Άρθρα

Γιατί το blogging είναι καλό για τις επιχειρήσεις

Περισσότερα...

Για τις μικρές αλλά και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ένας τρόπος για άμεση και αποτελεσματική διαφήμιση είναι το blogging είτε στο δικό τους blog είτε σε άλλα με καταναλωτικό κοινό με παραπλήσια ενδιαφέροντα, αλληλένδετα με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Είναι ένας τρόπος επιτυχημένης στρατηγικής μάρκετινγκ, ο οποίος χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από εταιρίες σε χώρες του εξωτερικού.

Η επιχείρηση στις τακτικές αναρτήσεις της εισάγει σχετικές λέξεις-κλειδιά, που χρησιμοποιούν οι διαδικτυακοί πελάτες για να αναζητήσουν το προϊόν ή την υπηρεσία της. Οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης την κατατάσσουν πιο ψηλά στα αποτελέσματα κι έτσι οι πιθανότητες εντοπισμού της από το κοινό αυξάνονται σημαντικά.

Περισσότερα...

Η Νεανική Επιχειρηματικότητα και το σύγχρονο επιχειρείν

Περισσότερα...

Η Νεανική Επιχειρηματικότητα είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη με μέλη της νέους ανθρώπους, φοιτητές, και ανθρώπους από τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης με σκοπό και κοινό όραμα τη δικτύωση και την ανάπτυξη.

Ξεκίνησε το 2010, όπως αναφέρει ο κ. Χαράλαμπος Τζιώγας, αντιπρόεδρος της εταιρίας, από έναν προβληματισμό που δίνει έμφαση στην επιχειρηματική πραγματικότητα και κουλτούρα της πόλης. «Θέλαμε μέσω μιας δομημένης προσπάθειας να αλλάξουμε κάποια πράγματα», δηλώνει.

Οι δράσεις που πραγματοποιούν είναι πολλές. Εκτός από εκδηλώσεις δικτύωσης και διασύνδεσης, προσπαθούν να δημιουργήσουν συνέργειες μεταξύ πολιτών μέσα από ομάδες εργασίας, δράσεις

Περισσότερα...

Ελληνικές start-ups εντυπωσιάζουν το MIT: Νέες ευκαιρίες

Περισσότερα...

 

Το νεοσύστατο Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας (Hellenic Innovation Network) και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστόνη διοργάνωσαν την Τρίτη 28 Μαΐου στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) εκδήλωση στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην οποία συμμετείχε και ο διεθνούς φήμης και ελληνικής καταγωγής ιδρυτής του ΜΙΤ Media Lab καθηγητής Νίκολας Νεγροπόντε. Το Δίκτυο ιδρύθηκε από μέλη του MIT Enterprise Forum Greece και στις τάξεις του περιλαμβάνει ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες, ερευνητές και στελέχη εταιριών που έχουν έδρα στις ΗΠΑ.

Ο κ. Νεγροπόντε μοιράστηκε εμπειρίες και αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Μιχάλη Μπλέτσα, διευθυντή Πληροφορικής και ερευνητή του MIT

Περισσότερα...

Επιχειρηματικές συνέργειες σε Ελλάδα και Γερμανία

Περισσότερα...

 

H ελληνογερμανική συνεργασία επιχειρήσεων ήταν το ζητούμενο της αποστολής Ελλήνων επιχειρηματιών στη βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου ενημερώθηκαν για την τελευταία λέξη στην τεχνολογία των ΑΠΕ και την ανακύκλωση.

Η τελευταία επίσκεψη της ελληνικής επιχειρηματικής τριήμερης αποστολής ήταν και η πιο εντυπωσιακή. Στην περιοχή Leppe της μικρής πόλης Lindlar υπάρχει ένα τεράστιο πρωτοποριακό πολυπάρκο συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο τους τρόπους ανακύκλωσης σκουπιδιών και να ενημερωθεί για όλες τις διαδικασίες, από τη συλλογή τους μέχρι την ανακύκλωση και τη χρήση τους έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία για την παραγωγή

Περισσότερα...

Αίγυπτος: Στις 5 Μαρτίου η επίσκεψη της ελληνικής αποστολής

Περισσότερα...

Οι επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου φαίνεται πως έχουν ενισχυθεί στις μέρες μας, ύστερα μάλιστα από την προγραμματισμένη επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στο Κάιρο, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου, όπως και εκείνη στην οικονομική  ζώνη του Σουέζ στις 6 Μαρτίου, με επικεφαλής τον υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Ευστράτιο Γιαννακίδη και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννη Μπράχο.

Στη σχετική εκδήλωση του Συνδέσμου Αιγυπτιακών Βιομηχανιών στο Κάιρο, στην οποία την ελληνική επιχειρηματική αποστολή πρόκειται να υποδεχτεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μοχάμεντ Ελ Σεουέντι

Περισσότερα...

Everything you need to know about Industry 4.0

Περισσότερα...

Everything you need to know about Industry 4.0

In the late 19th century the world was transformed by the Industrial Revolution and the introduction of the steam engine. In total, there have been four major waves of industrial revolutions. The second was the introduction of electricity and assembly lines in the early 20th century. The third, in the 1970’s, was computer powered automation that allowed people to program machines and robots to complete tasks.

Today there is a fourth revolution that is quickly changing the landscape of industries: Industry 4.0.

What is Industry 4.0?

What exactly is Industry 4.0 and how does it benefit the industrial world? Industry 4.0 can be characterized by the integration of autonomous robots and

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.