Κοινωνία

Ομαλά εξελίσσεται η τέταρτη φάση άρσης των μέτρων

Περισσότερα...

 

Ανοίγει η εστίαση, επιτρέπεται η μετακίνηση στα νησιά επαναλειτουργούν ανοιχτές δομές πρόνοιας. Από την 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Ύστερα από εξαντλητικές διαβουλεύσεις με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, την ανάλυση των επιδημιολογικών στοιχείων που παρουσιάζει η χώρα μας, τα οποία είναι πολύ καλά, καθώς και την τήρηση των συστάσεων και των μέτρων ατομικής προστασίας από τους πολίτες, ξεκινάει σήμερα το τέταρτο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων, το οποίο εξελίσσεται ομαλά και συνοδεύεται και αυτό, όπως και τα προηγούμενα, από αυστηρά μέτρα και κανόνες.

Σήμερα ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης, επιτρέπονται οι

Περισσότερα...

Extra Milers: Μια νέα πλατφόρμα για τον προσβάσιμο τουρισμό στην Ελλάδα

Περισσότερα...

 

Tη δημιουργία της νέας πλατφόρμας «Extra Milers» που θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τον επόμενο μήνα υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και στόχο έχει να προάγει τον προσβάσιμο τουρισμό στα ελληνικά νησιά ανακοίνωσαν η Microsoft Hellas και η ATCOM. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πλήρους δικτύου πληροφοριών που θα εξασφαλίζει σε άτομα με μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία ή άλλες δυσκολίες πρόσβασης, το ισότιμο δικαίωμα στον τουρισμό και στην απόλαυση των μοναδικών ομορφιών των ελληνικών νησιών. Η πλατφόρμα (ιστοσελίδα και εφαρμογή), που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα τελικά στάδια της ανάπτυξης, θα διατίθεται δωρεάν και απευθύνεται κυρίως σε άτομα με οπτική και κινητική αναπηρία, ενώ έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από χρήστες

Περισσότερα...

Tο σχέδιο για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας

Περισσότερα...

 

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το «άνοιγμα» της τουριστικής περιόδου και την επανέναρξη των πτήσεων από και προς το εξωτερικό.

Η κυβέρνηση παρουσίασε χτες Τετάρτη όλο το σχέδιο για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, το οποίο προβλέπει τις εξής ημερομηνίες - σταθμούς:

  • 25 Μαΐου: Επανέναρξη της δραστηριότητας των σκαφών αναψυχής
  • 29 Μαΐου: Λειτουργία κάμπιγκ και ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας
  • 15 Ιουνίου: Λειτουργία εποχικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων
  • 15 Ιουνίου: Επανέναρξη των πτήσεων εξωτερικού από συγκεκριμένες χώρες και αποκλειστικά προς το αεροδρόμιο

Περισσότερα...

Πώς ταξιδεύουμε από σήμερα με αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία

Περισσότερα...

 

Με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας προστασίας αλλά και την τήρηση των αποστάσεων ξεκινούν, από σήμερα Δευτέρα, οι μετακινήσεις των πολιτών από νομό σε νομό με τρένα, λεωφορεία ΚΤΕΛ, τουριστικά και αεροπλάνα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης που είχαν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού.

Οι νέοι κανόνες που θα ισχύουν με βάση τις οδηγίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς αποφυγή της μετάδοσης και διασποράς του ιού COVID-19 και αφορούν τις μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς είναι:

Μετακινήσεις με αεροπλάνα

-Η επιβίβαση γίνεται τμηματικά ώστε να αποφεύγεται

Περισσότερα...

Click Events: Η ψηφιακή «ολοκλήρωση» των συνεδρίων της Smartpress

Περισσότερα...

Στη Smartpress περάσαμε σε μια νέα εποχή.

Ακολουθήσαμε τις τάσεις της εποχής, όπου όλα βρίσκονται online, προσθέτοντας βεβαίως τη δική μας «πινελιά», ώστε να σας προσφέρουμε ένα εύχρηστο και αποτελεσματικό μέσο. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Άλλωστε, στη Smartpress ήμασταν πάντα digital! Για την ακρίβεια ήμασταν οι πρωτεργάτες του phygital στην Ελλάδα, «πατώντας» με τον ίδιο επαγγελματισμό και τον ίδιο βαθμό επιτυχίας τόσο στο φυσικό όσο και στον ψηφιακό κόσμο, αφού πρώτοι «τρέξαμε» υβριδικά events. Απλά, προτιμούσαμε να μιλάμε διά ζώσης για το online, να συζητάμε εξ επαφής για το ψηφιακό περιβάλλον και να δίνουμε το χέρι live σε όσους μας εμπιστεύθηκαν τα τελευταία 23

Περισσότερα...

ICF Greece Chapter: International Coaching Day (online)

Περισσότερα...

Το ICF Greece Chapter, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδος Coaching-ICW, διοργανώνει στις 6 Μαΐου την International Coaching Day.

Ένα online event με πολλαπλές δράσεις: Σφηνάκια coaching, live webinars, group coaching και πολλά ακόμα.

Στην εκδήλωση, επαγγελματίες coaches, μέλη του ICF Greece Chapter, θα δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει πώς το coaching μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή.

Τετάρτη 6 Μαΐου: 11:00-20:30 (online via ZOOM platform)

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής

Περισσότερα...