Εφαρμοσμένη ελληνική γαστρονομία
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 11:26
Την εφαρμογή / πρακτική της φημισμένης ελληνικής γαστρονομίας απολαύσαμε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο γεύμα με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου «Γέφυρα Ζωής» στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Ελληνικό Μολύβι», Ιερά Οδός 154, Αθήνα.
Το 1998 αναπτύχθηκε με τη στήριξη των Σταυροδρομιών Αγροτικής Πληροφόρησης & Κινητοποίησης η πρωτοβουλία «Culinary Heritage» / «Γαστρονομική Κληρονομιά» σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν ο αναπτυξιακός μοχλός και η μετεξέλιξη –χωρίς να έχουν συνάρτηση και σχέση μεταξύ τους– του γνωστού καταναλωτικού κινήματος Slow Food, που με τη σειρά του, με βάση την Ιταλία, ήταν η ενστικτώδης αντίδραση στο λεγόμενο fast και junk food.