Αγροτική Οικονομία

ΑγροΝέα στο stentoras.gr

Περισσότερα...

 

Αναζητήστε τις εξαιρετικές συζητήσεις που έγιναν στο DAIRY conference στο Sofitel, με οργάνωση Bussias. Στο τελευταίο πάνελ ήταν οι: κυρία Μάγδα Κοντογιάννη (κτηνοτρόφος, Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής), κύριος Γιώργος Βαϊόπουλος (κτηνοτρόφος, πρόεδρος Δυτικής Θεσσαλίας) και κύριος Παύλος Σατολιάς (κτηνοτρόφος, πρόεδρος Καλαβρύτων και προέδρος ΕΘ.Ε.Α.Σ.) με συντονιστή τον κύριο Θανάση Αντωνίου (DAIRY). Πάρα πολύ ενδιαφέροντες διάλογοι.

Το φαινόμενο με τα ψάρια-εισβολείς από την Ερυθρά Θάλασσα ή τον Ινδικό Ωκεανό στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ πλήττει κυρίως, μέχρι στιγμής, την Κύπρο και την Ελλάδα. Πρόκειται για το λεοντόψαρο, τον λαγοκέφαλο και τον μπλε

Περισσότερα...

Απαξίωση 400-1170-1500

Περισσότερα...

 

Απαξίωση 1: Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος, το μέσο ετήσιο εισόδημα της ελληνικής αγροτικής οικογένειας είναι 10.000 ευρώ/έτος. Αν μια μέση οικογένεια αποτελείται (στατιστικά μέχρι σήμερα), από έναν άνδρα, μία γυναίκα και ένα παιδί (δηλαδή 2,5 Μονάδες Ανθρώπινης Εργασίας / ΜΑΕ), τότε για καθέναν από τους δύο συζύγους το μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι περίπου 400 ευρώ/μήνα.

Τον Νοέμβριο του 2023, εξαγγέλθηκε από την

Περισσότερα...

Ένα μοντέλο αναζωογόνησης της υπαίθρου: Συζητώντας με τον κύριο Βασίλη Τακτικό

Περισσότερα...

 

Στον ετήσιο κύκλο της ζωής και του περιβάλλοντος, ο απολογισμός των αγροτών (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς και δασοκόμοι), ακόμα και με τις ενισχύσεις από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΚΓΠ, ενισχύσεις, επιδοτήσεις κ.λπ.), φαίνεται ότι είναι μη ισόρροπος και οδηγεί σε εντάσεις, κυρίως λόγω της απαξίωσης των αγροτικών κοινωνιών και των αγροτών από τους αστούς και τις αστικές διοικητικές δομές.

Συζητώντας με τον κύριο Βασίλη Τακτικό

Περισσότερα...

ΑγροΝέα στο stentoras.gr

Περισσότερα...

 

«Αυτές τις μέρες ετοιμάζεται ο Κανονισμός Πρασίνου της Αθήνας και επιλέγουμε τις περιοχές όπου θα προχωρήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα στη δενδροφύτευση. Γιατί το πράσινο, όπως λέμε, δεν είναι “lifestyle”, δεν είναι πια ούτε καν ποιότητα ζωής, είναι επιβίωση». (Χ. Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων, protothema.gr, texnologosgeoponos.gr, 5/1/2024, σ.σ.: Το λεγόμενο «πράσινο» δεν πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τη χλωρίδα αλλά και την απαραίτητη συμβιωτική πανίδα.)

Περισσότερα...

ΑγροΝέα

Περισσότερα...

 

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από σημαντική τεχνολογική πρόοδο, διατηρούμε αναλλοίωτη με τον χρόνο την αξία του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, καταψύχοντάς το  και διατηρώντας έτσι τις πολυφαινόλες του. Χάρη στην καινοτόμο πατενταρισμένη μέθοδο κατάψυξης, έχουμε ουσιαστικά «παγώσει» τον χρόνο και έχουμε δημιουργήσει το FEVOO, που δεν είναι απλά μία τροφή αλλά ένα τροφοφάρμακο. Λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό παρεμποδίζοντας το οξειδωτικό στρες που

Περισσότερα...