Το πιο νόστιμο κολατσιό
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 12:12
Ο Δημήτρης Ρουκάς (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., M.Sc. τεχνολόγος γεωπόνος, επιστημονικός συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας) μας έστειλε την εμπειρία του από το λιομάζωμα στην περιοχή με τον τίτλο «Το πιο νόστιμο φαγητό: το κολατσιό στο λιομάζωμα»:
«Το λιομάζωμα είναι συνήθως οικογενειακή υπόθεση, δεν λείπουν φυσικά και οι φίλοι που προσφέρονται να βοηθήσουν, αλλά και οι εργάτες όταν χρειάζονται. Αποτελεί μια δύσκολη δουλειά, όπως και οι περισσότερες αγροτικές δουλειές. Το μάζεμα ξεκινά το πρωί με το στρώσιμο των δικτύων περιμετρικά της ελιάς ώστε κατά το τίναγμα οι καρποί να συγκεντρώνονται πάνω τους, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο το μάζεμα μέσα στις κλούβες, απαλλαγμένες από το χώμα, και συνεχίζει μέχρι να νυχτώσει.