Τοπική Ανάπτυξη

Εφαρμοσμένη ελληνική γαστρονομία

Περισσότερα...

Την εφαρμογή / πρακτική της φημισμένης ελληνικής γαστρονομίας απολαύσαμε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο γεύμα με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου «Γέφυρα Ζωής» στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Ελληνικό Μολύβι», Ιερά Οδός 154, Αθήνα.

Το 1998 αναπτύχθηκε με τη στήριξη των Σταυροδρομιών Αγροτικής Πληροφόρησης & Κινητοποίησης η πρωτοβουλία «Culinary Heritage» / «Γαστρονομική Κληρονομιά» σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν ο αναπτυξιακός μοχλός και η μετεξέλιξη –χωρίς να έχουν συνάρτηση και σχέση μεταξύ τους– του γνωστού καταναλωτικού κινήματος Slow Food, που με τη σειρά του, με βάση την Ιταλία, ήταν η ενστικτώδης αντίδραση στο λεγόμενο fast και junk food.

Περισσότερα...

Εργαστήριο ανάπτυξης κοινωνικού κεφαλαίου

Περισσότερα...

Υπάρχουν και καλές ειδήσεις. Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στους πρόποδες του Λόφου των Προσκόπων, εκεί που στην κορυφή του βρίσκεται ο ιερός ναός της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, του οποίου κτήτορας ήταν ο αείμνηστος Γεώργιος Τσιτλακίδης, οι συμπολίτες ξαναθυμήθηκαν το ξεκίνημα της κοινωνικής προσφοράς πριν από 50 χρόνια.

Η συνάντηση έγινε με πρόσκληση του αρχηγού του 1ου Συστήματος Προσκόπων κ. Κώστα Γεωργίου και

Περισσότερα...

Τοπική ανάπτυξη και εκθέσεις τροφίμων

Περισσότερα...

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου πραγματοποίησα μια επίσκεψη-αστραπή στην έκθεση Expotrof (1-4 Φεβρουαρίου, Ελληνικό). Όπως μου είπε ο οργανωτής κ. Κώστας Μοσχονάς, στην Expotrof μετείχαν 300 εκθέτες, που παρουσίαζαν περίπου 3.000 προϊόντα σε έκταση περίπου 7.000 τ.μ., στην παλαιά αίθουσα ξιφασκίας.

Ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019, το Νότιο Αιγαίο ήταν η τιμώμενη Περιφέρεια της 6ης Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών Expotrof και

Περισσότερα...

«Ταξίδι στην τελειότητα» με το γάλα

Περισσότερα...

Με το σύνθημα «Ταξίδι στην τελειότητα» ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής «Άγιος Γεώργιος», σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», συμμετείχε στο φεστιβάλ Beverage, Food & Tourism – BeFood στην Τεχνόπολη (Γκάζι, Αθήνα) στις 27/1/2019 με εστίαση στον «λευκό χρυσό», το γάλα, από τις οικογενειακές εκτροφές των κτηνοτρόφων Αττικής.

Με άψογη οργάνωση των ιδιωτικών και δημόσιων ΙΕΚ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού

Περισσότερα...

Αγρότης της Χρονιάς από την «Agrenda»

Περισσότερα...

Στις 19/1/2019 στο αρχοντικό ΚΙΝΣΤΕΡΝΑ στη Μονεμβάσια Λακωνίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της 10ης απονομής βραβείων Αγρότης της Χρονιάς 2019 από την εφημερίδα «Agrenda», η οποία είναι πλέον ένας αναμενόμενος ετήσιος θεσμός στην ελληνική πραγματικότητα.

Η εκδήλωση έγινε για να απονεμηθούν τα τρία βραβεία (Αγρότης της Χρονιάς, Κτηνοτροφική Εκμετάλλευση της Χρονιάς και Συλλογική Προσπάθεια της Χρονιάς) και επιπλέον οι δύο τιμητικές διακρίσεις (Βαμβακοκαλλιεργητή και Συνεταιρισμού).

Περισσότερα...