Κοινωνία

Πολιτική Προστασία: Επίσπευση και απλούστευση διαδικασιών για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές

Περισσότερα...

   

Τροποποιητική απόφαση για την ενίσχυση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές, με την οποία επισπεύδονται και απλουστεύονται όλες οι διαδικασίες, ξεπερνιούνται γραφειοκρατικά προσκόμματα, τόσο σε ότι αφορά στην υποβολή αιτήσεων αλλά και στους ελέγχους για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ προστίθενται και νέες χορηγίες, εξέδωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός των άλλων, θα ενισχύονται και οι ιδιοκτήτες των δευτερευουσών κατοικιών που επλήγησαν από πυρκαγιά, ενώ από το νέο χρόνο η δαπάνη για οι αποζημιώσεις για καταστροφές θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου Κλιαματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερα...

Περίπου 26.000 voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου

Περισσότερα...

 

Συνολικά 25.982 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας στο διάστημα 1-15 Αυγούστου 2023, ενώ επίσης ενεργοποιήθηκαν 2.243 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο πιο δημοφιλής προορισμός ήταν η Εύβοια, ενώ ακολούθησαν η Χαλκιδική και η Πρέβεζα.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Περισσότερα...

Our Festival 9

Περισσότερα...

 

25 - 30 Ιουλίου 2023

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς & Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου

στο πλαίσιο του φεστιβάλ ρεματιάς “Νύχτες Αλληλεγγύης”

Το Our Festival ανανεώνει το ραντεβού του για 9η συνεχόμενη χρονιά και σας προσκαλεί σε μία εξαήμερη γιορτή Πολιτισμού και Αλληλεγγύης. Από την Τρίτη, 25 έως και την Κυριακή, 30 Ιουλίου, οι δράσεις του Φεστιβάλ μοιράζονται στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς και στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου σε ένα πρόγραμμα γεμάτο θέατρο, μουσική

Περισσότερα...

3ο Athens Art Festival

Περισσότερα...

 

Η Τέχνη ως κιβωτός πολιτισμού!
Μια αχτίδα στον πολιτισμό μας!
Η Τέχνη είναι Φως!

Στις 21-22 Οκτωβρίου 2023 στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή  χρονιά το Athens Art Festival, το μοναδικό φεστιβάλ-θεσμός που αγκαλιάζει όλες τις τέχνες!

Δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, το 2021 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το 2022 στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι, ένα φεστιβάλ που φιλοξένησε τη δουλειά περισσότερων από 280 καλλιτεχνών συνολικά και καλωσόρισε πάνω

Περισσότερα...

Στις 26 Σεπτεμβρίου το 5G Conference SΕ Europe 2023

Περισσότερα...

 

Tο μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο για τα δίκτυα και τις τεχνολογίες 5G στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το 5G Conference SouthEastern Europe 2023, θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις όσον αφορά την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που φέρνουν τα δίκτυα 5G, τα οποία πλέον αναπτύσσονται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής

Περισσότερα...