Άρθρα

Τι σχέση έχει ένας φιλόλογος, το FBI και η CIA

Περισσότερα...

 

Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα. Ζούμε το μέλλον!

Όλοι συμφωνούν ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από αυτοματοποίηση, διασύνδεση μηχανών-συσκευών και ανθρώπων και ταχύτητα μετάδοσης πληροφοριών.

Μπορούμε πια να συνδυάσουμε ενέργειες που πριν λίγα χρόνια ήταν αδιανόητες. Ποιος να μας έλεγε ότι από το τηλέφωνό μας θα ανοίγαμε τη θέρμανση στο σπίτι ή ότι από το σαλόνι μας θα εργαζόμασταν σε γραφείο στην Αμερική. Εμφανίζονται νέες ανάγκες και νέα επαγγέλματα για τις/τα οποίες/α χρειάζονται περισσότεροι του  ενός επιστήμονα.

Έτσι, νέα πεδία δράσης απλώνονται έξω από τα παραδοσιακά σύνορα μεταξύ επιστημών. Είναι η εποχή της διεπιστημονικότητας.

Περισσότερα...

Επαγγελματικός Προσανατολισμός| Κοινωνικός Λειτουργός και έξυπνες εξειδικεύσεις

Περισσότερα...

 

Διαχρονικά, οι επιλογές σπουδών που προσφέρονται στους φοιτητές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, συνδέονται με την εκπαίδευση αλλά και με τη μελέτη του ανθρώπου και της γενικής συμπεριφοράς του. Σε μια εποχή που τα κοινωνικά προβλήματα αλλά και οι δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυξάνονται συνεχώς, παρατηρείται μια έντονη στροφή των νέων στην Κοινωνική Εργασία και το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού.

Η Κοινωνική Εργασία βασίζεται στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλλαγής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανάπτυξης, της ενδυνάμωσης και στοχεύει στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ανθρώπινων προβλημάτων. Πέρα από την υποστήριξη, οι κοινωνικοί

Περισσότερα...

Όσα θες να ξέρεις για την αίτηση στις στρατιωτικές σχολές

Περισσότερα...

 

1.Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης

Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης-δικαιολογητικών γίνεται από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 08:00 π.μ. έως και την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 24:00.

2. Ηλεκτρονική εγγραφή στην πλατφόρμα

H υποβολή της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης του υποψηφίου καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr. Ο/Η υποψήφιος/α εγγράφεται στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail) και διαχειρίζεται προσωπικά την αίτησή του/της (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, οριστικοποίηση, μεταφόρτωση εγγράφων, αποστολή) ηλεκτρονικά.

Περισσότερα...

Ψηφιακή αποτοξίνωση και επαγγελματικές ευκαιρίες

Περισσότερα...

 

Ποια είναι η πρώτη κίνηση των περισσότερων ανθρώπων κάθε πρωί; Μα φυσικά το να πάρουν στα χέρια τους το κινητό τους και να δουν τι άλλαξε στα social media όσο αυτοί κοιμόντουσαν. Τα social media είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και η επιρροή τους, είναι συχνά τέτοια που αγγίζει τα όρια του εθισμού. Επιπλέον, η μανία να παρουσιάζει κανείς σε αυτά μια «τέλεια εικόνα» του εαυτού του, μπορεί να τον οδηγήσει σε κρίσεις άγχους ή ακόμα και σε κατάθλιψη. Οι φωνές των ειδικών που ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, ολοένα και πληθαίνουν.

Αλλά και οι χρήστες έχουν αρχίσει να εκφράζουν όλο και περισσότερο την επιθυμία τους για ένα ψηφιακό

Περισσότερα...

Επιδοτούμενα Προγράμματα για ανέργους από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Σαρωνίς

Περισσότερα...

 

Το ΣΑΡΩΝΙΣ είναι ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης Εθνικής Εμβέλειας. Ιδρύθηκε το 2000 και έχει καταξιωθεί ως μια από τις δυναμικότερες επιχειρήσεις στον κλάδο της επαγγελματικής κατάρτισης, διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στην παροχή Υπηρεσιών Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

Σε εξέλιξη θα βρίσκονται για το επόμενο διάστημα 3 επιδοτούμενα προγράμματα για ΑΝΕΡΓΟΥΣ έως 29 ετών και εκπαιδευτικό επίδομα.

ΣΕΠΕ                     apko.sepe.gr

  Περισσότερα...

  Διαχείριση χρόνου και μαθησιακές δυσκολίες

  Περισσότερα...

   

  Ας εξηγήσουμε τον όρο «Μαθησιακές Δυσκολίες» 

  Οι ΜΔ είναι ένας πολύ γενικός όρος ο οποίος περιλαμβάνει διαφορετικές ομάδες προβλημάτων τα οποία εκδηλώνονται είτε στην ανάγνωση είτε στη γραφή είτε στην κατανόηση των μαθηματικών είτε στην εκμάθηση της ομιλίας.

  Τις περισσότερες φορές οι ΜΔ δεν αφορούν τη νοητική ικανότητα αλλά τον τρόπο πρόσληψης και επεξεργασίας της πληροφορίας. Δεν πρόκειται περί παιδιών χαμηλής νοημοσύνης ή τεμπέλικων. Πρόκειται για παιδιά των οποίων ο εγκέφαλος λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Πρόκειται για ενδογενή κατάσταση του εγκεφάλου και για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη εκπαίδευση. Οι ΜΔ μπορούν να αμβλυνθούν με την εκπαίδευση αλλά στην πραγματικότητα δεν εξαλείφονται ποτέ.

  Οι ΜΔ γίνονται

  Περισσότερα...