Εργασία

10 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις και να προχωρήσεις την καριέρα σου, του Θεόδωρου Παναγιωτόπουλου.

Περισσότερα...

 

1 – Διάλεξε τη «σωστή ζούγκλα»

Οι εργάτες δούλευαν σκληρά μέσα στην πυκνή ζούγκλα ανοίγοντας το μονοπάτι με τις κοφτερές ματσέτες και τα τσεκούρια τους. Πολλές ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, δουλεύοντας σαν ομάδα, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο στα πλαίσια της κοινής τους προσπάθειας. Κάποια στιγμή, ένας από αυτούς ανέβηκε σε ένα ψηλό δέντρο για να παρατηρήσει την πρόοδο της εργασίας. Αυτό που τους είπε τούς τάραξε:

«Λάθος ζούγκλα!».

Όλη η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά πήγαν χαμένες γιατί βρίσκονταν στη λάθος ζούγκλα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει συχνά και στον κόσμο της εργασίας. Πολλοί δουλεύουν σκληρά δίνοντας τον καλύτερο

Περισσότερα...

Επιτυχημένη εύρεση ή αλλαγή εργασίας, επαγγέλματος, θέσης, εργοδότη είναι αυτή που καλύπτει τις πραγματικές σου ανάγκες

Περισσότερα...

 

Γράφει η Ελίνα Μαξούρα

Σε μια εποχή που αλλαγές γίνονται πιο γρήγορα από ποτέ, που το διαδίκτυο μπορεί να αργεί, αλλά οι ταχύτητες της ζωής φτάνουν τα 7G, μπορεί να ακούγεται και επαναστατικό το κάνεις ένα βήμα πίσω, να πάρεις τον χρόνο σου και να αναστοχαστείς, να αφουγκραστείς τον εαυτό σου και να σχεδιάσεις, προκειμένου να θέσεις γερές βάσεις για την επιτυχία σου.

Πριν κάνεις το βήμα να αλλάξεις εργασία ή να ξεκινήσεις να ψάχνεις για εργασία, αξίζει τον κόπο να δώσεις αληθινές απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα. Πιάσε χαρτί και μολύβι και ετοιμάσου να φανείς γενναίος και ειλικρινής με τον εαυτό σου!

  • Τι δεν πάει

Περισσότερα...

Για να βρεις την εργασία που θέλεις, χρειάζεται πρώτα να τη μετατρέψεις σε στόχο, της Ελίνας Μαξούρα

Περισσότερα...

 

Αφιερώνουμε στην εργασία μας τουλάχιστον το 1/3 του 24ώρου μας, οπότε είναι πραγματικά σημαντικό το εργασιακό περιβάλλον να ανταποκρίνεται στις αληθινές μας επιθυμίες. Μπορεί να μην είναι εύκολο να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου, ωστόσο αν χρειαστεί να προσαρμοστείς, το να γνωρίζεις τους λόγους και να είναι μια συνειδητή επιλογή σου είναι σημαντικό βήμα για την ευτυχία.

Αν έχεις φτάσει στο σημείο να θέλεις να κάνεις μια επαγγελματική αλλαγή ή αν βρίσκεσαι σε περίοδο που ψάχνεις τώρα για  δουλειά, τότε αυτό το άρθρο σε αφορά.

Όλα ξεκινούν με μια ανάγκη. Κάτι νέο θέλεις, κάτι δεν έχεις, και αρχίζει να δημιουργείται μια επιθυμία. Για να κάνεις την επιθυμία σου

Περισσότερα...

Το εργασιακό τοπίο στον χώρο του web και των apps, του Γιάννη Κωνσταντακόπουλου

Περισσότερα...

 

Να το πούμε από την αρχή: ζούμε στην καλύτερη εποχή για να ασχοληθεί κάποιος με το web και τα apps ως designer ή ως developer. Αν σας ενδιαφέρει να μπείτε στον χώρο, ξεκινήστε τώρα, δεν έχετε κάτι να περιμένετε. Κι αν απλώς το εξετάζετε διερευνητικά, εστιάστε εδώ.

Οτιδήποτε σήμερα ορίζεται ως «εργάζομαι για το διαδίκτυο» είναι hot. Λογικό; Απόλυτα. Επιπλέον, όλα δείχνουν ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται όσο περνά ο καιρός.

Γιατί όμως αυτό το online περιβάλλον είναι τόσο φιλικό για έναν νέο επαγγελματία; Για πολλούς λόγους:

  • Γιατί είναι πιο ώριμο από ποτέ

Περισσότερα...

Πώς να ξεπεράσετε τα κενά επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Περισσότερα...

 

Για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, ένα ιστορικό γεγονός επηρέασε εκατομμύρια καριέρες ταυτόχρονα. Η πανδημία της COVID-19 προκάλεσε όχι μόνο απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά επηρέασε και την πορεία της σταδιοδρομίας των εργαζομένων για όσους περίμεναν μια επαγγελματική ανάπτυξη εντός των οργανισμών που εργάζονται ή την ανάληψη νέων ευθυνών.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η μεγάλης κλίμακας αλλαγή στο εργασιακό περιβάλλον βοήθησε στην αλλαγή του τρόπου σκέψης των εργοδοτών σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται τα «κενά σταδιοδρομίας» σε ένα βιογραφικό. Δεν πρόκειται για ένα βήμα πίσω στην επαγγελματική καριέρα - καθώς μια επαγγελματική παύση ίσως χρειάστηκε να γίνει για την ενίσχυση και βοήθεια της οικογένειας και του

Περισσότερα...

Υπουργείο Εργασίας: Νέα καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Περισσότερα...

Πραγματοποιείται σήμερα νέα καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ποσού ύψους 1.484.207,54 ευρώ από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2021, για 3.262 πληρωμές δικαιούχων, που αφορούν αναλυτικά:

α) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων έτους 2020 για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 291.336,00 ευρώ. Συνολικά 477 πληρωμές δικαιούχων.

β) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2021, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 1.160.447,54 ευρώ

Περισσότερα...