Άρθρα

Πρεμιέρα για τις πανελλήνιες εξετάσεις σήμερα

Περισσότερα...

 

Πρεμιέρα για τις πανελλήνιες εξετάσεις σήμερα και αύριο για περίπου 100.000 υποψήφιους των ΓΕ.Λ. και των ΕΠΑ.Λ., οι οποίοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις που οδηγούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όσον αφορά τα γενικά λύκεια, το μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν την πρώτη ημέρα οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα. Η διαφορά είναι ότι με το νέο σύστημα δεν εξετάζονται οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Λατινικά αλλά στην Κοινωνιολογία και παράλληλα δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων.

Μετά τη σημερινή

Περισσότερα...

Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων 2020: Για πρώτη φορά η πολιτική ψηφιακά!

Περισσότερα...

 

Ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Afixis ανακοινώνει και επίσημα τη διεξαγωγή της Η’ Συνόδου του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων ψηφιακά. Για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού μας θα προσφέρουμε την ευκαιρία σε όσους μας στήριξαν να πάρουν μέρος στην πρώτη ψηφιακή Βουλή των Ελλήνων στην ιστορία της χώρας. Η ψηφιακή προσομοίωση θα πραγματοποιηθεί στις 10-13 Ιουλίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και τη στήριξη του μέγα χορηγού επικοινωνίας ΕΡΤ, δίνοντας μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα στηρίζουν επίσης ως χορηγοί επικοινωνίας η πλατφόρμα αναζήτησης

Περισσότερα...

Global Young Shipping Forum:What Now?

Περισσότερα...

 

Mark your calendars:
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, 16:00-18:00 Greek LT
Global Young Shipping Forum: What Now?

Το YES Forum σε ανοιχτό διάλογο με οργανισμούς νέων από τη ναυτιλία που εκπροσωπούν τις ακόλουθες χώρες: ΗΠΑ, Κύπρο, Τουρκία, Παναμά, Βενεζουέλα, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία και Ινδία.

Το Young Executives Shipping (YES) Forum σε συνεργασία με τους ακόλουθους οργανισμούς: Youngship Cyprus, Youngship Turkey, Youngship Panama, Youngship Venezuela, Youngship Texas, Youngship Singapore, Young Professionals in Shipping Network Hong Kong, Young Shipping Professionals New York, Young Professionals in Shipping Network Shanghai & Beijing, Maritime SheEO (India), Shipping Professionals Network London

Περισσότερα...

26ος Economia Φοιτητικός Διαγωνισμός Ανακοίνωση Aποτελεσμάτων

Περισσότερα...

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 26ος economia Φοιτητικός Διαγωνισμός με θέμα «Τουρισμός: Προορισμός Ελλάδα». Στον διαγωνισμό-θεσμό φέτος συμμετείχε μεγάλος αριθμός φοιτητών από πολυάριθμα δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τις πρωτότυπες εργασίες τους.

Η ανακοίνωση των βραβείων προβλήθηκε σεvideo στο κανάλι του economia Group στο YouTube την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, καθώς για την ασφάλεια όλων δεν ήταν εφικτή η πραγματοποίηση της τελετής απονομής των βραβείων στο ξενοδοχείο King George στην Αθήνα, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Η βαθμολόγηση των εργασιών έγινε από την επιτροπή αξιολόγησης, την οποία αποτέλεσαν

Περισσότερα...

Ο ρόλος της λειτουργίας των σχολείων κατά την επάνοδο στην κανονικότητα

Περισσότερα...

 

Τα δεδομένα για τον ρόλο της λειτουργίας των σχολείων κατά την επάνοδο στην κανονικότητα συνοψίζουν οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Γαβριατοπούλου, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ).

Στις 25 Μαΐου υπήρξε σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet Public Health και οι τρεις καθηγητές αναλύουν τα κύρια ευρήματα της μελέτης. Η πανδημία ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο του σχολείου.

Το κλείσιμο των σχολείων με τις επακόλουθες κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά και στους εφήβους είναι κρίσιμο ζήτημα. Οι επιπτώσεις είναι περισσότερο εμφανείς στα παιδιά των

Περισσότερα...

Κινητοποίηση προγραμματίζουν για σήμερα το απόγευμα στις 19:00 καθηγητές και δάσκαλοι

Περισσότερα...

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα το "άνοιγμα" της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προαναγγέλλοντας την επαναλειτουργία δημοτικών, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών–παιδικών σταθμών την 1η Ιουνίου.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων είναι έντονες, με τους δασκάλους και τους καθηγητές να προγραμματίζουν κινητοποίηση σήμερα το απόγευμα, στις 19:00.

Η συγκέντρωση θα λάβει χώρα στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Στήριξη από Μητσοτάκη

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος

Περισσότερα...