Τοπική Ανάπτυξη

Αν τα δάση ήταν τράπεζες, θα τα σώζαμε…

Περισσότερα...

Το φετινό καλοκαίρι διαβάσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις φωτιές στα δάση της Σιβηρίας, της Κεντρικής Αφρικής, του Αμαζονίου, της Αυστραλίας και τις πάνω από 2.000 φωτιές στην Ελλάδα και οι περισσότεροι «φίλοι» έγραφαν για τις διαδικασίες: «Αν τα δάση ήταν τράπεζες, θα τα σώζαμε…»

Προφανώς, αν οι στάβλοι των κτηνοτρόφων ήταν «τράπεζες», θα είχαν τακτοποιήσει όλους τους στάβλους αμέσως και, ακόμα καλύτερα, αν καταλάβαιναν τους στάβλους ως παραγωγικές επενδύσεις –που, σημειωτέον, είναι–, πάλι θα τους είχαν τακτοποιήσει.

Οι στάβλοι είναι παραγωγικές επενδύσεις και μάλιστα πραγματικού πλούτου, πραγματικών αξιών. Όλα τα άλλα στις εθνικές οικονομίες είναι πρόσθεση υπεραξιών στον

Περισσότερα...

Συνάντηση συλλογικοτήτων στην Αττική

Περισσότερα...

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Πρότυπο Κέντρο Μελισσοκομίας στην Κερατέα Αττικής (Ποσειδώνος 8, 22990 42700) με πρωτοβουλία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής έχει προγραμματιστεί συζήτηση για τις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ).

Η συζήτηση, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης σε όλες τις συλλογικότητες της υπαίθρου της Αττικής, κανονίστηκε μετά τη συνάντηση μερικών συλλογικοτήτων στην Παλλήνη στις 7/6/19. Μεταξύ των παρόντων: Γιωργάκης Σταμάτης, Κοντογιάννης Γιάννης, Κοντογιάννη Μάγδα

Περισσότερα...

Τα σπιτοκάλυβα του Ελατοχωρίου Πιερίας – ένα λαογραφικό οδοιπορικό  

Περισσότερα...

Στις πλαγιές των Πιερίων, ανηφορίζοντας ο επισκέπτης για το όμορφο Ελατοχώρι, βλέπει μικρά σπιτοκάλυβα στις άκρες των χωραφιών. Διατηρούνται έως τις μέρες μας, εκφράζοντας την αυθόρμητη αρχιτεκτονική των χωρικών.

Στο Ελατοχώρι πηγαίνει κάποιος για να απολαύσει τη δροσιά του καλοκαιριού ή για μια χειμερινή απόδραση. Μέσω δύο διαδρομών μπορείς να βρεθείς στο γραφικό χωριό είτε από την πλευρά του Μοσχοποτάμου μέσω της επαρχιακής οδού είτε από τον λιγότερο γνωστό αγροτικό δρόμο που συνδέει το

Περισσότερα...

Από τη λογοτεχνία στην καθημερινή ζωή

Περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου η 7η συνάντηση-ανοιχτή εκδήλωση των παλαιών προσκόπων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης για την κοινωνία της Θέρμης και με στόχο την υποβοήθηση της τοπικής ανάπτυξης – όπου τοπική ανάπτυξη είναι η ευημερία των κατοίκων ενός τόπου με την ενεργό συμμετοχή των ίδιων για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας τους.

Η ιδέα της συμβολής των συμπολιτών μας, οι οποίοι έδωσαν την υπόσχεση να τηρούν ένα

Περισσότερα...

Η επιστημονική φαντασία στην καθημερινή ζωή

Περισσότερα...

 

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, στις 11:00, προσκαλούνται όλοι στο τακτικό ραντεβού (την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα) «με τα μάτια στραμμένα στην τοπική ανάπτυξη» στη λέσχη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης (Μ. Αντύπα 1, δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ στον λόφο) με θέμα «Από τη λογοτεχνία στο σπίτι μας: Εφαρμογές επιστημονικής φαντασίας στην καθημερινή ζωή» και «οδηγό» μας την κα Νάστια Ντάνου.

«Επιστημονική φαντασία είναι το λογοτεχνικό

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.