Εργασία

Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Greece 3+1 λόγοι για να επιλέξετε μια «πράσινη» καριέρα

Περισσότερα...

 

Την τελευταία διετία οι προσλήψεις στελεχών επιχειρήσεων  με ευθύνη για τη διαχείριση θεμάτων Αειφόρου Ανάπτυξης και την Κλιματική Αλλαγή έχουν εκτοξευθεί καθώς ο ρόλος τους μετατοπίζεται από την εταιρική επικοινωνία στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων.

Επενδυτές, εργαζόμενοι, καταναλωτές και ρυθμιστικές αρχές απαιτούν από τις εταιρείες να είναι πιο ανοιχτές σχετικά με τα σχέδιά τους για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων (υπερθέρμανση του πλανήτη, κλιματική κρίση, ρύπανση). Στο πλαίσιο αυτό, οι «πράσινες θέσεις εργασίας» αποτελούν το νέο hot spot στην αγορά Εργασίας.

Τι είναι οι πράσινες θέσεις εργασίας;

Περισσότερα...

ManpowerGroup Greece:Σχεδιάζοντας μια αλλαγή καριέρας - Top tips

Περισσότερα...

 

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που αποφασίζουν να αλλάξουν την καριέρα τους απολαμβάνουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή, καθώς και μια σειρά από πλεονεκτήματα. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές και δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να χειριστείτε σωστά μια πιθανή μετάβαση στην καριέρα σας και να παραμείνετε κινητοποιημένοι κατά την αναζήτηση εργασίας.

Αξιολογήστε τους στόχους σας

Αντιμετωπίστε το σαν μια ευκαιρία να αξιολογήσετε τι θέλετε από την εργασία και τη ζωή σας, όπως π.χ. ευέλικτο ωράριο ή η εξ αποστάσεως εργασία. Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση για μια νέα θέση, αξιολογήστε την τελευταία ή την τρέχουσα εργασία σας (θετικές και αρνητικές πτυχές, προοπτικές, προσδοκίες, ενδεχόμενη ένταξη στην επιχειρηματικότητα). Δημιουργήστε ένα

Περισσότερα...

Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Greece: Διαχείριση άγχους κατά την αναζήτηση εργασίας μετά από μια απώλεια εργασίας

Περισσότερα...

 

Στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, η απώλεια εργασίας και η διαδικασία αναζήτησης νέας συνοδεύονται συχνά από έντονα αγχωτικές καταστάσεις. Η απώλεια της εργασίας και η ανεργία περιλαμβάνουν πολλές αλλαγές, εκτός από την απώλεια εισοδήματος, όπως η έλλειψη νοήματος, σκοπού και επαγγελματικής ταυτότητας, η μείωση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, η αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας και η απώλεια εργασιακού κοινωνικού δικτύου.

Οι εταιρίες που παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις ανθρωπίνου δυναμικού (εύρεση, στελέχωση, διαχείριση και ανάπτυξη ανθρώπων) στηρίζουν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας μετά την απώλειά της, μειώνουν αισθητά το αίσθημα

Περισσότερα...

Βγες στη σκηνή!

Περισσότερα...

 

Η γνώση, η κρίση, ο χαρακτήρας και επιπλέον μια ομάδα όπου βρίσκει έμπνευση, εμπιστοσύνη και ενθάρρυνση δημιουργούν την/τον ηγέτιδα/η του σήμερα.

Ο σημερινός κόσμος όσο και να φαίνεται αβέβαιος και απρόβλεπτος, ή τρομακτικός είναι γεμάτος ευκαιρίες για τους ανθρώπους που η δημιουργία και η επιθυμία να αλλάξουν πίστα στο συναρπαστικό παιχνίδι της ζωής τους είναι πιο δυνατή από οποιοδήποτε εμπόδιο.

Διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι μια λέξη ή πρόταση, μια συνειδητή ή παρορμητική απόφαση ενός ανθρώπου με επιρροή, μιας/ενός ηγέτιδας/τη, μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας σε κάτι θεαματικά καλό ή θεαματικά κακό.

Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι ο καθένας μας έχει ένα μεγάλο μέρος

Περισσότερα...

Είμαστε στην αφετηρία ή στον προθάλαμο μιας νέας εποχής;

Περισσότερα...

 

Αφετηρία

Όταν βρίσκεσαι στην αφετηρία, είσαι γεμάτος/η ενέργεια να διατρέξεις το μονοπάτι, πανέτοιμος να πετύχεις τον στόχο που έχεις ανακαλύψει και έχεις τελικά μπροστά σου. Νιώθεις δυνατός/ή, έχεις τον έλεγχο. Στην αφετηρία έχεις σχέδιο αλλά συγχρόνως διακατέχεσαι και από ένα σχετικό αλλά δημιουργικό στρες. Μια αγωνία ή, διαφορετικά, ένα έντονο ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα που θα σας αποζημιώσει και θα σας ενθουσιάσει και για κάποιο απρόβλεπτο παράγοντα που ενδεχομένως να επηρεάσει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

 Προθάλαμος

Ο προθάλαμος είναι διαφορετικός. Εκεί γίνονται όλες οι

Περισσότερα...

10 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις και να προχωρήσεις την καριέρα σου, του Θεόδωρου Παναγιωτόπουλου

Περισσότερα...

 

2- Η κατάλληλη στιγμή απλώς δεν υπάρχει

Το σπίτι είχε σχεδόν καταστραφεί ολοκληρωτικά από τον σεισμό. Μέσα στα χαλάσματα ο πυροσβέστης διέκρινε ένα γυάλινο μπουκάλι, που παραδόξως είχε μείνει άθικτο. Το άνοιξε και το μύρισε. Ήταν κονιάκ και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας.  Πλησίασε την ηλικιωμένη κυρία, την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, που μόλις είχε προλάβει να βγει από το σπίτι, πριν αυτό καταρρεύσει.

«Να σας βάλω ένα ποτηράκι κονιάκ, κυρία μου; Θα σας βοηθήσει να συνέλθετε», της είπε.

Η απάντησή της;  «Όχι, παλικάρι μου, αυτό το φυλάω για κάποια δύσκολη στιγμή».

Ακούμε συχνά ότι το timing είναι πολύ σημαντικό. Είναι

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Υπουργείο Εργασίας: Πώς θα χορηγούνται οι ειδικές άδειες στους εργαζόμενους, όταν νοσούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους από Covid-19
  2. Τηλεργασία: Πώς να βάλω σε τάξη την καθημερινότητά μου μέσα σε αυτή; Της Φωτεινής Βαβίτσα
  3. 8 απαραίτητες δεξιότητες στην ψηφιακή εποχή που αποκλείεται να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη, του Αλέξανδρου Γκαγκαλνά
  4. 10 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις και να προχωρήσεις την καριέρα σου, του Θεόδωρου Παναγιωτόπουλου.
  5. Επιτυχημένη εύρεση ή αλλαγή εργασίας, επαγγέλματος, θέσης, εργοδότη είναι αυτή που καλύπτει τις πραγματικές σου ανάγκες
  6. Για να βρεις την εργασία που θέλεις, χρειάζεται πρώτα να τη μετατρέψεις σε στόχο, της Ελίνας Μαξούρα
  7. Το εργασιακό τοπίο στον χώρο του web και των apps, του Γιάννη Κωνσταντακόπουλου
  8. Πώς να ξεπεράσετε τα κενά επαγγελματικής σταδιοδρομίας
  9. Υπουργείο Εργασίας: Νέα καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού
  10. Πρόστιμο 10.500 ευρώ σε εργοδότες που δεν ενεργοποιούν την ψηφιακή κάρτα εργασίας