arthro_0802-900x600.jpg

 

Η άφιξη του χειμώνα συχνά συνοδεύεται από προκλήσεις όσον αφορά τη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους. Το κρύο και οι αλλαγές στη συνήθη ρουτίνα μας μπορεί να επηρεάσουν τις διατροφικές μας συνήθειες και τον μεταβολισμό μας. Πώς μπορούμε λοιπόν να διατηρήσουμε το φυσιολογικό μας βάρος κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου;

Κρύο και μεταβολισμός: Το κρύο επηρεάζει τον μεταβολισμό μας καθώς το σώμα προσπαθεί να διατηρήσει τη θερμοκρασία του. Αυτό σημαίνει ότι καίγονται περισσότερες θερμίδες, αλλά παράλληλα ότι η επιθυμία για τροφή με πολλές θερμίδες μπορεί να αυξηθεί.

Ισορροπημένη διατροφή: Η κατανάλωση ισορροπημένων γευμάτων είναι το κλειδί. Επικεντρωθείτε σε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και υγιεινοί υδατάνθρακες. Το ισορροπημένο γεύμα παρέχει την απαραίτητη ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Υδατάνθρακες για ενέργεια: Καταναλώστε υγιεινούς υδατάνθρακες, όπως ολικής αλέσεως ψωμί, ρύζι και πατάτες. Οι υδατάνθρακες είναι σημαντικοί ως πηγή ενέργειας για τον οργανισμό.

Υγιεινά λιπαρά: Επιλέξτε υγιεινά λιπαρά, όπως ελαιόλαδο, αβοκάντο και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα τα οποία βρίσκονται σε ψάρια και καρύδια.

Αντιοξειδωτικά: Ενισχύστε την αντίστασή σας στις νοσήσεις με αντιοξειδωτικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών.

Υγιεινή ζωή: Εκτός από τη διατροφή, η φυσική άσκηση, ο ύπνος και η αντιμετώπιση του στρες είναι καθοριστικοί παράγοντες για τη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους.

Οι κρύες μέρες δεν πρέπει να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τη φροντίδα της υγείας σας. Με μια ισορροπημένη διατροφή, φυσική άσκηση και προσοχή στη σωστή φροντίδα του σώματός σας, μπορείτε να απολαύσετε μια υγιή και ευεργετική χειμερινή περίοδο.

Γράφει,

Έλενα Κούτση

Κλινικός Διατροφολόγος

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn