- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 09:37
Διεθνές συνέδριο στις Σέρρες 24-27/5/2018
Ο δήμος Σερρών και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο πλαίσιο υλοποίησης του συμφώνου συνεργασίας τους και με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Σερρών διοργανώνουν στις Σέρρες συνέδριο με τίτλο «Αγροδιατροφικός τομέας, νέες τεχνολογίες, επιχειρηματικότητα, τοπική ανάπτυξη» στο ξενοδοχείο Φίλιππος – Ξενία Σερρών 24 με 27 Μαΐου 2018.
Σκοπός του διεθνούς συνεδρίου είναι να λειτουργήσει ως μία δυναμική πλατφόρμα ανταλλαγής θεωρητικών θέσεων, ερευνητικών πορισμάτων και καλών πρακτικών σε σχέση με τον αγροδιατροφικό τομέα και γενικότερα την οικονομική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η βασική θεματική στόχευση
Περισσότερα...
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 09:37
Διεθνές συνέδριο στις Σέρρες 24-27/5/2018
Το συνέδριο, που άρχισε την Πέμπτη 24/5/2018, συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο 26 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο Φίλιππος – Ξενία Σερρών. Το συνέδριο οργάνωσε ο δήμος Σερρών και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο πλαίσιο υλοποίησης του συμφώνου συνεργασίας τους και με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Σερρών.
Στο πρόγραμμα του συνεδρίου «Αγροδιατροφικός τομέας, νέες τεχνολογίες, επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη» το Σάββατο 26/5/2018 περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:
Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην προώθηση των μη ξυλωδών δασικών προϊόντων, η περίπτωση των βοτάνων στην Ελλάδα (Καλφαγιάννη Α., Ανδρεοπούλου Ζ., Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Περισσότερα...
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 12:13
Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την ενημερωτική εκδήλωση της περιφέρειας Αττικής, που οργανώθηκε από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής στην έδρα του συλλόγου (Λ. Πορφύρα 4, 136 74 Αχαρναί, 210.24.67.866) στο Μενίδι στις 9/5/2018, την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγχαρητήρια στην περιφέρεια Αττικής και στα τέσσερα στελέχη της, που παρακολουθούμε από τις 14/3/2018, όταν ξεκίνησαν αυτές της ενημερώσεις στα Μέγαρα. Έκτοτε τους ακούσαμε στον Ασπρόπυργο (15/3/2018), ενώ έγιναν ενημερωτικές εκδηλώσεις στον Μαραθώνα (22/3/2018), στην Παιανία (23/3/2018) και στις Ερυθρές (4/5/2018). Απ’ ό,τι διαβάσαμε, η εξαιρετική αυτή ενημερωτική προσπάθεια θα ολοκληρωθεί στις 16/5/2018 στα Κύθηρα.
Το
Περισσότερα...
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 12:11
Την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 στις 17:00 στην αίθουσα του δημαρχείου Σαρωνικού στα Καλύβια Αττικής ο Μελισσοκομικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σαρωνικού «Το Κεντρί» οργανώνει ημερίδα για τη μελισσοκομία με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας, που καθιέρωσε ο Ο.Η.Ε. να είναι στις 20 Μαΐου. Κεντρικός σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση για τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μέλισσες στη βιώσιμη ανάπτυξη, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για τον φθίνοντα αριθμό τους.
Στην ημερίδα, η οποία είναι υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και του δήμου Σαρωνικού και έχει τίτλο «Το μέλι από τον αγρό στο βάζο», εξειδικευμένοι εισηγητές θα προσεγγίσουν τα
Περισσότερα...
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 08:01
Λαχανόκηπος: «H Ελλάδα έχει τις προϋποθέσεις να είναι ο λαχανόκηπος της Ευρώπης. Όταν το είχα πει αυτό, έπεσαν όλοι να με φάνε: “Τι; Θα είμαστε εμείς οι υπηρέτες των Ευρωπαίων;” με κατηγόρησαν. Μα σε αυτό μπορούμε να είμαστε οι καλύτεροι, έχουμε τις προδιαγραφές (κλίμα, έδαφος). Όμως εμείς, αντί να φυτέψουμε σε όλα τα εύφορα εδάφη και στις πεδιάδες μας κηπευτικά και να κάνουμε εξαγωγές, προτιμούμε να βάζουμε βαμβάκι, γιατί για πολλά χρόνια μάθαμε στις επιδοτήσεις». Το ελληνικό μαρούλι έχει πολύ λιγότερα νιτρικά από τα κηπευτικά άλλων χωρών, γιατί εμείς έχουμε ήλιο. Μόνο αυτό να προβάλλαμε, θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε πολύ τις εξαγωγές μας. Οι ελληνικές εξαγωγές κηπευτικών στοχεύουν σε χώρες όπου οι τιμές είναι χαμηλές «γιατί αυτό μας
Περισσότερα...
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 09:50
Κρασί, τυρί: Τα σκληρά πικάντικα τυριά ταιριάζουν με ημίγλυκα κόκκινα ξηρά, πόρτο, σέρι ή ροζέ κρασιά. Ξηρά ή ημίγλυκα, άσπρα ή ροζέ συνοδεύουν καλύτερα τα μαλακά τυριά. Τα μπλε τυριά ταιριάζουν καλύτερα με πόρτο ή ξηρό σέρι. Καπνιστά τυριά ταιριάζουν καλύτερα με κόκκινο ή άσπρο ξηρό κρασί. Τυριά τύπου μπρι και καμαμπέρ ταιριάζουν με αφρώδη κρασιά. Η μοτσαρέλα ταιριάζει με ημίγλυκα άσπρα ή ροζέ κρασιά. Δεν σερβίρουμε ποτέ το τυρί παγωμένο, γιατί χάνει τις γευστικές του ιδιότητες. Αφήστε το για καμιά ώρα εκτός ψυγείου (sintayes.gr, 3/2/2018).
CO2: Το πρόγραμμα «Αγροκτήματα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, αποβλήτων και νερού. Κατευθυντήριες οδηγίες για στρατηγικές αειφόρου
Περισσότερα...