Άρθρα

Έλληνες φοιτητές ανταποκρίνονται στην παγκόσμια πρόσκληση για εξεύρεση καινοτόμων και πρακτικών λύσεων σε πιεστικά προβλήματα του Covid-19

Περισσότερα...

 

Στις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη και τη γρήγορη υλοποίηση πρωτοπόρων λύσεων που θα βοηθήσουν κυρίως το ιατρικό προσωπικό έρχονται να προστεθούν οι ιδέες από τα χιλιάδες «φωτεινά μυαλά» των προπτυχιακών αλλά και μεταπτυχιακών φοιτητών σε όλο τον πλανήτη.

Μέλη της ομάδας ASAT (Aristotle Space & Aeronautics Team) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συμμετείχαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό design challenge, που έχει στόχο την πρoσέλκυση νέων ιδεών, σχετικών με την πανδημία του κορονοϊού.

Η διαδικασία του διαγωνισμού, την πρόσκληση για τον οποίο απηύθυνε το The Johns Hopkins Center for Bioengineering Innovation &amp

Περισσότερα...

Ν. Κεραμέως: Βασική επιδίωξη οι πανελλήνιες εξετάσεις να διεξαχθούν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο

Περισσότερα...

 

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η χρονιά δεν θα χαθεί ούτε στα σχολεία ούτε και στα πανεπιστήμια στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι ο χρόνος διεξαγωγής των οι πανελλήνιων εξετάσεων θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς. Όπως είπε, βασική επιδίωξη είναι οι εξετάσεις να γίνουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Τι θα γίνει με την εξεταστέα ύλη

Η κα Κεραμέως σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας διαθέτει δύο εργαλεία στην προσπάθεια να γίνουν οι Πανελλήνιες το καλοκαίρι. Το πρώτο, όπως εξήγησε, είναι η μείωση της εξεταστέας

Περισσότερα...

Unesco: Συγκροτεί συνασπισμό βοήθειας 1,5 δισ. νέων χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση

Περισσότερα...

 

Διεθνείς οργανισμοί, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ιδιωτικές επιχειρήσεις... ένας μεγάλος παγκόσμιος συνασπισμός σχηματίστηκε σήμερα για να βοηθήσει το ενάμισι δισεκατομμύριο των παιδιών και των φοιτητών που στερούνται σχολείου ή ανώτερης και ανώτατης σχολής ανά τον κόσμο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η Unesco.

Σύμφωνα με την Unesco, το 87% των μαθητών και των φοιτητών παγκοσμίως επηρεάζεται από το κλείσιμο των σχολείων ή των σχολών τους λόγω του κορονοϊού, δηλαδή περισσότερο από 1,5 δισ. μαθητιώσας και σπουδάζουσας νεολαίας σε 165 χώρες.

Ο συνασπισμός αυτός έχει στόχο να «βοηθήσει τα κράτη να αναπτύξουν τις καλύτερες λύσεις εκπαίδευσης από απόσταση και αυτές να φτάσουν στα παιδιά και στους νέους που

Περισσότερα...

Ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία από σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου

Περισσότερα...

 

Τη σκυτάλη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση παίρνουν από σήμερα τα δημοτικά σχολεία, όπως ενημέρωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Πρόκειται για την ασύγχρονη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Κάθε εκπαιδευτικός θα αναρτά το απαραίτητο ψηφιακό υλικό στη διαδικτυακή πλατφόρμα και στη συνέχεια ο κάθε μαθητής θα λύνει τις απαραίτητες ασκήσεις και θα αξιολογείται. Στη διάθεση των εκπαιδευτικών βρίσκονται δύο πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεπίδρασης του υπουργείου Παιδείας.

«Μαθαίνουμε κάτι καινούριο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Ζαχαράκη. Το υπουργείο, όπως ανέφερε η υφυπουργός, έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα προς τα

Περισσότερα...

26ος Economia Φοιτητικός Διαγωνισμός

Περισσότερα...

 

Φέτος, για 26η συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος economia και το περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση διοργανώνουν τον 26ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό, έναν διαγωνισμό που έχει εξελιχθεί σε θεσμό τόσο για εμάς, όσο και για τους φοιτητές όλων των δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η θεματική ενότητα του φετινού διαγωνισμού είναι:

Τουρισμός: Προορισμός Ελλάδα
Υποδομές | Εκπαίδευση | Περιβάλλον
Ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προιόντος
Υπερ-τουρισμός | Ειδικά χωροταξικά πλαίσια
Ως ενδεικτικές, αλλά μη περιοριστικές, προτείνονται οι εξής προσεγγίσεις του θέματος: νομική, οικονομική και κοινωνικοπολιτική, με προτίμηση στις διεπιστημονικές προσεγγίσεις.

Περισσότερα...

Κορονοϊός και κλειστά σχολεία – τι θα γίνει με τις πανελλήνιες εξετάσεις

Περισσότερα...

 

Το ενδεχόμενο οι πανελλήνιες εξετάσεις 2020 να διεξαχθούν ακόμα και μέσα στον Ιούλιο άφησε ανοιχτό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως λόγω της απόφασης να κλείσουν τα σχολεία για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. Η υπουργός, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε πάντως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί η σχολική και η ακαδημαϊκή χρονιά.

Μιλώντας για την απόφαση για «λουκέτο» 14 ημερών σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, πανεπιστήμια και φροντιστήρια, τόνισε: «Είχαμε πει ότι θα λειτουργούμε πάντα με τις γνώμες των ειδικών. Λάβαμε μια απόφαση για καθαρά προληπτικούς λόγους. Είναι μια απόφαση που ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των οικογενειών μας. Έχουμε

Περισσότερα...