thal900Χ600.jpg

 

Το HIGGS, ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος ενδυνάμωσης των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (Ο.Κοι.Π.), ολοκλήρωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την υπηρεσία ΘΑΛΗΣ ΙΙ, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση στις Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που συμμετείχαν. Η διαδικασία, η οποία αναπτύχθηκε από το HIGGS σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποσκοπεί στη βελτίωση της εσωτερικής οργάνωσης και της λειτουργίας των Ο.Κοι.Π., προσφέροντάς τους ένα κίνητρο για συνεχή πρόοδο.

Φέτος, 43 Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (Ο.Κοι.Π.) συμμετείχαν στη διαδικασία αξιολόγησης, καταγράφοντας τις επιδόσεις τους στους τρεις βασικούς τομείς: Αποτελεσματικότητα, Οργάνωση και Διαφάνεια. Η αξιολόγηση οδήγησε στην απονομή του Seal of Excellence στους συμμετέχοντες, οι οποίοι διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή του HIGGS, Σωτήρη Πετρόπουλο: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την αυξημένη συμμετοχή και το υψηλό επίπεδο των φετινών αξιολογήσεων. Η υπηρεσία ΘΑΛΗΣ ΙΙ όχι μόνο ενδυναμώνει τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών αλλά και τις καθοδηγεί να βελτιώσουν σημεία ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές και ελκυστικές για πιθανούς χρηματοδότες και συνεργάτες. Πιστεύουμε ότι η αξιολόγηση ενισχύει τη συνολική εικόνα αξιοπιστίας και διαφάνειας του χώρου των μη κερδοσκοπικών πρωτοβουλιών και αυτό φανερώνεται από τα πολύ θετικά αποτελέσματα αυτού του γύρου αξιολογήσεων».

Οι οργανώσεις που έλαβαν το Seal of Excellence θα έχουν πρόσβαση σε συμβουλευτική υποστήριξη και προβολή από το HIGGS. Η μεθοδολογία αξιολόγησης που χρησιμοποιείται, αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας διεθνών προσεγγίσεων, εστιάζει σε ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια και καταλήγει σε μια αξιολόγηση με βαθμολογία από ένα έως πέντε αστέρια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης ΘΑΛΗΣ ΙΙ και τις διαδικασίες εγγραφής, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://greekngosnavigator.org/.

Το HIGGS συνεχίζει να στηρίζει τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και τον αντίκτυπό τους.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn