Κοινωνία

Πρόστιμο 100 ευρώ για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Περισσότερα...

 

Όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και την 31.12.1961 πρέπει να έχουν λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση εμβολίου (για το μονοδοσικό Johnson & Johnson) κατά της covid-19 έως και την 16η Ιανουαρίου 2022, διαφορετικά επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ. Η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας

Περισσότερα...

Fractals: Κατανόηση της ζωής και έμπνευση για τις επιχειρήσεις

Περισσότερα...

 

Ο βασικός σκοπός κάθε οργανισμού είναι η επιβίωση και η διαιώνιση του είδους. Η επιβίωση επιτυγχάνεται με την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων, ενώ η διαιώνιση με τη δημιουργία αντιγράφων του εαυτού μας.

Στόχος είναι η επίτευξη των παραπάνω με το μικρότερο δυνατό κόστος και σε λογικό χρόνο. Άλλωστε «οι διαθέσιμοι πόροι δεν είναι απεριόριστοι» και η «η ζωή είναι μικρή».

Ο άνθρωπος νιώθει ασφάλεια με το ίδιο, με αυτό που ξέρει

Περισσότερα...

Επιπλέον μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 για τον Ιανουάριο 2022

Περισσότερα...

 

Δέσμη τριών επιπλέον μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού τον μήνα Ιανουάριο λαμβάνουν τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων, τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

Περισσότερα...

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

Περισσότερα...

 

Πολλές φορές γινόμαστε μάρτυρες μιας γυναίκας που κακοποιείται και αναρωτιόμαστε, αν τελικά μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να στεκόμαστε απλοί θεατές. Σίγουρα το υποστηρικτικό δίκτυο είναι πολύ σημαντικό προκειμένου μια γυναίκα να μπορέσει να βρει τη δύναμη και να ξεφύγει από ένα βίαιο περιβάλλον. Μέσα στο υποστηρικτικό δίκτυο εντάσσεται και ο κοινωνικός περίγυρος, ο οποίος είναι σημαντικό να κάνει κάποια πράγματα και κάποια άλλα να τα αποφύγει.

Περισσότερα...

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τάσσεται η εφημερίδα Times του Λονδίνου

Περισσότερα...

 

«Η επιστροφή των Ελγίνειων Μαρμάρων στην Αθήνα έχει γίνει επιτακτική», γράφει, σε κύριο άρθρο της, η εφημερίδα Times του Λονδίνου, η οποία ανοικτά και ξεκάθαρα πλέον στηρίζει τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Τα Ελγίνεια Μάρμαρα απεικονίζουν υπέροχα την ανθρώπινη μορφή και την αίσθηση της κίνησης. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν θαυμάσει αυτά τα γλυπτά που κάποτε κοσμούσαν τον Παρθενώνα. Αλλά τους τελευταίους δύο αιώνες βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Πρόκειται για τα

Περισσότερα...