
Το ΠΑΚΟΕ με την 47χρονη δράση και πορεία του, έχει καταγγείλει και παλαιότερα, πριν από 10 χρόνια την Nestle για παρατυπίες βρεφικών και παιδικών γαλακτοκομικών προϊόντων.
Μετά από τις πρόσφατες συνεχιζόμενες καταγγελίες για την κυκλοφορία επικίνδυνων βρεφικών γαλάτων (βλέπε Δελτίο Τύπου 1060 - 15/01/2026), μετά από ένα μήνα η υπηρεσία «Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή, Δ/νση Συντονισμού & Διοικητικής Υποστήριξης», μας απάντησε για την καταγγελία που κάναμε 15/01/2026 στους Υπουργούς και Αρμόδιους (Συνημμένη η επιστολή).
Η απάντηση στο ΠΑΚΟΕ είναι άνευ σημασίας, επειδή το να διαβιβάζει ένα πρόβλημα εγγράφως σε «δήθεν» αρμόδιες αρχές, αποτελεί πάγια τακτική της κωλυσιεργίας και της ανύπαρκτης πολιτικής βούλησης για την επίλυση σοβαρών θεμάτων.
Γι’ αυτό ζητάμε άμεσα απάντηση και όχι παραπληροφόρηση.
Ελπίζουμε ο εισαγγελέας να ευαισθητοποιηθεί και να παρέμβει άμεσα.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου 1060, που είχαμε αναρτήσει στο ΠΑΚΟΕ στις 15/01/2026 μαζί με την επιστολή στους αρμόδιους:
- Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (κ. Κώστα Τσιάρα)
- Υπουργό Ανάπτυξης (κ. Τάκη Θεοδωρικάκο)
- Πρόεδρο ΕΦΕΤ (κ. Αντώνη Ζαμπέλα)
- Εισαγγελέα Περιβάλλοντος (κα. Αλεξάνδρα Πίσκοινα)
Πατήστε εδώ: Δελτίο Τύπου 1060







