elepap_900x600.jpg

Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, που για 87 ολόκληρα χρόνια, έχει προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε περισσότερα από 110.000 παιδιά με αναπηρία, μέσα από τα 6 κέντρα της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο. 

Με σύγχρονα προγράμματα αποκατάστασης και με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό περισσότερα από 200 άτομα, η ΕΛΕΠΑΠ βοηθά βρέφη, παιδιά και ενήλικες με αναπηρία να κάνουν τα δικά τους μικρά ή μεγάλα βήματα προόδου, «Βήματα Ζωής».

Από αυτά ακριβώς τα βήματα είναι εμπνευσμένη και η νέα μας καμπάνια, με τίτλο «Το Πρώτο Βήμα», με πρωταγωνίστρια την Άννα, ένα από τα δικά μας Γενναία Παιδιά, και θέμα την υπέροχη στιγμή που καταφέρνει να κάνει τα δικά της αισιόδοξα βήματα. Στην αρχή διστακτικά κι έπειτα πιο σίγουρα, χωρίς να στηρίζεται σε κάποιο χέρι αλλά με την πολύτιμη υποστήριξη των ατόμων γύρω της.

Γιατί κάθε φορά που ένα από τα Γενναία μας Παιδιά καταφέρνει να σηκωθεί, δεν είναι μόνο του. Μαζί του σηκώνονται και η οικογένεια, οι θεραπευτές αλλά και οι υποστηρικτές της ΕΛΕΠΑΠ και έτσι μοιράζονται μαζί του κάθε συναίσθημα που συνοδεύει το επίτευγμά του.

Για αυτά τα πρώτα βήματα αλλά και για κάθε επόμενο, αξίζει να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ με την οικονομική υιοθεσία ή με μια απλή δωρεά για να γίνουν τα πρώτα βήματα για μια ανεξάρτητη, γεμάτη ωραίες στιγμές και αυτοπεποίθηση πορεία.

Στήριξε κι εσύ τα επόμενα βήματα ενός Γενναίου Παιδιού της ΕΛΕΠΑΠ με την οικονομική υιοθεσία, τη δωρεά και το SMS Αγάπης στο 19811.

Λίγα λόγια για το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ στα Ιωάννινα

Η ΕΛΕΠΑΠ στα Ιωάννινα ιδρύθηκε το 1981. Φέτος συμπληρώνει 43 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στον Νομό Ιωαννίνων και όχι μόνο. Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της με αγάπη και συνέπεια, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους από εξειδικευμένους επιστήμονες σε περισσότερα από 3.000 παιδιά αλλά και ενήλικες από την ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας και της Αλβανίας. Στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο κτίριο 4.000 τ.μ., δυναμικότητας 400 ατόμων, χτισμένο σε οικόπεδο 11 στρεμμάτων, και αναλαμβάνει τη διεξαγωγή πολλών εξωτερικών δραστηριοτήτων, όπως κηπουρική, άθληση κ.λπ.              Βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την ορθοπεδική, την παιδιατρική, την ψυχιατρική, την παιδοψυχιατρική και τη νευρολογική κλινική των δύο νοσοκομείων της πόλης μας. Από το 1987, σε μηνιαία βάση και διαρκή συνεργασία με τους γιατρούς του Τμήματος Πρόωρων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, παρακολουθεί τα πρόωρα νεογνά μέχρι την ηλικία των 3 χρόνων.                                             Από το 2020 λειτουργεί Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Οι ΣΥΔ «ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ» αποτελούν το μεγαλύτερο έργο κοινωνικής πρόνοιας σε ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Το κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνει επτά  πλήρως εξοπλισμένες ισόγειες κατοικίες 220 τ.μ η καθεμία, δυναμικότητας 5 ωφελουμένων εκάστη και ένα κοινόχρηστο κτίριο καθημερινής απασχόλησης και ψυχαγωγίας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την υποστηριζόμενη διαβίωση. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν γήπεδο για αθλοπαιδιές, κήποι αλλά και οικόσιτα ζώα για τη δημιουργική απασχόληση των ενοίκων.

Δείτε την καμπάνια μας με τίτλο «Το Πρώτο Βήμα» εδώ:  https://www.youtube.com/watch?v=3aVuhEJYcRc

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις δράσεις της ΕΛΕΠΑΠ μπορείτε να επισκεφτείτε το www.elepap.gr καθώς και τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΕΛΕΠΑΠ.

Παράρτημα ΕΛΕΠΑΠ στα Ιωάννινα:

Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων

Τ.Κ.: 45500, Τ.Θ.: 351

Τηλ.: 26510-83173, 26510-36480

Φαξ: 26510-39344

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn