Άρθρα

Cyber Insurance & Incident Response Conference 2020

Περισσότερα...

 

Το Cyber Insurance & Incident Response Conference 2020 επιστρέφει ακριβώς έναν χρόνο μετά την πρώτη διεξαγωγή του με στόχο να εξετάσει τους κινδύνους που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία μιας εταιρίας, καθώς και να βοηθήσει την ανάπτυξη της αγοράς της ασφάλισης cyber insurance, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητά της ως εργαλείου διαχείρισης κινδύνου.

Κυβερνοαπατεώνες που προσαρμόζονται ταχύτερα στα νέα δεδομένα, το νέο ψηφιακό περιβάλλον εργασίας και η εξάρτησή μας από την τεχνολογία αλλά και τα διαρκώς αυξανόμενα φαινόμενα απάτης στον κυβερνοχώρο (phishing, social engineering, πλαστά τιμολόγια και προγράμματα κρυπτογράφησης εταιρικών αρχείων) δομούν τη θεματολογία του συνεδρίου στους

Περισσότερα...

Elevate Greece: Η πύλη της καινοτομίας άνοιξε

Περισσότερα...

 

Στην παρουσίαση του Elevate Greece, «της πύλης εισόδου του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας μας», προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ειδική εκδήλωση, η οποία προβλήθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο.

Την πλατφόρμα παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και οι υφυπουργοί Χρίστος Δήμας και Γιάννης Τσακίρης, οι οποίοι είχαν δηλώσει επανειλημμένα το προηγούμενο διάστημα την ανάγκη χαρτογράφησης του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της νέας πρωτοβουλίας και της στήριξης της Πολιτείας στις νεοφυείς επιχειρήσεις. Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα

Περισσότερα...

JA Greece: «Μαθητική εικονική επιχείρηση 2021»

Περισσότερα...

 

Τα πρώτα 400 δημόσια σχολεία που θα υλοποιήσουν το μαθητικό project επιχειρηματικότητας για εφήβους θα πάρουν ως δώρο ένα laptop από το JA Greece και οι νικήτριες ομάδες θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα!

Οι εγγραφές ξεκινούν σήμερα!

Το Junior Achievement Greece, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω κορονοϊού, δωρίζει από ένα laptop στα πρώτα 400 δημόσια γυμνάσια/λύκεια που θα υλοποιήσουν το εκπαιδευτικό project επιχειρηματικότητας «Μαθητική εικονική επιχείρηση 2021».

«Κύριο μέλημά μας είναι να υλοποιηθεί το project αυτή τη σχολική χρονιά σε συνθήκες ασφάλειας και απρόσκοπτης

Περισσότερα...

Start from zero: Ξεκινώντας από το μηδέν

Περισσότερα...

 

Το όνειρο κάθε νεοσύστατης επιχείρησης είναι να αποδειχθεί πως είναι startup. Όχι απλώς ένα νέο εγχείρημα στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά μια επιχείρηση που επιτυγχάνει καινοτομία και γρήγορη ανάπτυξη.

Πριν απ’ όλα όμως κάπως πρέπει να μπορέσεις να ξεκινήσεις. Να δώσεις ζωή σε αυτό που περιγράφει το επιχειρηματικό σου πλάνο, κάνοντας την ιδέα σου πραγματικότητα. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να ξεκινήσεις από το μηδέν; Μα τίθεται λόγος για επιχειρείν χωρίς την ύπαρξη κεφαλαίου; Όταν μπορεί να συζητά κανείς για επιχειρείν με μοναδικό δεδομένο το κεφάλαιο και καμία ιδέα, τουτέστιν καμία μικρή φλόγα να σιγοκαίει, κι αυτό να θεωρείται εφικτό, γιατί να μην μπορεί να επιτευχθεί το αντίστροφο;

Περισσότερα...

5 τρόποι προσαρμογής στη Νέα Εργασιακή Πραγματικότητα για όλους

Περισσότερα...

 

Για τον κόσμο της απασχόλησης, το 2020 θα είναι η χρονιά που άλλαξε τα πάντα. Δείτε πώς μπορούν να διατηρηθούν τα θετικά που έφερε η κρίση τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους οργανισμούς

Η ξαφνική προσαρμογή στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία ανάγκασε τις επιχειρήσεις να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους σε  σύντομο χρονικό διάστημα και να εφαρμόσουν αλλαγές που διαφορετικά θα πραγματοποιούνταν με  πιο αργούς ρυθμούς. Τώρα είναι η ευκαιρία να σκεφτούμε ποιες αλλαγές λειτουργούν και πως να κλειδώσουμε όσα κερδίσαμε για το εγγύς μέλλον.

Σε συνέχεια της νέας έρευνας της ManpowerGroup «

Περισσότερα...

22ο Συνέδριο ICW-InfoCom World

Περισσότερα...

 

Transforming Greece: The 5G and fiber enablers – The future is now!
Τετάρτη 4/11-Πέμπτη 5/11 & Παρασκευή 6/11, Divani Caravel

Το ετήσιο ραντεβού για τις αγορές τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και media είναι και πάλι εδώ.

Φέτος είναι αφιερωμένο στο επερχόμενο 5G, στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στις νέες τεχνολογίες που θα αλλάξουν το τοπίο!

Από την εποχή που η κινητή τηλεφωνία έκανε την εμφάνισή της, κάθε δεκαετία υπάρχει μια νέα γενιά που τη χαρακτηρίζει. Τη δεκαετία του ’80 είχαμε το 1G, τη δεκαετία του ’90 το 2G, την πρώτη δεκαετία του 21ού αιώνα το 3G, εκείνη των ’10s προέκυψε το 4G, τώρα ήρθε η ώρα για το 5G.

Η 5η γενιά χαρακτηρίζεται

Περισσότερα...