ygeia_sep28.jpg

 

Ο κίνδυνος της τριχόπτωσης μειώνεται προσθέτοντας δύο απλά στοιχεία στη διατροφή μας, σύμφωνα με έναν Βρετανό διατροφολόγο, ενώ, εκτός από την καταπολέμηση της αλωπεκίας, έχουν πολλές άλλες θετικές ιδιότητες για την υγεία.

Ο διατροφολόγος Ράιαν Ραμάν υποστηρίζει πως ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για την τόνωση της τριχοφυΐας είναι η κατανάλωση αβοκάντο, αφού περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία προστατεύει το δέρμα από βλάβες και το οξειδωτικό στρες. Μάλιστα το αβοκάντο μπορεί να μας δώσει το 20% της ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνης Ε που προτείνεται.

Συγκεκριμένα, ο Ραμάν αναφέρει σύμφωνα με την «Daily Express»: «Τα αβοκάντο είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπών. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Η βιταμίνη Ε προστατεύει επίσης περιοχές του δέρματος όπως το τριχωτό της κεφαλής από το οξειδωτικό στρες. Το κατεστραμμένο δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να οδηγήσει σε κακή ποιότητα μαλλιών και λιγότερους θύλακες για τις τρίχες».

Άλλο ένα διατροφικό «όπλο» κατά της τριχόπτωσης μπορεί να είναι η γλυκοπατάτα, καθώς είναι εξαιρετική πηγή β-καροτίνης, που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Ειδικότερα, η βιταμίνη Α προάγει την παραγωγή σμήγματος, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση υγιών μαλλιών. Επιπλέον, η βιταμίνη Α επιταχύνει τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών και τα κάνει ακόμα πιο πυκνά.

Τονίζεται δε πως πίσω από την τριχόπτωση μπορεί να υπάρχουν παράγοντες όπως το άγχος, η απώλεια βάρους ή ακόμα και η έλλειψη σιδήρου, κι έτσι όλα αυτά ενδέχεται να οδηγήσουν σε κάποια μορφή αλωπεκίας πέρα από τη φυσιολογική που σημειώνεται με την ηλικία.

Sputnik Ελλάδας

Πηγή φωτο:https://www.freepik.com/photos/background">

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn