matadrsi_900x600.jpg

 

Η εκπομπή «Voluntary Action Paths» δημιουργήθηκε για να αναδείξει το έργο όλων αυτών για τους οποίους ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής, και για να μας φέρει πιο κοντά σε εθελοντικές οργανώσεις ώστε να τις γνωρίσουμε καλύτερα.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της εθελοντικής οργάνωσης ΜΕΤΑδραση, όπου μίλησε με τους εθελοντές και τους ανθρώπους της οργάνωσης για όλα, με κύριο άξονα το πλούσιο έργο και της δράσεις της οργάνωσης από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα.

Η ΜΕΤΑδραση είναι μια ελληνική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών, η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2009, με πρωταρχικό σκοπό να καλύψει μακροχρόνια κενά στην υποδοχή και ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Με οδηγό τις αρχές της συνέπειας, της αποτελεσματικότητας και της ευελιξίας, η Οργάνωση πραγματοποιεί δράσεις για την ικανοποίηση ουσιαστικών αναγκών. Οι περισσότερες δράσεις της είναι καινοτόμες:  Δημιουργούνται και εφαρμόζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η ονομασία ΜΕΤΑδραση προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων «μετά» και «δράση», λέξεις που αποδίδουν τον σκοπό και τη φιλοσοφία της.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: https://stent.net.gr/tvshows/voluntary-action-paths-s01e09/

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn