Τοπική Ανάπτυξη

Οι αγρότες: Προαπαιτούμενο ανάπτυξης

Περισσότερα...

 

Πραγματοποιήθηκε στις 15/3/2023 η τακτική ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση της Τετάρτης του Διοικητικού Συμβουλίου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής με θέμα «Οι παραγωγοί στην Τοπική Ανάπτυξη».

Πρόθεση του κ. Γιάννη Κοντογιάννη, προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, ήταν να εστιαστούν όλοι οι αγρότες στα σημαντικά θέματα που απασχολούν όλους τους αγρότες (γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς, δασοκόμους) και την επιβίωσή τους, ώστε να συνεχίσουν να συντελούν στην ισορροπία-αειφορία του περιβάλλοντος, όπου περιβάλλον είναι τόσο το φυσικό όσο και το κοινωνικό, πολιτιστικό, τεχνολογικό, οικονομικό κ.λπ.

Στη διαδικτυακή συζήτηση κατεγράφησαν προτάσεις των τελευταίων ημερών από

Περισσότερα...

Ν. Σκοπός: Ξεριζωμός να μην ξανασυμβεί

Περισσότερα...

 

Πραγματοποιήθηκαν στον Νέο Σκοπό Σερρών οι Εκδηλώσεις Αυγούστου 2022, αφιερωμένες στις αλησμόνητες πατρίδες, με υπεύθυνους διοργάνωσης τον Σύλλογο «Ορφέας» Ν. Σκοπού και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Εμμ. Παππά.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν: μουσική βραδιά ροκ και παράδοση, 100 δεκάδες «γερανούς» με μια ευχή «Ξεριζωμός να μην ξανασυμβεί», θεατρική παράσταση, 1.000 «γερανούς» origami με μια ευχή, μουσικό οδοιπορικό στη Θράκη-Πόντο-Μικρά Ασία, παρουσίαση του βιβλίου «Σκοπός Αν. Θράκης»

Περισσότερα...

Τα «ΑγροΝέα» σας συνιστούν βιβλία για τις διακοπές σας

Περισσότερα...

 

Βιβλία. Το «Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα», μαζί με το ειδησεογραφικό του έργο, συνεχίζει την κοινωνική του προσφορά με τις εκδόσεις Στέντορας. Παλαιότερα με την «εφημερίδα Στέντορας» και σήμερα με το «ειδησεογραφικό site Stentoras». Ανάμεσα στις εκδόσεις εντοπίζουμε το βιβλίο «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη-ISBN 978-618-84431-0-5», το βιβλίο «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία-ISBN 978-618-84431-1-2», το βιβλίο «Σκέψεις για την Τοπική Ανάπτυξη-ISBN 978-618-84431-2-9» και τελευταία

Περισσότερα...

Εργάτες γης, η απασχόληση στον πρωτογενή τομέα

Περισσότερα...

 

Πραγματοποιήθηκε στις 13/7/2022 η δημόσια διαδικτυακή συζήτηση του διοικητικού συμβουλίου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής με θέμα «Εργάτες γης».

Η απασχόληση στον πρωτογενή τομέα συνεχώς μειώνεται (παρά τις πολιτικές δηλώσεις), όχι διότι δεν υπάρχει ζήτηση, αλλά επειδή δεν υπάρχει προσφορά εργαζομένων. Σχεδόν κανένας δεν θέλει να δουλέψει στη φυτική παραγωγή (π.χ. θερμοκήπια φράουλας ή συλλογή ροδάκινων) και τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα στη ζωική παραγωγή. Κανένας

Περισσότερα...

Οι αποκλειστικές αγροτικές χρήσεις γης

Περισσότερα...

 

Ανταπόκριση 11 Ιουλίου 2022

Οι αποκλειστικές χρήσεις γης, όπως και το σταθερό φορολογικό σύστημα, καθώς και το σταθερό οικονομικό περιβάλλον, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιχειρηματικότητα. Ιδιαίτερα η αγροτική επιχειρηματικότητα απαιτεί μακροχρόνια εδαφική δέσμευση, καθόσον το έδαφος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, κρίσιμος συντελεστής στην αγροτική (φυτική ή/και ζωική) παραγωγή.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η

Περισσότερα...