Άρθρα

Επανάσταση, νεολαία και επιλογή επαγγέλματος

Περισσότερα...

 

Από το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» στο «Ψωμί – Μπριζόλα – Κοκακόλα»;

Αφορμή αυτής της ανάρτησης είναι το άκουσμα του συνθήματος «Ψωμί – Μπριζόλα – Κοκακόλα» από παιδιά σχολείου

Σκέψεις με αφορμή τον εορτασμό της 17 Νοέμβρη

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από ραγδαίες κοινωνικές αλλαγές, το άλλοτε ζωντανό επαναστατικό πνεύμα της νεολαίας φαίνεται να έχει ξεθωριάσει. Οι νέοι σήμερα αντιμετωπίζουν μια σειρά από κοινωνικές προκλήσεις και μπορεί να αισθάνονται απογοητευμένοι.

Η απομάκρυνση των νέων από τη θεσμική πολιτική αποτυπώνεται στην πτώση της συμμετοχής στις εκλογές, στο χαμηλό πολιτικό ενδιαφέρον, στη σημαντική μείωση της ένταξης και ταύτισης με τα κόμματα, αλλά και στην

Περισσότερα...

Δεν θέλω να σπουδάσω μακριά από το σπίτι μου!

Περισσότερα...

 

Ο φόβος

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε από τα παιδιά ότι δεν θέλουν να σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους. (Συνήθως παιδιά που μένουν σε μεγάλες πόλεις). Και βλέπουμε το παράδοξο, να βάζουν πρώτη προτεραιότητα τον τόπο σπουδών παρά το είδος των σπουδών!

Εκτός των υποψηφίων, αυτό το ακούμε και από τελειόφοιτους οι οποίοι προτιμούν να μένουν σπίτι τους άνεργοι ή με περιστασιακές δουλειές παρά να φύγουν στο εξωτερικό για ένα μεταπτυχιακό ή εργασία.

Όμως, στον σημερινό γρήγορο, παγκοσμιοποιημένο κόσμο, οι σπουδές σε άλλη πόλη ή στο εξωτερικό μπορούν να ανοίξουν πόρτες σε απίστευτες ευκαιρίες. 

Ένας βασικός λόγος για

Περισσότερα...

Αξίζει να σπουδάσω στις στρατιωτικές σχολές;

Περισσότερα...

 

Στον ταχέως εξελισσόμενο σημερινό κόσμο, πολλοί γονείς και μαθητές εξετάζουν διάφορα εκπαιδευτικά μονοπάτια για να εξοπλιστούν με τις απαραίτητες δεξιότητες για την επιτυχία. Μια επιλογή που συχνά ξεχωρίζει είναι οι στρατιωτικές σχολές. Είναι όμως οι στρατιωτικές σχολές καλή επιλογή στη σημερινή κοινωνία; Ας εμβαθύνουμε στις σκέψεις που θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Οφέλη στρατιωτικών σχολών

1. Πειθαρχία και δομή

Οι στρατιωτικές σχολές είναι γνωστές για την ενστάλαξη της πειθαρχίας και της αξίας της δομής στους δόκιμούς τους. Αυτό το δομημένο περιβάλλον προάγει μια ισχυρή

Περισσότερα...

Logistics. Είναι δουλειά με μέλλον;

Περισσότερα...

 

Λίγη θεωρία

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκ μέρους κρατών, επιχειρήσεων και επενδυτών, τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και σε εγχώριο επίπεδο, βρίσκεται ο κλάδος των Logistics.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τον περίπλοκο κόσμο πίσω από την έγκαιρη παράδοση του πακέτου σας; Ή πώς τα προϊόντα έρχονται από τους κατασκευαστές; Σίγουρα έχετε παραγγείλει από την Amazon, την Temu ή τη Shein. Άρα έχετε δει πως το μικρό παιχνίδι που παραγγείλατε έφτασε στην ώρα του και πως το κόστος του ήταν μηδαμινό. Καλώς ήρθατε στον κόσμο των Logistics, την καρδιά του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Tι ακριβώς είναι τα Logistics; Τα Logistics είναι το σύνολο των ενεργειών που συντονίζουν αρμονικά όλα τα στοιχεία της εφοδιαστικής αλυσίδας για

Περισσότερα...

Βαριέμαι να διαβάσω!

Περισσότερα...

 

Δεν υπάρχει πιο συχνή λέξη από το «βαριέμαι». Και όλοι οι γονείς παλεύουν με αυτή.

«Γιατί δεν διαβάζεις;»
«Βαριέμαι!»

«Γιατί κάνεις κοπάνες;»
«Βαριέμαι το σχολείο!»

«Γιατί δεν ενδιαφέρεσαι να βρεις τι επάγγελμα σου ταιριάζει;»
«Βαριέμαι, όλο τα ίδια λένε!»

Αυτό το «βαριέμαι» είναι το τέλειο καμουφλάζ για την έλλειψη ορίων.

Η εφηβεία είναι μια περίοδος γεμάτη αλλαγές, νέες εμπειρίες και προκλήσεις. Είναι η φάση όπου αρχίζουμε να διαμορφώνουμε την προσωπικότητά μας και αναζητάμε τη δική μας ανεξαρτησία. Σε αυτή την πορεία, η ικανότητα να βάζουμε όρια στον εαυτό μας είναι καθοριστική για την ανάπτυξη της αυτοπειθαρχίας, την αυτογνωσία και την προσωπική μας ανάπτυξη. Ας δούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε αυτές τις δεξιότητες και να

Περισσότερα...

«Δεν θέλω να δώσω Πανελλήνιες»: εύκολη λύση ή φόβος;

Περισσότερα...

Ο τρόμος των εξετάσεων

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ακούμε πολλά παιδιά του λυκείου να λένε ότι δεν θέλουν να δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Πολλά έχουν γραφτεί για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, για τον τρόπο διεξαγωγής τους, για τη χρησιμότητα ή την αναγκαιότητά τους, για το αν είναι ένα δίκαιο σύστημα ή όχι. Κάθε φορά που αναφερόμαστε στο θέμα αυτό, αναπόφευκτα συγκρίνουμε το ελληνικό σύστημα με συστήματα άλλων χωρών και, συνήθως, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι έχουμε το χειρότερο σύστημα!

Όμως αυτό έχουμε μέχρι τώρα.

Σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι ούτε να προτείνει άλλες λύσεις ούτε να κρίνει το σύστημα των

Περισσότερα...