Κοινωνία

Burnout: Το εργασιακό σύνδρομο εξουθένωσης

Περισσότερα...

Στον δυτικό κόσμο σήμερα, και φυσικά στην Ελλάδα, ο εργαζόμενος δουλεύει τόσες πολλές ώρες στο γραφείο καθημερινά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να βλάπτεται η υγεία του και να εμφανίζει συμπτώματα υπερβολικού άγχους που καταλήγουν στο σύνδρομο «burnout». Ο ψυχολόγος Θεόδωρος Γκαντίνας αναφέρει: «Όταν είσαι στέλεχος επιχείρησης στον ιδιωτικό τομέα, μπορεί να φτάσεις σε σημείο να δέχεσαι όλο και περισσότερες εργασίες σε καθημερινή βάση. Με αυτή την υπερκινητοποίηση, μπορεί να αρχίσεις σταδιακά να μη βλέπεις νόημα και ελπίδα για το μέλλον στην εργασία αλλά και στην προσωπική ζωή σου. Δημιουργείται εσωτερικό άγχος λόγω αυτής της εργασιακής πίεσης για να παράγεις περισσότερο, με αποτέλεσμα να συμβάλει στη δημιουργία του συνδρόμου

Περισσότερα...

«Μobbing» στον χώρο εργασίας: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Περισσότερα...

Το σύνδρομο «mobbing» παρατηρείται στον εργασιακό χώρο όταν υπάρχει ηθική ή σωματική παρενόχληση κάποιου υπαλλήλου από τον εργοδότη ή από άλλους εργαζόμενους, μέσα από ενέργειες λεκτικού εκφοβισμού ή πράξεις που προσβάλλουν την προσωπικότητα και την ψυχική ή σωματική υγεία του θύματος. Ως αποτέλεσμα, το εργασιακό περιβάλλον γίνεται εχθρικό για τον εργαζόμενο οδηγώντας τον στην παραίτηση ή σε ψυχολογικά προβλήματα που επηρεάζουν την υγεία και την παραγωγικότητά του.

Περισσότερα...

Street art: Η «ανοιχτή» τέχνη της πόλης

Περισσότερα...

 

Ξενάγηση στους... διαρκώς μεταβαλλόμενους τοίχους του κέντρου της Αθήνας διοργανώνει την Κυριακή 19 Μαΐου η ομάδα εθελοντών της Urban Layers City και της Alternative Tours of Athens. Το ραντεβού θα δοθεί στο μετρό Κεραμεικού και ο περίπατος θα διαρκέσει δύο ώρες, περιλαμβάνοντας μια πρώτη γνωριμία με τη δημόσια τέχνη, τα γκράφιτι και τη street art. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης Πολύνα Ξηραδάκη, ιδρύτρια και υπεύθυνη του πρότζεκτ Urban Layers

Περισσότερα...

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Περισσότερα...

 

Πανελλαδική πανυγειονομική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με σύνθημα «Δημόσια υγεία ώρα μηδέν» και αίτημα: «Η δημόσια υγεία χρειάζεται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές, για να πάψουν οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους είτε συμμετοχή είτε όλα τα έξοδα». Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία άρχισαν από το πρωί να συγκεντρώνονται στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για την

Περισσότερα...

Το αντισπισιστικό κίνημα Anonymous for the Voiceless έχει φωνή και στην Ελλάδα

Περισσότερα...

Σπισιμός είναι το κοινωνικό δόγμα περί της ανωτερότητας του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα και της επιβολής και εξουσίας του επί αυτών.

Το αντισπισιστικό κίνημα Anonymous for the Voiceless δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2016 στην Αυστραλία και έκτοτε έχει εξαπλωθεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Στόχοι του είναι η ενημέρωση σχετικά με την κακοποίηση των ζώων και η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

Ο κ. Νίκος Ματσκίδης

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.