Αγροτική Οικονομία

Τα αγρονέα της εβδομάδας

Περισσότερα...

 Παραλίες Αττικής: Πρόσφατες μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ από τον Φλοίσβο μέχρι το Καβούρι στις 10/7/19 έδειξαν ότι από τα 27 δείγματα τα 16 βρέθηκαν μολυσμένα με E. Coli και εντερόκοκκους, δηλαδή το 60%. Αυτό δείχνει ότι αφενός ο αυτοκαθαρισμός της θάλασσας στον Σαρωνικό είναι πολύ χαμηλός και αφετέρου ότι οι λουόμενοι δεν προσέχουν τη θάλασσα όσο θα έπρεπε. Τα αποτελέσματα αυτά σε σχέση με αυτά του Μαΐου είναι κατά 30% πιο επιβαρυμένα. Οι εντερόκοκκοι και η E. Coli δεν παίζουν με την υγεία μας και ιδιαίτερα των παιδιών (Γραμματεία ΠΑΚΟΕ, pakoe.gr, 15/7/19).

Αυτοκινητιστικά: Σε 15 χρόνια (2000-2014) πέθαναν στην Ελλάδα ανά έτος από φίδι 0,4 άνθρωποι, από σκυλί 0,4, από

Περισσότερα...

Αγροτική ανάπτυξη χωρίς… αγρότες;

Περισσότερα...

Αγροτικά δάνεια: Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2197/2019 η ΚΥΑ για τη σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου με την επωνυμία «Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης» ως ανεξάρτητης χρηματοδοτικής μονάδας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤΑΕ) με 80 εκατ. από το ΠΑΑ 2014-20. Το ΕΤΑΕ θα ξεκινήσει τις διαδικασίες επιλογής των τραπεζών που θα συμμετέχουν στο χρηματοδοτικό εργαλείο και στις οποίες θα παρέχονται εγγυήσεις για την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου δανείων προς γεωργικές εκμεταλλεύσεις και

Περισσότερα...

Ασφάλεια & Υγιεινή στον αγροτικό τομέα

Περισσότερα...

 

Σκοτώθηκε χθες 9 του μήνα ο αγρότης Γιάννης Πέτρου, 45 ετών, στο χωράφι  του στο Μαρκόπουλο Αττικής. Ο φίλος Γιάννης Πέτρου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, πατέρας τριών παιδιών, προβατοτρόφος και καλλιεργητής σύκων και κελυφωδών φιστικιών, κάτοικος Μαρκόπουλου, σκοτώθηκε κατά την προσπάθειά του να ψεκάσει με το τρακτέρ τα μεσάνυχτα για να μην ενοχληθούν πολύ οι «συγκάτοικοι», οι μέλισσες δηλαδή, και είχε «κόψει» ο συνεχής αέρας.

Περισσότερα...

Ειδήσεις για τους αγρότες, τους φροντιστές του περιβάλλοντος

Περισσότερα...

 

Πολιτικοί: «Οι άξιοι άνθρωποι δεν επιδιώκουν την εξουσία ούτε για τα χρήματα ούτε για τη δόξα, γιατί ούτε πληρωμένοι θέλουν να χαρακτηριστούν ούτε κλέφτες, αποκομίζοντας κρυφά κέρδος από αυτό, ούτε πάλι για τη δόξα, γιατί δεν είναι φιλόδοξοι. Η πιο μεγάλη τιμωρία είναι να τον εξουσιάζει κάποιος χειρότερός του. Από φόβο γι’ αυτή ακριβώς την τιμωρία δέχονται να ασκήσουν εξουσία οι άξιοι άνθρωποι όταν καμιά φορά συμβεί να πάρουν εξουσία στα χέρια τους και αναλαμβάνουν τότε να κυβερνήσουν

Περισσότερα...

Η κτηνοτροφία στην Αττική

Περισσότερα...

 

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής «Άγιος Γεώργιος» είχε την ευκαιρία στις 28/8 να θέσει, για πολλοστή φορά, στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τα ειδικά προβλήματα που έχουν οι παραγωγοί πραγματικού πλούτου, οι κτηνοτρόφοι της υπαίθρου της Αττικής, από την επιθετική επεκτατική γειτνίασή τους με το μεγάλο αστικό κέντρο της Ελλάδας.

Την αντιπροσωπία του συλλόγου (τη γραμματέα κα Μάγδα Κοντογιάννη

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.