elena_koutsi.jpg

Έχεις σκεφτεί ποια είναι τα πέντε πιο απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να είσαι πιο υγιής; Όλα συνοψίζονται στα εξής: δίαιτα, άσκηση, ύπνος και ενυδάτωση.

  1. Αισθανθείτε περισσότερο υγιείς!

Το να έχεις καλή υγεία σημαίνει να φροντίζεις τον εαυτό σου.

Διατροφή: Φροντίστε να καταναλώνετε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα. Οι γυναίκες συχνά αφαιρούν την πρωτεΐνη από τη διατροφή τους και την αντικαθιστούν με υδατάνθρακες για να εξοικονομήσουν θερμίδες.

Παράδειγμα: Πάρτε μια πρωτεϊνική μπάρα δημητριακών για το πρωινό σας γεύμα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή γιαούρτι αμυγδάλου αντί ενός απλού γιαουρτιού με μια φέτα πεπόνι ή μούρα. Η μπάρα πρωτεΐνης περιέχει δημητριακά, τα οποία παρέχουν υδατάνθρακες.

Το γιαούρτι θα παρέχει την πρωτεΐνη που χρειάζεται το σώμα σας για να χτιστεί και να επανορθωθεί. Είναι όλα σχετικά με την κατασκευή και την επισκευή μέσα στο σώμα. Συμπεριλάβετε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.

  1. Παραμείνετε δραστήριοι!

Άσκηση: Η άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία, γεγονός που αυξάνει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

Γνωρίζετε ότι ακόμα και 30 λεπτά φυσικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ικανά να σας εφοδιάσουν με περισσότερη εμπιστοσύνη προς τον εαυτό σας, πράγμα που θα σας οδηγήσει να βιώνετε μια πιο ευχάριστη καθημερινότητα.

Η καθημερινή αερόβια άσκηση είναι απαραίτητη.

  1. Το σώμα σας χρειάζεται θρεπτικά συστατικά!

Αποκλείστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα από τη διατροφή σας.

Τροφή: Σκεφτείτε την αξία μιας τροφής για το σώμα. Αναρωτηθείτε τι θα κάνει αυτή η τροφή στο σώμα σας. Είναι εύκολο να απαντήσετε στην ερώτηση όταν τρώτε ένα κομμάτι φρούτο ή τυρί ή ένα φιλέτο σολομού. Ψάρι= πρωτεΐνη και ωμέγα 3. Φρούτα = βιταμίνες και φυτικές ίνες. Γιαούρτι = ασβέστιο και πρωτεΐνη.

Αλλά τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι δύσκολα επειδή οι ετικέτες προσπαθούν να σας πείσουν να τα αγοράσετε. Για παράδειγμα, χαμηλά λιπαρά σημαίνει συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ή ζάχαρη.

  1. Ζητήστε νερό!

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική και είναι ακατανόητη όλη η φασαρία πίσω από αυτή! Πίνετε περίπου 2-3 λίτρα νερό καθημερινά.  Η ενυδάτωση αντανακλάται στο δέρμα μας. Το αφυδατωμένο δέρμα σχηματίζει μια «σκηνή» όταν το πιέζετε ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Όταν είστε καλά ενυδατωμένοι, το δέρμα κουμπώνει προς τα πίσω και δεν σχηματίζει σκηνή. Η ενυδάτωση, όπως και η άσκηση, βελτιώνει την κυκλοφορία, απομακρύνοντας τα απόβλητα ή, διαφορετικά, τις τοξίνες.

  1. Πηγαίνετε για ύπνο πριν από τις 23:00!

Ύπνος: Κατά τη διάρκεια του βαθιού ύπνου απελευθερώνεται μια σημαντική ορμόνη, η οποία ονομάζεται αυξητική και βοηθά στη διαδικασία της σωματικής αποκατάστασης. Το αποτέλεσμα είναι να φαίνεσαι καλύτερα, να νιώθεις καλύτερα και να  σκέφτεσαι καλύτερα όταν είσαι ξεκούραστος!

Έλενα Κούτση

Κλινικός Διατροφολόγος

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn