Κοινωνία

Μέχρι αύριο Σάββατο οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Περισσότερα...

 

Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα» αύριο Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

Η προθεσμία για το πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει στήριξη δανειοληπτών με προσημειωμένη/υποθηκευμένη την α’ κατοικία και που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού,  έληγε κανονικά πριν από έναν μήνα αλλά εξαιτίας του αυξημένου ενδιαφέροντος που επέδειξαν οι δανειολήπτες είχε δοθεί παράταση για ακόμα έναν μήνα ύστερα από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 150.249 αιτήσεις για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Περισσότερα...

Γιατί δεν έκλεισαν η Γαλλία και η Γερμανία τα σχολεία στα νέα lockdown και γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν θα το κάνει ούτε η Ελλάδα

Περισσότερα...

 

Στο πρώτο lockdown που επιβλήθηκε πέρυσι τον Μάρτιο στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες χώρες στον κόσμο, τα σχολεία έκλεισαν. Αυτή τη φορά όμως, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, τα σχολεία μένουν ανοιχτά. Τον δρόμο έχουν ήδη δείξει η Γαλλία και η Γερμανία με τα lockdown που επέβαλαν.

Άλλωστε, όπως όλα δείχνουν, τα lockdown στο δεύτερο κύμα της πανδημίας θα έχουν τον χαρακτήρα του «μισόκλειστου» συστήματος, με την εργασία και την εκπαίδευση να συνεχίζουν όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται. Όπως άλλωστε δήλωσε ξεκάθαρα η καγκελάριος Μέρκελ, ο στόχος είναι να περιοριστεί στο ελάχιστο ο οικονομικός αντίκτυπος των μέτρων.

Περισσότερα...

Για ποιο λόγο εφαρμόστηκε η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και πότε θα γίνει άρση του μέτρου

Περισσότερα...

 

Μέτρο που αφορά την ηλικιακή ομάδα 18 με 39 ετών φαίνεται πως είναι η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 00:30 και 05:00 στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4.

«Το συγκεκριμένο μέτρο –κακά τα ψέματα– αφορά στους νέους και στις πλατείες. Είναι ένα μέτρο κατά του συνωστισμού. Η ηλικιακή ομάδα που αυτή τη στιγμή ανεβάζει ραγδαία τα κρούσματα είναι οι 18 με 39 ετών. Αυτοί είναι οι επιταχυντές, οι καταλύτες της πανδημίας. Σχεδόν το 50% των κρουσμάτων έρχεται από αυτούς», τονίζει ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τη διαχείριση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

«Κάποτε στον Βόσπορο»

Περισσότερα...

 

«Κάποτε στον Βόσπορο»

του Άκη Δήμου

Μια παράσταση για την Πόλη της καρδιάς μας

Από τις 6 Νοεμβρίου 2020 στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου Βεάκη

Ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών κι ένας δυνατός θίασος πρωταγωνιστών θα ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσει έργο με αφορμή τα γεγονότα του 1955, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει προϋπάρξει ανάλογη παράσταση ή ταινία.

«Κάποτε στον Βόσπορο»

 Ο Άκης Δήμου, ένας

Περισσότερα...

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκότωσε σχεδόν 500.000 νεογέννητα το 2019, σύμφωνα με έρευνα

Περισσότερα...

 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκότωσε 476.000 νεογέννητα το 2019, κυρίως στην Ινδία και την υποσαχάρια Αφρική, σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία αποδίδει σχεδόν τρεις στους τέσσερις τέτοιους θανάτους στο τοξικό νέφος που εκλύεται από τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα.

Περισσότερα από 116.000 βρέφη στην Ινδία πέθαναν λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης τον πρώτο μήνα από τη γέννησή τους και 236.000 στην υποσαχάρια Αφρική, σύμφωνα με το State of Global Air 2020, το οποίο χρησιμοποιεί στοιχεία από δύο αμερικανικά ινστιτούτα (το Health Effects Institute και το Institute for Health Metrics and Evaluation).

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, υπάρχουν ολοένα και περισσότερα

Περισσότερα...

SOS για τον χειμερινό τουρισμό: Τι θα γίνει με τα χιονοδρομικά, πού κινούνται οι τιμές στα ξενοδοχεία

Περισσότερα...

 

Τι ακολουθεί μια ανέλπιστα καλή περσινή χειμερινή σεζόν; Θα επενδύσουν οι Έλληνες στον χειμερινό τουρισμό; Ποια είναι τα μηνύματα που δίνει αυτή τη στιγμή η αγορά;

Τον περσινό χειμώνα, όταν ακόμα ο κορονοϊός ήταν σχεδόν «άγνωστη λέξη» σε Ελλάδα και Ευρώπη κι όλα αυτά που ζούμε σήμερα φάνταζαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, η χειμερινή τουριστική σεζόν στη χώρα ζούσε έπειτα από χρόνια μια από τις πιο ανθηρές στιγμές της.

Φέτος, λίγο πριν από την έναρξή της και με πολλές από τις πιο κερδοφόρες περιοχές στη χώρα μας (όσον αφορά στον χειμερινό τουρισμό) να βρίσκονται σε επιδημιολογικά δύσκολη κατάσταση, το κλίμα στην αγορά είναι βαρύ.

Περισσότερα...