Άρθρα

Αίγυπτος: Στις 5 Μαρτίου η επίσκεψη της ελληνικής αποστολής

Περισσότερα...

Οι επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου φαίνεται πως έχουν ενισχυθεί στις μέρες μας, ύστερα μάλιστα από την προγραμματισμένη επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στο Κάιρο, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου, όπως και εκείνη στην οικονομική  ζώνη του Σουέζ στις 6 Μαρτίου, με επικεφαλής τον υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Ευστράτιο Γιαννακίδη και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννη Μπράχο.

Στη σχετική εκδήλωση του Συνδέσμου Αιγυπτιακών Βιομηχανιών στο Κάιρο, στην οποία την ελληνική επιχειρηματική αποστολή πρόκειται να υποδεχτεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μοχάμεντ Ελ Σεουέντι

Περισσότερα...

Everything you need to know about Industry 4.0

Περισσότερα...

Everything you need to know about Industry 4.0

In the late 19th century the world was transformed by the Industrial Revolution and the introduction of the steam engine. In total, there have been four major waves of industrial revolutions. The second was the introduction of electricity and assembly lines in the early 20th century. The third, in the 1970’s, was computer powered automation that allowed people to program machines and robots to complete tasks.

Today there is a fourth revolution

Περισσότερα...

Η πορεία προς τη χρηματοδότηση

Περισσότερα...

Είναι γνωστό ότι ένας μικρός αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων περνά με επιτυχία από τα στάδια εξέλιξης μιας start-up και συνήθως αφού έχει αποδειχθεί βιώσιμο το επιχειρηματικό μοντέλο της και βρίσκεται κάπου ανάμεσα στη φάση λανσαρίσματος και κλιμάκωσης. Αντιμετωπίζει τότε τις πρώτες επαφές με το… θηρίο που ονομάζεται πραγματική αγορά, έρχεται η ώρα να συμμετάσχει στους πρώτους επενδυτικούς γύρους, τους fund-raising rounds.

Pitch deck

Περισσότερα...

Βραβεία για τις δικτυώσεις Ελλήνων του εξωτερικού και της ελληνικής ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας στις αρχές του 2019

Περισσότερα...

Με μότο «Δημιουργήστε τις δικές σας γέφυρες σε όλο τον κόσμο» η πρωτοβουλία Γέφυρες Γνώσης & Συνεργασίας αναμένεται να λειτουργήσει ως ο μηχανισμός δικτύωσης, συνεργασίας και ανάδειξης του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού του ελληνισμού σε όλο τον κόσμο. Προαναγγέλλει έναν νέο θεσμό επιβράβευσης δικτυώσεων μεταξύ των Ελλήνων του εξωτερικού και της ελληνικής ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας και ο σκοπός είναι η ανάπτυξη μακροχρόνιων σχέσεων συνεργασίας με αμοιβαίο όφελος σε

Περισσότερα...

Chief stakeholders officer (CSO): Ο manager τού αύριο

Περισσότερα...

Να απολογηθώ καταρχάς για τον τίτλο του άρθρου μου στα αγγλικά. Φοβάμαι ότι αν χρησιμοποιήσω την ελληνική απόδοση των όρων, θα δώσω άλλο μήνυμα από αυτό που θέλω. Κι αυτό γιατί η ελληνική φιλαρέσκειά μας μας έχει κάνει να αποδίδουμε τους ξένους όρους με τρόπο που σπρώχνει την αξία της θέσης ένα κλικ προς τα πάνω, λες και ο τίτλος της θέσης δίνει επιπλέον αξία στον κάτοχό της.

Έτσι, αποδώσαμε τον όρο «director» με τον όρο «διευθυντής», που

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.