Αγροτική Οικονομία

Πρωτογενής Τομέας & Κοινωνική Οικονομία

Περισσότερα...

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας, στην Ελεούσα (Παλαιό Δημαρχείο, Λασκαρίνας 3Α) με πρόσκληση του δημάρχου Ζίτσας, κ. Μ. Πλιάκου και του προέδρου της ΑΜΚΕ «Κοινωνία Τριών Τρίτων», κ. Ν. Δημητριάδη πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για να παρουσιαστεί το έργο «Social Agribusiness & Farmaworkers Cooperatives-Agrifarm».

Στόχος του έργου Agrifarm είναι η υποστήριξη, μέσω δράσεων συμβουλευτικής, εκπαίδευσης, δικτύωσης και προώθησης, της δημιουργίας νέων συνεταιριστικών/συνεργατικών σχημάτων, τα οποία θα δραστηριοποιηθούν σε νέες δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο του έργου Agrifarm προβλέπονται

Περισσότερα...

Νέες ελπίδες στην ελληνική ανθοπαραγωγή

Περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε στις 5/7/2019 η ελπιδοφόρα εκδήλωση εγκαινίασης του νέου μηχανογραφικού συστήματος στην Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών (ΚΑΑ) (Ανθέων 21, Άνω Πατήσια, Αθήνα, 210 2584680) με μεγάλη συμμετοχή ανθοπαραγωγών, ανθοπωλών, ανθεμπόρων και φίλων και χαιρετισμούς από τον κ. Αθανάσιο Κελμάγερ, πρόεδρο του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών (6932 381604), και τον κ. Μάριο Ψαρουδάκη, τεχνικό υπεύθυνο της Epsilon Net.

Ο κ

Περισσότερα...

Τροποποίηση του καιρού στην Ελλάδα: Έτσι προστατεύονται οι καλλιέργειες

Περισσότερα...

H 3Δ Α.Ε. Γενικών Αεροπορικών Εφαρμογών είναι η πρώτη και μοναδική εταιρία στην Ελλάδα, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, στις εφαρμογές τροποποίησης του καιρού (αύξηση βροχοπτώσεων, καταστολή χαλαζιού κ.ά.).

«H τεχνολογία τροποποίησης του καιρού δεν είναι κάτι καινούργιο. Χρησιμοποιήθηκε σε πολέμους, ακόμα και σε κάποιους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να προκαλέσει βροχή ως κάλυψη σε πολεμικές επιχειρήσεις ή για την αποφυγή αυτής ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί ανεμπόδιστα μια εκδήλωση»

Περισσότερα...

Η αγροτική κοινωνία ζει…

Περισσότερα...

Φυτοφάρμακα: Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF) έχει εκδώσει πέντε προειδοποιήσεις από τη Βουλγαρία για υπερβολικά υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε πιπεριές από την Τουρκία λόγω υπερβολικής παρουσίας φορμετανάτης (MRL) και chlorpyrifos. Το chlorpyrifos ήταν στα 0,14 mg/κιλό, όταν το μέγιστο ανιχνεύσιμο όριο καταλοίπων (ΑΟΚ) είναι 0,01 mg/κιλό. Η φορμετανάτη είναι επίσης 0,01 mg/κιλό και βρέθηκαν 0,126, 0,35, 0,133 και 0,099 mg/κιλό (Γ. Πολυχρονάκης

Περισσότερα...

Τα θεμέλια της ελληνικής ανθοπαραγωγής

Περισσότερα...

 

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 στις 12:00 μ.μ. στην Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών (Ανθέων 21, 111 43 Προμπονά, Άνω Πατήσια, 210 2584680) οι οργανωμένοι Έλληνες αγρότες ανθοπαραγωγοί στον Αγροτικό Ανθοπαραγωγικό Συνεταιρισμό Αθηνών «Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών» (ΑΑΣΑ-ΚΑΑ) προσκαλούν όλους στο ξεκίνημα της καινούργιας επιλογής τους να ενισχύσουν την αξιοπρεπή εργασία με μηχανοργανωτικό εκσυγχρονισμό.

Η εκδήλωση της εγκατάστασης και εγκαινίασης

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.