Κοινωνία

Κορονοϊός: Τα νέα κρούσματα και οι νέες εστίες μόλυνσης οδηγούν τις αρχές στην εφαρμογή νέων μέτρων

Περισσότερα...

 

Η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σχετικά με τα νέα κρούσματα, σε συνδυασμό με τις νέες εστίες μόλυνσης που εντοπίζονται, όπως και τα αυξημένα κρούσματα στο νησί του Πόρου, που ανάγκασαν τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη και να αποφασίσει περαιτέρω μέτρα για το νησί, δείχνουν την εικόνα που επικρατεί στη χώρα σχετικά με την πανδημία και τα κρούσματα.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη χθεσινή ημέρα, στη χώρα καταγράφηκαν 153 νέα κρούσματα του ιού, με τα 11 να έχουν εντοπιστεί σε ελέγχους σε πύλες εισόδου προς την Ελλάδα.

Περισσότερα...

To 100% Hotel Show επανέρχεται τον Νοέμβριο με το μήνυμα «More space, extra safety, better deals»

Περισσότερα...

 

Το 100% Hotel Show ανακοινώνει επίσημα τη διεξαγωγή του τον ερχόμενο Νοέμβριο με ένα πλήρως αναδιαμορφωμένο format, παρουσιάζοντας έναν νέο τρόπο διοργάνωσης εκθέσεων με περισσότερη ασφάλεια αλλά και με έμφαση στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της ξενοδοχειακής αγοράς.

Ξεκινούν και επίσημα οι δηλώσεις συμμετοχής στα 100% Hotel Design Awards, τον σημαντικότερο διαγωνισμό ξενοδοχειακού design που διοργανώνεται από το 100% Hotel Show σε συνεργασία με μια επίλεκτη κριτική επιτροπή. Ο διαγωνισμός κάθε χρόνο αυξάνει θεαματικά τη δυναμική του, και το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος, ενώ για άλλη μία χρονιά η διοργάνωση στοχεύει στο να αναδείξει μερικά από τα σημαντικότερα ξενοδοχειακά έργα.

Περισσότερα...

Βηρυτός: Βομβαρδισμένο τοπίο από την έκρηξη που ισοπέδωσε το λιμάνι και τμήμα της πόλης

Περισσότερα...

 

Συντρίμμια, θρήνος κι ένα τεράστιο «γιατί» κυριαρχούν στη Βηρυτό ύστερα από την τεράστια έκρηξη που ισοπέδωσε το λιμάνι και τμήμα της πόλης της πρωτεύσας του Λιβάνου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή, αυξάνεται ο απολογισμός της έκρηξης

Η κυβέρνηση του Λιβάνου κήρυξε τη Βηρυτό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες, ενώ παρέδωσε τον έλεγχο της ασφάλειας της πρωτεύουσας στον στρατό.

Την ίδια στιγμή, αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών και των τραυματισμένων από τη φονική έκρηξη. Τουλάχιστον 135 είναι οι νεκροί, ενώ περίπου 5.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και δεκάδες άλλοι αγνοούνται

Περισσότερα...

Ποιες τραπεζικές συναλλαγές θα γίνονται μόνο στα ATM από σήμερα 4 Αυγούστου

Περισσότερα...

 

Περιορίζονται από σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου οι συναλλαγές στα ταμεία των τραπεζών με φυσική παρουσία του πελάτη. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη ώστε να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του κορονοϊού μέσω του συνωστισμού ατόμων στα υποκαταστήματα των τραπεζών.

Έτσι, όπως αναφέρει και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, από σήμερα και μέχρι να υπάρξει νεότερη απόφαση, οι πελάτες δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις εξής τραπεζικές συναλλαγές στα ταμεία των υποκαταστημάτων διά της φυσικής παρουσίας τους:

  • Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται

Περισσότερα...

Αυγουστιάτικη πανσέληνος: Ανοιχτοί 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία για να την απολαύσουμε

Περισσότερα...

 

Απόψε είναι η πανσέληνος του Αυγούστου, που αποτελεί το μεγαλύτερο και θεαματικότερο φεγγάρι της φετινής χρονιάς. Η επόμενη πανσέληνος πέφτει στις 2 Σεπτεμβρίου.

Κάθε χρόνο το υπουργείο Πολιτισμού συνηθίζει να διοργανώνει τις εκδηλώσεις της πανσελήνου του Αυγούστου, προσφέροντας μοναδικές επισκέψεις με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα ανοίξουν φέτος λιγότεροι χώροι.

Στο πλαίσιο αυτό απόψε θα υποδεχθούν το κοινό 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά τη

Περισσότερα...

Κύπρος: Στην ταξιδιωτική κατηγορία Β η Ελλάδα από τις 6 Αυγούστου

Περισσότερα...

 

Στην ταξιδιωτική κατηγορία Β  -από την Α που ήταν μέχρι σήμερα– κατατάσσεται η Ελλάδα από τις κυπριακές αρχές. Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής, το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, κατόπιν αξιολόγησης, έλαβε την απόφαση μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες από ταξιδιώτες που επέστρεψαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ η απόφαση ισχύει από τις 6 Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, πέραν των αυξημένων ελέγχων που διενεργούνται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνονται από σήμερα μέχρι και τις 6 Αυγούστου οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.

Περισσότερα...