kiv_900Χ600_002.jpg

 

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας στην Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή!

Παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, χορηγών, εθελοντών και των παιδιών μας, πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας στο Σπίτι Φιλοξενίας της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου στην Πωγωνιανή.
Στο Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου, έδωσαν το «παρών» εκατοντάδες γονείς και παιδιά, κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων και επισκέπτες της περιοχής, εθελοντές και τα παιδιά της Κιβωτού.
Όλοι όσοι παρευρέθηκαν συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων παιδαγωγών μας, παρακολούθησαν πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα και απόλαυσαν τοπικά εδέσματα και λιχουδιές από τους χορηγούς μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης, ο αντιδήμαρχος Πωγωνίου Στυλιανός Κουκουλάρης, η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πρεβέζης Δήμητρα Κοψάρη, ενώ παρουσίασαν το έργο τους το Χορευτικό Τμήμα του Εκπολιστικού Συλλόγου Παρακάλαμου «Το Σώσινο», το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πρεβέζης, και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρεβέζης.

Οι κ.κ. Ιουλία Καραμάνη και Πέπη Λιοκάτη καλωσόρισαν τον κόσμο και έδωσαν το δικό τους μήνυμα σε αυτήν τη σημαντική γιορτή για την Κιβωτό του Κόσμου: «H συμμετοχή σας και η στήριξή σας σε αυτή την εκδήλωση δημιουργεί στα παιδιά μας το αίσθημα του ανήκειν. Τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων των παιδιών σήμερα μας κάνουν να ανοίξουμε την αγκαλιά μας ακόμη πιο μεγάλη, με νέο όραμα και νέες ιδέες για το μέλλον».

Στόχος της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας είναι να συστήσουμε τη νέα Κιβωτό του Κόσμου στην τοπική μας κοινότητα, να ανοίξουμε το Σπίτι μας στον κόσμο και να γιορτάσουμε την εξωστρέφεια του οργανισμού μας ενθαρρύνοντας τα παιδιά να συνδεθούν μέσω του παιχνιδιού, με κεντρικό μήνυμα την αλληλεγγύη, τη συμπερίληψη και την αγάπη.

Ο δήμαρχος Πωγωνίου κύριος Καψάλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, δήλωσε: «Η δημοτική αρχή στηρίζει τη νέα διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου, η οποία ψάχνει τρόπους και δρόμους για να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί».

Η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πρεβέζης κυρία Κοψάρη αναφέρθηκε στην επιτυχία του Φεστιβάλ: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων και της Κιβωτού του Κόσμου. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τον τόπο μας και αποτελούν έμπνευση για όλους».

 

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας για την υποστήριξη στη γιορτή: 

ΕΡΤ Ιωαννίνων, Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας, Πρωινός Λόγος, Βίκος, Φούρνος Κούργιας, Ζαχαροπλαστείο Μάντζιος, Φούρνος Πορίκης, εταιρία γραφικών τεχνών «Veneto».  

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές μας για την πολύτιμη βοήθειά τους σε όλη τη διοργάνωση! 

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn