koinwnia_b_0504.jpg

 

 

Παράταση του ισχύοντος καθεστώτος για την προμήθεια γυαλιών οράσεως και την παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής δίνεται με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Επικρατείας.

Ειδικότερα, προβλέπεται οι δαπάνες που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019 με ατομικά αιτήματα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη χορήγηση οπτικών / γυαλιών οράσεως και την παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής δύναται να αποζημιώνονται και απευθείας στους δικαιούχους ασφαλισμένους κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στο άρθρο 27 του Ν. 4549/2018.

Αναφέρεται ότι «με την προτεινόμενη ρύθμιση αντιμετωπίζεται το ζήτημα της απρόσκοπτης αποζημίωσης παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους δικαιούχους περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας κατά το απολύτως αναγκαίο μεταβατικό διάστημα από τη δημοσίευση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας μέχρι την καθολική προσαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος του οργανισμού στους νέους κανόνες».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το άρθρο 27 προβλέπει αλλαγή του τρόπου με τον οποίο θα παρέχονται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ γυαλιά οράσεως. Ειδικότερα, ο ασφαλισμένος θα προμηθεύεται βεβαίωση voucher για 100 ευρώ και γυαλιά οράσεως χωρίς ο ίδιος να προπληρώνει. Το ποσό που αναγράφεται στη βεβαίωση αποζημιώνεται απευθείας από τον οργανισμό στον πάροχο οπτικών ειδών κατόπιν προσκόμισης από τον τελευταίο της ιατρικής γνωμάτευσης, της ηλεκτρονικής βεβαίωσης και του παραστατικού πώλησης.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn