ygeia_1406.jpg

 

Στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, ένα σχετικά μικρό νοσοκομείο της ελληνικής περιφέρειας, εφαρμόστηκε για δεύτερη φορά στην Ευρώπη –ίσως και στον κόσμο– μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή τεχνική από ορθοπεδικούς, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας που παρέχονται σε «δύσκολες» περιοχές της χώρας, όπως τα ακριτικά νησιά.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου, «πρωτοποριακή τεχνική εφαρμόστηκε σε ασθενή που ύστερα από τροχαίο ατύχημα παρουσίασε μεγάλο έλλειμμα αρθρικού χόνδρου στο κνημιαίο plateau. Οι ιατροί συνέλεξαν υγιή χόνδρινα τεμάχια από μια μη φορτιζόμενη επιφάνεια των κονδύλων με ένα φίλτρο, τα οποία κατόπιν συνδυάστηκαν με θρομβίνη που δημιουργήθηκε από αίμα και PRP του ασθενούς. Με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν μια πάστα, σαν το biocartilage, η οποία εφαρμόστηκε στη βλάβη. Όλα τα παραπάνω έγιναν αρθροσκοπικά και σε έναν χειρουργικό χρόνο». Πρόκειται για τεχνική πολλά υποσχόμενη και προσδοκώνται άριστα αποτελέσματα, καταλήγει η διοίκηση του Νοσοκομείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn