκθεση αποτελούμενη, αποκλειστικά, από έργα προβαλλόμενα σε οθόνες υψηλής ευκρίνειας.

Η The Holy Art Gallery δεν είναι η gallery που έχουμε συνηθίσει! Αντιθέτως, έχει πάει την έκθεση και τη θέαση της τέχνης ένα, ή μάλλον πολλά, βήματα μπροστά. Αξιοποιώντας μια νέα προσέγγιση στην παρουσίαση της τέχνης, μας συστήνει ένα μοναδικό concept, την πρώτη digital gallery στη νότια Ευρώπη!

Έτσι, αυτή την Παρασκευή 16

Περισσότερα...

Το Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου έρχεται στην Αθήνα

Περισσότερα...

 

Στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο 16-18 Δεκεμβρίου

Το Μουσείο Γρίφων Καστελλόριζου και το σωματείο ΕΝ.Ι.Γ.ΜΑ. (Ένωση Ιδεών, Γρίφων, Μαθηματικών), μετά το Καστελλόριζο και την Πάτρα, κατευθύνονται τώρα δυναμικά στην Αθήνα και συνομιλούν με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.

Το συναρπαστικό αυτό επιστημονικό γεγονός, κοινό σημείο συνάντησης της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τέχνης, θα μετατρέψει για ένα τριήμερο (16-18.12) το πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο -«θεματοφύλακα» της γνώσης- σε κέντρο εξερεύνησης της γνώσης.

Γιατί το Φεστιβάλ Γρίφων έρχεται στην Αθήνα;

Το

Περισσότερα...

«SynOpsis», Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:00, στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Περισσότερα...

 

Το WeFor, ολοκληρώνοντας τη φετινή καμπάνια «WeForClimate», σας προσκαλεί στην εκδήλωση «SynOpsis» την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

 Κεντρική θεματική της εκδήλωσης «SynOpsis» είναι η συνέργεια των δυνάμεων της κοινωνίας των πολιτών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η πράσινη νεοφυής επιχειρηματικότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι της λύσης, αλλά και η βιωσιμότητα στη σύγχρονη καθημερινότητα, όπως αυτή εκφράζεται από τους υπεύθυνους λήψης των αποφάσεων. Η έννοια του multi stakeholder approach, την οποία το WeFor εισήγαγε στο Climate Summit του φετινού Μαΐου, επανέρχεται με σκοπό να προσθέσουμε ακόμα τρία επίπεδα σε αυτή

Περισσότερα...

GRBossible “In Action”: H εναρμόνιση της ελληνικής επιχειρηματικότητας με τις συναρπαστικές προκλήσεις του σήμερα

Περισσότερα...

 

8 και 9 Δεκεμβρίου 2022, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible, που διοργανώνει για πέμπτη χρονιά το skywalker.gr, δίνει ραντεβού στον χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου από τις 10.00 μέχρι τις 18.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Φέτος, το διήμερο φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Περιφέρειας Αττικής και είναι αφιερωμένο στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στην εναρμόνισή της με τις συναρπαστικές προκλήσεις του σήμερα.

Από τη μια μεριά η περιβαλλοντική καινοτομία, η κλιματικά ουδέτερη

Περισσότερα...

Giving Tuesday, η παγκόσμια ημέρα με τον μεγαλύτερο κοινωνικό αντίκτυπο!

Περισσότερα...

 

Την  Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 γιορτάστηκε σε περισσότερες από 85 χώρες του κόσμου η #GivingTuesday, το  παγκόσμιο κίνημα προσφοράς, που το HIGGS έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2021. 

Στη χώρα μας, παρόλο που το κίνημα είναι σχετικά καινούργιο, πολλές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, επιχειρήσεις, ιδιώτες και άλλοι φορείς πανελλαδικά, με έναυσμα την ημέρα της #GivingTuesday έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας αφιλοκερδώς, με το σύνθημα «Ενωμένοι Προσφέρουμε». Αυτές τις δράσεις και τον αντίκτυπό τους μπορεί να δει κάποιος στο www.givingtuesday.gr.

Η ιδέα της ημέρας #Giving Tuesday

Περισσότερα...