Άρθρα

Από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Περισσότερα...

 

'Αρχισε από σήμερα Παρασκευή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023 για 5.124 μόνιμες θέσεις σε δημόσιους φορείς.

Οι αιτήσεις για την προκήρυξη 2Γ/2022 υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) έως και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, και ώρα 14:00.

Οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική τους αίτηση δηλώνουν τα προσόντα τους (τίτλοι σπουδών, άδειες άσκησης επαγγέλματος ή βεβαιώσεις εγγραφής, πιστοποιητικά), τους κωδικούς των θέσεων, τους κλάδους/ειδικότητες, καθώς και τα τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα.

Τα προσόντα που αναγράφονται στην αίτηση πρέπει να υφίστανται

Περισσότερα...

Έως και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η υποβολή Αίτησης – Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2023

Περισσότερα...

 

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η προθεσμία υποβολής Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, για όσους και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτές.

Ειδικότερα, η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τρίτη 29-11-2022 ως και Δευτέρα 12-12-2022 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος (μαθητής ή απόφοιτος) μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση - Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το λύκειό

Περισσότερα...

ΣΕΒ: Ανάγκη αναβάθμισης του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Περισσότερα...

 

H Ελλάδα εμφανίζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φοιτητικού πληθυσμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά την τελευταία θέση στην Ευρώπη όσον αφορά το ποσοστό αποφοίτησης από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα το 46,2 % του πληθυσμού ηλικίας 20-24 ετών στην Ελλάδα είναι φοιτητές (εγγεγραμμένοι) ενώ το ποσοστό αποφοίτησης από την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μόλις 8,91% έναντι 25,33% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ-28.

Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα του ΣΕΒ για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό και το ρόλο των επιχειρήσεων.

«Μεγάλη μερίδα των νέων που φοιτούν σήμερα στα ελληνικά πανεπιστήμια δε θα αποκτήσει πτυχίο και συνεπώς

Περισσότερα...

«Η ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ»

Περισσότερα...

 

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το ενημερωτικό webinar με θέμα: «Η Δεξιότητα της επίλυσης προβλημάτων και συγκρούσεων ως μέσο πλοήγησης σε επαγγελματικά περιβάλλοντα».

Το συγκεκριμένο webinar θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18.00-19.30.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη μιας κρίσιμης δεξιότητας αυτής της επίλυσης προβλημάτων και συγκρούσεων που μπορεί να προκύψουν σε έναν εργασιακό χώρο. Ειδικότερα, αναμένεται να γίνει αναφορά στο σχεδιασμό στρατηγικών επίλυσης προβλημάτων και συγκρούσεων με σκοπό την ενδυνάμωση του ατόμου ώστε να αντιμετωπίσει προκλήσεις με επιτυχία. Τέλος, θα παρατεθεί μία μελέτη περίπτωσης (case

Περισσότερα...

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του

Περισσότερα...

 

Ο Δήμος Αθηναίων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συνεχίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου µε σκοπό την προσφορά άρτιας εκπαίδευσης στους µαθητές γυμνασίου - λυκείου. Λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, απογευματινές ώρες στο νεόδµητο κτήριο του 41ου Γυμνασίου,στην οδό Πάτμου 11-13 στα Κάτω Πατήσια.

Η δωρεάν διδακτική στήριξη συνδυάζεται µε τη φύλαξη για την ασφάλεια των παιδιών, ενώ παρέχεται άµεση τηλεφωνική ενηµέρωση των γονέων - κηδεµόνων όταν απαιτηθεί.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό στελεχώνεται από εθελοντές µε ανεπτυγμένο το αίσθηµα της κοινωνικής προσφοράς, που «αγκαλιάζουν» κάθε παιδί ατοµικά.

Περισσότερα...

ΥΠΑΙΘ: Ως και τις 12 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο διευρυμένο ολοήμερο σχολείο

Περισσότερα...

 

Έως και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου και θα λειτουργούν ως τις 5:30 μμ, καλούνται "να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση του σχολείου τους ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους, εφόσον το επιθυμούν, στα τμήματα διευρυμένου ολοήμερου", σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει, ότι το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένο περιεχόμενο, μέσω δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Παρατείνεται έως τις 12/9 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή σπουδαστών στα ΙΕΚ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης
  2. Τι θα ισχύσει στα σχολεία μετά την απόφαση της Επιτροπής
  3. Με ποιες αλλαγές ξεκινά στις 12 Σεπτεμβρίου η σχολική χρονιά
  4. Ν. Κεραμέως: «Τα σχολεία θα ανοίξουν με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα»
  5. Mέντορες, ενδοσχολικοί συντονιστές και εκπαιδευτικοί όμιλοι εισάγονται στα δημόσια σχολεία
  6. Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: «Στους αποφοίτους ανοίγονται δρόμοι επαγγελματικής αποκατάστασης και ανέλιξης»
  7. Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τα δημόσια ΙΕΚ με δύο νέες ειδικότητες κατάρτισης
  8. Ολοήμερο σχολείο: Νέο διευρυμένο ωράριο για νηπιαγωγεία και δημοτικά
  9. Έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠΑμεΑ
  10. Ξεκινούν στις 8 Αυγούστου οι εγγραφές στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ