Τοπική μπίρα, τοπική εφοδιαστική, τοπική κατανάλωση
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 07:59
«Την μπίρα μπορείς να την προσεγγίσεις με δύο τρόπους. Από τη μία ως ένα αλκοολούχο και από την άλλη ως ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας, και αυτό γιατί η φρέσκια, απαστερίωτη και αφιλτράριστη μπίρα είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και παράγοντες που βελτιώνουν το καρδιαγγειακό σύστημα. Ένα ποτήρι μπίρας έχει 4 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι. Φυσικά αυτό δεν μας κάνει να ξεχνάμε τον παράγοντα γεύση» (Χ. Ντιγκιρλάκης, «Beer Brunch» Ιούνιος 2018).
Η ψαλίδα τιμών παραγωγού με τιμές καταναλωτή έχουν ένα άνοιγμα 5 έως 8 φορές, όπως λέει το ΥΠΑΑΤ, και, αν συνυπολογίσουμε και μεταποίηση, όπως λέει η ΠΑΣΕΓΕΣ, φθάνει τις 15 φορές. Εάν μπορούσαμε να