Κοινωνία

Πρόστιμο 100 ευρώ για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Περισσότερα...

 

Όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και την 31.12.1961 πρέπει να έχουν λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση εμβολίου (για το μονοδοσικό Johnson & Johnson) κατά της covid-19 έως και την 16η Ιανουαρίου 2022, διαφορετικά επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ. Η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας

Περισσότερα...

Fractals: Κατανόηση της ζωής και έμπνευση για τις επιχειρήσεις

Περισσότερα...

 

Ο βασικός σκοπός κάθε οργανισμού είναι η επιβίωση και η διαιώνιση του είδους. Η επιβίωση επιτυγχάνεται με την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων, ενώ η διαιώνιση με τη δημιουργία αντιγράφων του εαυτού μας.

Στόχος είναι η επίτευξη των παραπάνω με το μικρότερο δυνατό κόστος και σε λογικό χρόνο. Άλλωστε «οι διαθέσιμοι πόροι δεν είναι απεριόριστοι» και η «η ζωή είναι μικρή».

Ο άνθρωπος νιώθει ασφάλεια με το ίδιο, με αυτό που ξέρει να κάνει. Η αλλαγή δημιουργεί στρες, γιατί εμπεριέχει πιθανούς κινδύνους. Κι αυτό είναι λογικό, αφού το πρώτο μέλημα είναι η επιβίωση.

Κάθε οργανισμός έχει την τάση να δημιουργεί αντίγραφα του εαυτού του. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκει τη διαιώνισή του

Περισσότερα...

Επιπλέον μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 για τον Ιανουάριο 2022

Περισσότερα...

 

Δέσμη τριών επιπλέον μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού τον μήνα Ιανουάριο λαμβάνουν τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων, τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

1. Επέκταση των προσωρινών αναστολών εργασίας εργαζομένων με αποζημίωση ειδικού σκοπού σε επιπλέον κλάδους, με οριοθέτηση ποσοστού επί του απασχολούμενου προσωπικού που δύναται να τίθεται σε αναστολή.

Περισσότερα...

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

Περισσότερα...

 

Πολλές φορές γινόμαστε μάρτυρες μιας γυναίκας που κακοποιείται και αναρωτιόμαστε, αν τελικά μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να στεκόμαστε απλοί θεατές. Σίγουρα το υποστηρικτικό δίκτυο είναι πολύ σημαντικό προκειμένου μια γυναίκα να μπορέσει να βρει τη δύναμη και να ξεφύγει από ένα βίαιο περιβάλλον. Μέσα στο υποστηρικτικό δίκτυο εντάσσεται και ο κοινωνικός περίγυρος, ο οποίος είναι σημαντικό να κάνει κάποια πράγματα και κάποια άλλα να τα αποφύγει.

Τι να κάνω;

  • Ενθάρρυνε τη γυναίκα να σου μιλήσει! Προσπάθησε να υπάρχει διακριτικότητα στην επικοινωνία, προσεγγίζοντάς

Περισσότερα...

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τάσσεται η εφημερίδα Times του Λονδίνου

Περισσότερα...

 

«Η επιστροφή των Ελγίνειων Μαρμάρων στην Αθήνα έχει γίνει επιτακτική», γράφει, σε κύριο άρθρο της, η εφημερίδα Times του Λονδίνου, η οποία ανοικτά και ξεκάθαρα πλέον στηρίζει τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Τα Ελγίνεια Μάρμαρα απεικονίζουν υπέροχα την ανθρώπινη μορφή και την αίσθηση της κίνησης. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν θαυμάσει αυτά τα γλυπτά που κάποτε κοσμούσαν τον Παρθενώνα. Αλλά τους τελευταίους δύο αιώνες βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Πρόκειται για τα ομορφότερα όλων των αποκτημάτων του», σημειώνει η εφημερίδα.

Στη συνέχεια τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «για περισσότερα από 50 χρόνια, καλλιτέχνες και πολιτικοί υποστήριξαν ότι αυτά τα τόσο

Περισσότερα...

Συνοπτικός οδηγός από τον ΕΟΔΥ για την ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών τα σχολεία

Περισσότερα...

 

Mαθητές και πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός 3μήνου εκπαιδευτικοί/λοιπό προσωπικό για την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα προσέρχονται στα σχολεία με 3 self test που θα έχουν πραγματοποιηθεί εντός 24ώρου. Aπό 17 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιούν 2 self test 24ωρου την εβδομάδα.

Εάν το self test βγει θετικό, τότε θα πρέπει να πραγματοποιείται rapid test μέσα στις επόμενες 24 ώρες και εφόσον αυτό είναι θετικό τότε το κρούσμα θα απομονώνεται και εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης. Σε περίπτωση που το rapid test είναι αρνητικό, τότε επιστρέφει κανονικά στο σχολείο.

Περισσότερα...