Αγροτική Οικονομία

Γυναίκες: Ρόλοι ηγεσίας στην πολιτική

Περισσότερα...

 

Παρακολούθησα την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στις 19/3/2023 με θέμα «Γυναίκες: Ρόλοι ηγεσίας στην πολιτική» στη Λέσχη Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Νίκης 63, αίθουσα «Παύλος Μελάς»), την οποία οργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «SHE-Society for Help & Empowerment».

Συγχαρητήρια στις κ. Κική Αραβίδου, Λένα Διαμάντη και Ελένη Σταυροπούλου της SHE, (shesociety.eu/el/, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), που οργάνωσαν την εποικοδομητική συζήτηση, στην Ευλαμπία Αγγέλου (που έκανε τη διερμηνεία στην νοηματική) και την Έλενα Αποστολίδου (δημοσιογράφο), η οποία είχε την ευθύνη του συντονισμού.

Προσκεκλημένες στην πολύ επίκαιρη συζήτηση ήταν οι: κα Άννα Ευθυμίου (βουλευτής ΝΔ), κα Κατερίνα

Περισσότερα...

Τα «ΑγροΝέα» στα ορεινά

Περισσότερα...

 

Ορεινά. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι ορεινές περιοχές της Ελλάδος (και είναι η πλειονότητα) ερημώνουν, καθώς οι ντόπιοι τις εγκαταλείπουν (καταγράφεται τριπλάσια μείωση του πληθυσμού τους σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πρωτογενή τομέα. Στο «Στρατηγικό Σχέδιο Ορεινότητας» συγκεντρώνονται πολιτικές στοχευμένης στήριξης για συνολικά 225 ορεινούς ΟΤΑ, οι οποίοι περιλαμβάνουν 2.158 κοινότητες με 750.000 κατοίκους, εκ των οποίων οι 220.000 ζουν μόνιμα

Περισσότερα...

Αγρότισσες: Γυναίκες «πολυεργαλείο»

Περισσότερα...

 

Την Τετάρτη 8 Μαρ. 2023 στις 21.30 η κα Μάγδα Κοντογιάννη (6932 094231), γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, προσκαλεί όλους και όλες στο https://us02web.zoom.us/j/85972438656, σε μια ανοικτή διαδικτυακή συνεδρίαση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και με εστίαση στη συμβολή της αγρότισσας στις αγροτικές κοινωνίες.

Η Γιορτή της Γυναίκας ή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται σε όλο τον

Περισσότερα...

Η κτηνοτροφία ως οικολογικό μέσο διαχείρισης

Περισσότερα...

 

Πραγματοποιήθηκε την 1η/3/2023 η ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων για τη συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία - αειφορία του περιβάλλοντος, που οργάνωσε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής με υπεύθυνη την κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφο, Μενίδι, ανατολική Αττική.

Μέσα σε βαθιά θλίψη ο κάθε ένας / μία εξέφρασε τα συλλυπητήριά του / της για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Περισσότερα...

«ΑγροΝέα» και διαβουλεύσεις «κοροϊδία»…

Περισσότερα...

 

Τουρισμός. «Η βιωσιμότητα προϋποθέτει τη συμβιωτική σχέση τουρισμού και περιβάλλοντος, την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων και των οικονομικών δραστηριοτήτων τους αλλά και την προώθηση του αειφόρου τουρισμού» (Ά. Γκερέκου, πρόεδρος ΕΟΤ, Μιλάνο, EU ECO-TANDEM, 14/2/2023).

Σχέδια Βελτίωσης. «Ταβάνι» στο 5πλάσιο της τυπικής απόδοσης µιας εκμετάλλευσης ως προς το ύψος της επένδυσης που θα της επιτρέπεται να υλοποιήσει προβλέπει η επικείµενη πρόσκληση των σχεδίων βελτίωσης, που

Περισσότερα...