Εργασία

Η σημασία του ταλέντου στον κόσμο της απασχόλησης

Περισσότερα...

 

Είναι πλέον φανερή η άνοδος του ChatGPT, η συνεχής ανάπτυξη του Metaverse ή των αλγορίθμων που επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής. Ωστόσο, αντιλαμβανόμαστε ότι αν βασιστούμε εξ’ ολοκλήρου στις μηχανές και την τεχνολογία, θα έχουμε όλοι ίδια αποτελέσματα, προϊόντα και δραστηριότητες. Έτσι, στη μέση της αυξανόμενης ψηφιοποίησης στον χώρο της εργασίας και του ανθρώπινου δυναμικού, βλέπουμε ότι οι άνθρωποι παραμένουν το καταλυτικό στοιχείο για το μέλλον.

Στην έκθεση της ManpowerGroup για τις τάσεις στον κόσμο της απασχόλησης για το 2023, με τίτλο "Η

Περισσότερα...

Πες μου τις αξίες σου, να σου πω τι δουλειά θα κάνεις

Περισσότερα...

 

Τις τελευταίες δεκαετίες, ένα τεράστιο ερευνητικό έργο έδειξε ότι οι εργασιακές αξίες ανήκουν στις σημαντικότερες επιρροές που οδηγούν τους ανθρώπους σε διαφορετικά επαγγέλματα.

Εκτός από την επαγγελματική επιλογή, οι εργασιακές αξίες έχουν συνδεθεί με την αξιολόγηση αποφάσεων και δράσεων, την ικανοποίηση από την εργασία και τη ζωή, το κίνητρο για εργασία και τη δέσμευση σε αυτήν, ενώ επηρεάζουν τους τρόπους συσχέτισης με έναν οργανισμό και τις δυναμικές της ομάδας. Επίσης, οι αξίες συνδέονται με την απόδοση στην εργασία και τα μελλοντικά επιτεύγματα ή τις αμοιβές!

Ας δούμε π.χ. έναν βιολόγο που του αρέσει η δουλειά του αλλά ταυτόχρονα έχει μεγάλη αξία για αυτόν η επικοινωνία με άλλους

Περισσότερα...

Βασικές αρχές για μια καλή συνέντευξη

Περισσότερα...

 

Μετά την επιλογή του βιογραφικού από έναν εργοδότη, σειρά έχει η συνέντευξη. Όμως είναι γεγονός ότι κανείς δεν έχει δυνατότητα για μια δεύτερη καλή «πρώτη» εντύπωση.

Δηλαδή αν μια συνέντευξη για εργασία δεν πάει καλά, το σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία, έστω και αν έχουμε το τέλειο βιογραφικό.

Υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω με τα ίδια και παραπάνω προσόντα. Άρα αυτή είναι η ευκαιρία μας και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε.

Γενικά η προετοιμασία για μια συνέντευξη είναι μια απαιτητική διαδικασία και η εκμάθησή της ξεφεύγει από την έκταση αυτού του άρθρου.

Όμως θα δώσουμε μερικές βασικές κατευθυντήριες γραμμές, με την ελπίδα να ευαισθητοποιήσουμε τους ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν ουσιαστικά με την

Περισσότερα...

#JobDay 45+ ετών, Δεν είσαι χθεσινός

Περισσότερα...

 

20 Φεβρουαρίου 2023, 10:00-16:00

Το skywalker.gr, στο πλαίσιο των δράσεών του «Επί το Έργον», διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά το #JobDay 45+ ετών, μια δράση με βασικό κορμό την παρουσία επιχειρήσεων οι οποίες αναζητούν προσωπικό που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 45 ετών, με τον παράγοντα ηλικία να αποτελεί κάθε άλλο παρά εμπόδιο.

Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δίνοντας τη δυνατότητα στο ενδιαφερόμενο κοινό των δύο πόλεων να διεκδικήσει μια θέση εργασίας. Η δράση της Αθήνας θα λάβει χώρα στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, ενώ αυτή της Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών

Περισσότερα...

Όταν η δουλειά των ονείρων μας γίνεται δουλεία

Περισσότερα...

 

Κάθε εργασία επί πληρωμή αποσπά και φθείρει το μυαλό. Τα έλεγε ο Αριστοτέλης, αλλά αυτός είναι αρχαίος…

Σήμερα ισχύει το: όποιος δεν θέλει να δουλεύει δεν τρώει (από τις επιστολές του αποστόλου Παύλου).

Και για να συμβιβάσουμε αυτές τις ακραίες αντιλήψεις, πιστέψαμε στο: η δουλειά απαλλάσσει τον άνθρωπο από τα τρία μεγαλύτερα κακά, την ανία, τα ελαττώματα και την ανάγκη (Βολταίρος).

Και εμείς θα προσθέσουμε ότι ευτυχία είναι όταν καταφέρνουμε να κάνουμε τη δουλειά των ονείρων μας.

Ή μήπως κι αυτό είναι λάθος;

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Ξεκινάμε με ορμή

Περισσότερα...

Υπουργείο Εργασίας: Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων

Περισσότερα...

   

Ισχυρή σύσταση προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για εφαρμογή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό, λόγω της κακοκαιρίας, απευθύνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των ανακοινώσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και, για όλες τις περιοχές όπου ισχύουν οι συστάσεις της, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει τα ακόλουθα:

Στο πλαίσιο των μέτρων για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών απευθύνει ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία αύριο Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, στον

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. O σεξουαλικός προσανατολισμός δεν αποτελεί λόγο άρνησης για σύναψη σύμβασης ελεύθερου επαγγελματία
  2. Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Greece 3+1 λόγοι για να επιλέξετε μια «πράσινη» καριέρα
  3. ManpowerGroup Greece:Σχεδιάζοντας μια αλλαγή καριέρας - Top tips
  4. Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Greece: Διαχείριση άγχους κατά την αναζήτηση εργασίας μετά από μια απώλεια εργασίας
  5. Βγες στη σκηνή!
  6. Είμαστε στην αφετηρία ή στον προθάλαμο μιας νέας εποχής;
  7. 10 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις και να προχωρήσεις την καριέρα σου, του Θεόδωρου Παναγιωτόπουλου
  8. Υπουργείο Εργασίας: Πώς θα χορηγούνται οι ειδικές άδειες στους εργαζόμενους, όταν νοσούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους από Covid-19
  9. Τηλεργασία: Πώς να βάλω σε τάξη την καθημερινότητά μου μέσα σε αυτή; Της Φωτεινής Βαβίτσα
  10. 8 απαραίτητες δεξιότητες στην ψηφιακή εποχή που αποκλείεται να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη, του Αλέξανδρου Γκαγκαλνά