Υγεία-Διατροφή

Πόσο υγιεινό είναι ένα τρόφιμο που προωθείται ως τέτοιο;

Περισσότερα...

 

Με τον σημερινό τρόπο ζωής και την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της τεχνολογίας, ο όρος «φυσικό» επιζητείται σαν κάτι σπάνιο, με το οποίο σε άλλες εποχές δεν χρειαζόταν να ασχοληθεί κανείς. Και έχουμε φτάσει να αναζητούμε φυσικές τροφές σαν χρυσοθήρες.

Οι βιομηχανίες τροφίμων, ύστερα από μια μακρά περίοδο παραγωγής εύκολων και πολύ επεξεργασμένων φθηνών τροφών, έχοντας εκπαιδεύσει τους καταναλωτές τους να τρώνε με αυτό τον τρόπο, μυρίστηκαν την τρέχουσα ανάγκη της εποχής και κυκλοφόρησαν προϊόντα που φαίνονται και ονομάζονται «υγιεινά», βάζοντάς τους αντίστοιχους βαρύγδουπους τίτλους, και έστρεψαν έτσι την προσοχή του κοινού μόνο σε αυτό το στοιχείο που η ημιμαθής αγορά αναζητεί, αφήνοντας στην άκρη όμως την υπόλοιπη σύσταση και

Περισσότερα...

Ποιοι είναι οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου;

Περισσότερα...

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του Live Science News σχετικά με τους λόγους δημιουργίας των καρκινικών κυττάρων, επιβεβαιώθηκαν παράγοντες κινδύνου πέρα από τους πολύ γνωστούς που όλοι έχουμε κατά νου. Έτσι, το κάπνισμα, η πολλή ηλιοθεραπεία, η χημική ρύπανση, το πολύ κόκκινο κρέας και οι διάφοροι ιοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που θα πρέπει να μας προβληματίζουν για την πρόκληση του καρκίνου, καθώς πολύ σημαντικοί επίσης αποδεικνύονται και οι παρακάτω:

Περισσότερα...

Ο λιγνός έχει «τυχερά» γονίδια που του δίνουν πλεονέκτημα έναντι του χονδρού

Περισσότερα...

Σύμφωνα με νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων σχετικά με τον έλεγχο του σωματικού βάρους, τα γενετικά «ζάρια» των ανθρώπων φαίνεται να ευνοούν περισσότερο τους λεπτούς σε σχέση με τους παχουλούς, παρ’ όλο που και οι δύο μπορεί να τρώνε τα ίδια πράγματα. Αρκετοί άνθρωποι τρώνε ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, επιλέγουν φαγητά με πολλές θερμίδες και κάνουν καθιστική ζωή, ωστόσο δεν παχαίνουν και αυτό, όπως επιβεβαίωσε η επιστημονική ομάδα του Κέιμπριτζ με αρχηγό τον Σαντάφ Φαρούκι, οφείλεται στο

Περισσότερα...

Είναι σωστό ή όχι να λαμβάνουμε προληπτικά ασπιρίνη κάθε μέρα;

Περισσότερα...

Νέα επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει πως η λήψη ασπιρίνης προληπτικά και καθημερινά αποτελεί δίκοπο μαχαίρι, καθώς από τη μία πλευρά ναι μεν μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, από την άλλη όμως αυξάνει την πιθανότητα πρόκλησης αιμορραγίας στον εγκέφαλο, στο στομάχι και το έντερο. 

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA» από τους ερευνητές με επικεφαλής τον δρα Σιν Ζενγκ του Τμήματος Καρδιαγγειακής

Περισσότερα...

Ασθένεια και διατροφή (μέρος 2ο)

Περισσότερα...

Στο προηγούμενο άρθρο είδαμε πώς η διατροφή είναι αναπόσπαστο μέρος της πρόληψης και της θεραπείας μιας παθογόνου κατάστασης. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τη βακτηριδιακή προστασία μας και τι πρέπει εν τέλει να κάνουμε σε περίπτωση ασθένειας για να ενισχύσουμε την άμυνά μας, αλλά και για την καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών.

Ο προσωπικός μας βακτηριακός πληθυσμός –τα προβιοτικά, που ακούτε τόσο πολύ– βοηθά στην αποτροπή της εισόδου

Περισσότερα...