Κοινωνία

ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα: Εκπαιδευτικό υλικό για την υποστήριξη της διδασκαλίας παιδιών

Περισσότερα...

 

Υποστηρικτικό υλικό στα ελληνικά και τα αγγλικά, για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στη διδασκαλία των παιδιών προσφύγων, δημιούργησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Στην ιστοσελίδα «Μαθαίνουμε για τους πρόσφυγες» (https://www.unhcr.org/gr/teaching_about_refugees )

περιλαμβάνονται προτεινόμενες δραστηριότητες για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε θέματα σχετικά με τους πρόσφυγες, το άσυλο, τη μετανάστευση και την ανιθαγένεια, καθώς και μια ενότητα με οδηγίες και συμβουλές προς τους εκπαιδευτικούς για την καλύτερη ένταξη των μαθητών προσφύγων στην τάξη τους.

Το υλικό περιλαμβάνει, επίσης, επεξηγηματικά βίντεο κινουμένων σχεδίων και

Περισσότερα...

Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2019

Περισσότερα...

 

Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2019. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν τυχόν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους που έχουν αντίκτυπο στο λογαριασμό του εφετινού ΕΝΦΙΑ.

Πιο συγκεκριμένα η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων είναι διαθέσιμη στους φορολογούμενους μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» που βρίσκεται στο λογαριασμό κάθε φορολογούμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr

Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, αποτυπώνει ό,τι ακριβώς έχει δηλώσει ο κάθε φορολογούμενος στο Ε9 για τα ακίνητά του. Αυτό σημαίνει ότι όποια λάθη έχει εντοπίσει μπορεί να τα διορθώσει με την

Περισσότερα...

Προ-εκδηλώσεις λίγο πριν από τη Βραδιά του Ερευνητή 2019

Περισσότερα...

Τα μεγάλα ερευνητικά κέντρα τα οποία συμμετέχουν ως διοργανωτές στην κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν σειρά προ-εκδηλώσεων με πρωτότυπες δράσεις για μαθητές, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό. Συγκεκριμένα:

  1. 1. Την Παρασκευή 20/9/19:
    α. Ελάτε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών* (18:00-21:00) για να εξοικειωθείτε με τον χώρο των θετικών και των ανθρωπιστικών επιστημών και να παρακολουθήσετε πειράματα και εργαστήρια για ενδιαφέροντα θέματα όπως :
  • Η μαγεία της χημικής βιολογίας (πειράματα επίδειξης).
  • Το φως και ο ήχος σε νέες περιπέτειες (πειράματα επίδειξης).

Περισσότερα...

WeekForFuture ενόψει της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα

Περισσότερα...

 

Στις  23 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα απευθύνει λόγο στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, σύνοδος που στοχεύει στην προώθηση της δράσης για το κλίμα και της επιτάχυνσης της εφαρμογής της Συμφωνίας των Παρισίων. Στο μεταξύ όμως ο Αμαζόνιος γίνεται στάχτη, η Γροιλανδία λιώνει, βιβλικός τυφώνας σαρώνει τις Μπαχάμες, φωτιές ξεφυτρώνουν στην Ευρώπη και η Ελλάδα εξακολουθεί να καίγεται.

Τους εμπρησμούς, τις καταστροφικές πυρκαγιές που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, τα οικονομικά συμφέροντα που κατατροπώνουν την περιβαλλοντική πολιτική και τις κυβερνητικές επιλογές βραδείας καύσεως, αναμένεται να περικυκλώσουν εκατομμύρια πολίτες

Περισσότερα...

Λιγότερα θαλάσσια απορρίμματα με τη συμμετοχή των αλιέων

Περισσότερα...

 

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα φυσικού περιβάλλοντος και υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κου Κωνσταντίνου Αραβώση, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στη Μηχανιώνα η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος «Fishing for Litter».

Το πρόγραμμα «Fishing for Litter» του κοινωφελούς ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, αναδεικνύει τη συμμετοχή του αλιευτικού κλάδου στη μείωση των θαλασσίων απορριμμάτων. Στόχος του είναι η μείωση των θαλασσίων απορριμμάτων με τη συμμετοχή ενός από τους βασικούς ενδιαφερόμενους: του κλάδου της αλιείας. 

Οι επαγγελματίες αλιείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλούνται να

Περισσότερα...

Βαθιά ριζωμένο ρατσισμό στα κράτη μέλη της Ε.Ε. διαπιστώνει έκθεση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ενάντια στον Ρατσισμό

Περισσότερα...

 

Μπορεί τα περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαθέτουν νόμους και πολιτικές για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων, ωστόσο στην πράξη δεν τους εφαρμόζουν λόγω ενός βαθιά ριζωμένου θεσμικού ρατσισμού στις αρχές επιβολής του νόμου. Αυτό διαπιστώνει έκθεση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ενάντια στον Ρατσισμό (ENAR) για τα εγκλήματα μίσους, που δημοσιεύεται σήμερα.

Η έρευνα παραθέτει στοιχεία για ρατσιστικά εγκλήματα σε 24 κράτη-μέλη της Ε.Ε. (εκτός από το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Σλοβενία και τη Σουηδία που δεν απάντησαν στα σχετικά ερωτηματολόγια) κατά την περίοδο 2014-2018 και αναδεικνύει τις αδιόρατες μορφές ρατσισμού στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, από τη στιγμή που ένα θύμα αναφέρει ένα έγκλημα με ρατσιστικό

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.