eimaste_oti_trwme_002.jpg

 

Αυτοπεποίθηση σημαίνει να μπορούμε να είμαστε σε επαφή με τον κόσμο μας και το ταλέντο μας, να πιστεύουμε στον εαυτό μας, να έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας και επίγνωση των πραγματικών μας ορίων.

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση βιώνουν με πληρότητα την καθημερινότητά τους, έχουν τη δυνατότητα να θέτουν στόχους και να τους πραγματοποιούν, είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία τα εμπόδια που συναντάνε στον δρόμο τους και γνωρίζουν τις αδυναμίες και τα αρνητικά τους σημεία, χωρίς να επιτρέπουν τον αρνητισμό να τους κατακλύσει.

Πώς μπορώ να ενισχύσω την αυτοπεποίθησή μου

Η αυτοπεποίθηση χτίζεται αναγνωρίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά κομμάτια του εαυτού μας σε όλες του τις πτυχές.

Ορίζουμε τι είναι ευτυχία και τι επιτυχία για εμάς

Συχνά επηρεαζόμαστε από τι θέλουν οι άλλοι για εμάς και τι θα μας έκανε πραγματικά ευτυχισμένους, ενώ την πραγματικότητα τη γνωρίζουμε εμείς αν κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας, θέτοντας ουσιαστικές ερωτήσεις στον εαυτό μας και απαντώντας με ειλικρίνεια.

Ορίζουμε εμείς τι σημαίνει επιτυχία και ευτυχία για εμάς και πώς μπορούμε να τις αποκτήσουμε. Επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας και αναγνωρίζουμε τις ανασφάλειές μας, δηλαδή ό,τι μας κάνει να ντρεπόμαστε ή να νιώθουμε άβολα και αρνητικά.

Βελτιώνουμε τη στάση του σώματός μας

Η γλώσσα του σώματος είναι πολύ σημαντική. Άτομα που έχουν μειωμένη αυτοπεποίθηση παρουσιάζονται με τα άκρα τους προσκολλημένα στον κορμό τους και κοιτάζουν χαμηλά.

Αφήστε τα άκρα σας ελεύθερα πάνω στο σώμα σας και να κοιτάζετε προς τα επάνω στο ύψος του κορμού σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή να ενταχθείτε σε κάποιον αθλητικό σύλλογο για να νιώθετε ότι ανήκετε σε μια ομάδα.

Είμαστε ό,τι τρώμε

Η φράση «Είμαστε ό,τι τρώμε» ανταποκρίνεται στο 100% της πραγματικότητας για όσους αποκτούν κακές διατροφικές συνήθειες.

Η «πηγή του κακού» ξεκινά από το σπίτι. Όταν ανοίγετε το ψυγείο σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να βλέπετε είναι μια σακούλα γεμάτη με φρέσκα λαχανικά έτοιμα προς κατανάλωση. Κάθε φορά που νιώθετε την ανάγκη για ένα σνακ, επισκεφθείτε το ψυγείο σας και προτιμήστε ένα καρότο, ένα αγγουράκι, μια μπάρα δημητριακών, ένα γιαουρτάκι, δηλαδή τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες και λίγες σχετικά θερμίδες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να δοκιμάσετε και να αναδομήσετε τους ιστούς σας.

Αν καταφέρετε να ξεπεράσετε μια ιδιαίτερα αγχωτική περίοδο δίχως να ενδώσετε σε διατροφικές ατασθαλίες, τότε θα αποκτήσετε την αυτοκυριαρχία σας.

Όταν έχετε τον έλεγχο, τότε μπορείτε να αντεπεξέλθετε καλύτερα σε οποιοδήποτε πρόβλημα ώστε μια κρίση λαιμαργίας για μια τροφή μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε τη δύναμη να επιβληθείτε στις καταστάσεις και να μη παρασύρεστε από αυτές οδηγούμενοι σε αρνητικά αποτελέσματα.

Έλενα Κούτση

Κλινικός Διατροφολόγος

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn