ygeia_1004.jpg

 

Aγοράκι βάρους 2.960 γραμμαρίων γεννήθηκε χθες, στις 07:46 π.μ., από 32χρονη Ελληνίδα με μακρό ιστορικό αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης και φτωχή ποιότητα ωαρίων. Η γέννηση αυτή αποτελεί παγκόσμια πρωτιά, καθώς για πρώτη φορά ακολουθήθηκε η πρωτοποριακή ιατρική μέθοδος «μεταφοράς της μητρικής ατράκτου». Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος χαίρουν άκρας υγείας.

«Η μέθοδος εφαρμόστηκε από το Institute of Life και την Embryotools για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας που συνδέονται με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης λόγω κυτταροπλασματικής δυσλειτουργίας των ωαρίων ή σπάνιες μιτοχονδριακές γενετικές παθήσεις», εξήγησε ο πρόεδρος του Institute of Life Παναγιώτης Ψαθάς, προσθέτοντας: «Το αναφαίρετο δικαίωµα της γυναίκας να γίνει µητέρα µε δικό της γενετικό υλικό έγινε σήμερα πραγματικότητα, για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η μέθοδος «μεταφοράς της μητρικής ατράκτου», που αναπτύχθηκε μετά από δυόμισι χρόνια πρωτοποριακών κλινικοεργαστηριακών ερευνών στο εργαστήριο του Institute of Life στην Ελλάδα, αφορά στη μιτοχονδριακή αντικατάσταση σε ανθρώπινα ωάρια, διατηρώντας ακέραιο το γενετικό υλικό της γυναίκας που επιθυμεί να τεκνοποιήσει. Η κλινική εφαρμογή της τελεί υπό την αδειοδότηση και την εποπτεία της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn