Δράσεις

Ελεύθερη είσοδο και εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία για την αποψινή αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Περισσότερα...

 

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού. Πρόκειται για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της αυγουστιάτικης Πανσελήνου (12 Αυγούστου), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία.

Υπενθυμίζεται ότι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ 55 θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Η φετινή διοργάνωση θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις στις 11 Αυγούστου, καθώς επίσης και στις

Περισσότερα...

7o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου 2022 « Πέρα από τα Σύνορα»

Περισσότερα...

 

« Εκεί όπου το ντοκιμαντέρ συναντά την Ιστορία και τον Πολιτισμό»

(21- 28 Αυγούστου 2022)

 

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου «Πέρα από τα Σύνορα», πρόκειται να ανοίξει την αυλαία του εντός των επόμενων ημερών, φιλοξενώντας στην «άκρη του Αιγαίου» τη μεγαλύτερη, έως τώρα, διοργάνωσή του. Με πλήθος επίτιμων καλεσμένων, με 3 διαφορετικές σκηνές προβολών, με 26 παγκόσμιες και πανελλαδικές πρεμιέρες στο πρόγραμμά του, με 10 διαφορετικά βραβεία και 3 ξεχωριστές κριτικές επιτροπές, η 7η έκδοση του «Πέρα από τα Σύνορα» υπόσχεται μια ξεχωριστή κινηματογραφική και πολιτιστική εμπειρία σε όσους και όσες παρευρεθούν στο μαγευτικό Καστελλόριζο κατά την τελευταία

Περισσότερα...

Our Festival 8- Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών

Περισσότερα...

 

30 Αυγούστου – 04 Σεπτεμβρίου 2022

στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Δήμου Χαλανδρίου

Το Our Festival έρχεται για 8η συνεχόμενη χρονιά στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και σας προσκαλεί σε μία εξαήμερη γιορτή Πολιτισμού και Αλληλεγγύης.

Από τις 30 Αυγούστου έως και τις 04 Σεπτεμβρίου, το Our Festival 8- Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών φιλοξενεί 23 δράσεις και 130 καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό, καταργώντας όρια, αποστάσεις και διακρίσεις σε ένα Φεστιβάλ που ανήκει σε όλους. Απολαύστε έξι μέρες γεμάτες θέατρο, μουσική, χορό, video art, performances, παιδικές παραστάσεις αλλά και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, σε έναν μαγευτικό, καταπράσινο χώρο στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο

Περισσότερα...

2ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου/Παιγνίδια Επιστήμης

Περισσότερα...

 

Το Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου που έγινε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στο νησί,  επανέρχεται το ίδιο δυναμικά για να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να δουν και να ακούσουν, αλλά και να εκφραστούν, να κατανοήσουν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν,  να σκεφτούν και να βιώσουν την επιστήμη ως μια συναρπαστική εμπειρία!

Το περσινό φεστιβάλ έκλεισε με τη διαβεβαίωση, πως αυτό μπορεί και θα πρέπει να  γίνει ένας θεσμός, που θα φέρει το ακριτικό νησί από την εσχατιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κέντρο του διεθνούς επιστημονικού ενδιαφέροντος, και πως το Καστελλόριζο μπορεί πλέον να είναι υπερήφανο γιατί στο εξής θα εξάγει πολιτισμό.

Θέλοντας

Περισσότερα...

7o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου 2022 « Πέρα από τα Σύνορα»

Περισσότερα...

           

« Εκεί όπου το ντοκιμαντέρ συναντά την Ιστορία και τον Πολιτισμό»

     (21- 28 Αυγούστου 2022)

 

Διακεκριμένοι εκπρόσωποι  των Γραμμάτων και των Τεχνών (σκηνοθέτες, παραγωγοί, μουσικοί, συγγραφείς, ερμηνευτές, δημοσιογράφοι κ.ά. ) θα τιμήσουν με την παρουσία τους για ακόμη μια χρονιά  το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου «Πέρα από τα Σύνορα».

Πιο αναλυτικά, με την παρουσία του θα τιμήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου ο Jean Christoph Caron, επικεφαλής του τμήματος ντοκιμαντέρ του Phoenix Channel/ZDF(Τιμώμενο ΜΜΕ), ο Uri Cohen

Περισσότερα...

Η Χειροτέχνικα επιστρέφει το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου!

Περισσότερα...

 

Το μεγαλύτερο festival χειροτεχνίας & DIY στην Ελλάδα επιστρέφει με νέες ιδέες, δημιουργική διάθεση και αναβαθμισμένο management!

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την επιστροφή της Χειροτέχνικα, του σημαντικότερου σημείου συνάντησης για crafters από όλα τα μέρη της Ελλάδας και όλους τους τομείς της χειροτεχνίας, μιας πραγματικής γιορτής γεμάτης δημιουργικότητα και έμπνευση!

Όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, η Χειροτέχνικα 2022 θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, έναν χώρο απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες της Διοργάνωσης, πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας, και με βασικό χαρακτηριστικό την άνετη προσβασιμότητα (4 λεπτά με τα πόδια από τον Σταθμό του Μετρό “Ανθούπολη”).

Περισσότερα...