Τοπική Ανάπτυξη

Ν. Σκοπός: Ξεριζωμός να μην ξανασυμβεί

Περισσότερα...

 

Πραγματοποιήθηκαν στον Νέο Σκοπό Σερρών οι Εκδηλώσεις Αυγούστου 2022, αφιερωμένες στις αλησμόνητες πατρίδες, με υπεύθυνους διοργάνωσης τον Σύλλογο «Ορφέας» Ν. Σκοπού και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Εμμ. Παππά.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν: μουσική βραδιά ροκ και παράδοση, 100 δεκάδες «γερανούς» με μια ευχή «Ξεριζωμός να μην ξανασυμβεί», θεατρική παράσταση, 1.000 «γερανούς» origami με μια ευχή, μουσικό οδοιπορικό στη Θράκη-Πόντο-Μικρά Ασία, παρουσίαση του βιβλίου «Σκοπός Αν. Θράκης», παραδοσιακούς χορούς, παραδοσιακό κουρμπάνι (φασολάδα) και παιδική μουσική διαδραστική παράσταση.

Την Παρασκευή 26/8/2022, στις 10.30, στην κεντρική πλατεία, μπροστά στο κτίριο της Δημοτικής

Περισσότερα...

Τα «ΑγροΝέα» σας συνιστούν βιβλία για τις διακοπές σας

Περισσότερα...

 

Βιβλία. Το «Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα», μαζί με το ειδησεογραφικό του έργο, συνεχίζει την κοινωνική του προσφορά με τις εκδόσεις Στέντορας. Παλαιότερα με την «εφημερίδα Στέντορας» και σήμερα με το «ειδησεογραφικό site Stentoras». Ανάμεσα στις εκδόσεις εντοπίζουμε το βιβλίο «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη-ISBN 978-618-84431-0-5», το βιβλίο «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία-ISBN 978-618-84431-1-2», το βιβλίο «Σκέψεις για την Τοπική Ανάπτυξη-ISBN 978-618-84431-2-9» και τελευταία

Περισσότερα...

Εργάτες γης, η απασχόληση στον πρωτογενή τομέα

Περισσότερα...

 

Πραγματοποιήθηκε στις 13/7/2022 η δημόσια διαδικτυακή συζήτηση του διοικητικού συμβουλίου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής με θέμα «Εργάτες γης».

Η απασχόληση στον πρωτογενή τομέα συνεχώς μειώνεται (παρά τις πολιτικές δηλώσεις), όχι διότι δεν υπάρχει ζήτηση, αλλά επειδή δεν υπάρχει προσφορά εργαζομένων. Σχεδόν κανένας δεν θέλει να δουλέψει στη φυτική παραγωγή (π.χ. θερμοκήπια φράουλας ή συλλογή ροδάκινων) και τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα στη ζωική παραγωγή. Κανένας

Περισσότερα...

Οι αποκλειστικές αγροτικές χρήσεις γης

Περισσότερα...

 

Ανταπόκριση 11 Ιουλίου 2022

Οι αποκλειστικές χρήσεις γης, όπως και το σταθερό φορολογικό σύστημα, καθώς και το σταθερό οικονομικό περιβάλλον, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιχειρηματικότητα. Ιδιαίτερα η αγροτική επιχειρηματικότητα απαιτεί μακροχρόνια εδαφική δέσμευση, καθόσον το έδαφος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, κρίσιμος συντελεστής στην αγροτική (φυτική ή/και ζωική) παραγωγή.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η

Περισσότερα...

Τοπική επιχειρηματικότητα

Περισσότερα...

 

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 στις 21.00 ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής προσκαλεί σε ανοικτή δημόσια διαδικτυακή συζήτηση μέσω  Zoom στο https://us02web.zoom.us/j/83875624321?pwd=ZGFhQ1NLTVZQdUcrcUFZdE91ZXN6Zz09 με θέμα «Τοπική επιχειρηματικότητα».

Αν επιχειρηματικότητα είναι η διάθεση για δράση με μεγάλες αβεβαιότητες, τότε οι αγρότες είναι εξ ορισμού επιχειρηματίες, και μαζί με τους άλλους τοπικούς επιχειρηματίες πρέπει να μπορούν να συμβάλλουν στην τοπική

Περισσότερα...