Εθελοντισμός

Εθελοντική Διακονία Ασθενών | Κανένας συνάνθρωπός μας να μην αντιμετωπίζει μόνος του το βάρος

Περισσότερα...

 

Η εκπομπή Voluntary Action Paths, που προβάλλεται από το stent.net.gr, δημιουργήθηκε για να αναδείξει το έργο όλων εκείνων για τους οποίους ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής και να μας φέρει πιο κοντά σε όλες τις εθελοντικές οργανώσεις.

 

Στην εκπομπή φιλοξενήσαμε την Εθελοντική Διακονία Ασθενών και συνομιλήσαμε με τους εθελοντές και τον πρόεδρο Αθανάσιο Κοντογιάννη. Οι ίδιοι μας ανέφεραν πως όραμά τους είναι

Περισσότερα...

Τζάμπολ Aγάπης | Ο αθλητισμός είναι πηγή ζωής

Περισσότερα...

 

Πέρα από παιχνίδι, είναι και ένας πολύ καλός τρόπος ουσιαστικής επικοινωνίας. Αυτά και πολλά άλλα είπαν οι εθελοντές της εθελοντικής οργάνωσης Τζάμπολ Aγάπης στην εκπομπή Voluntary Action Paths η οποία προβάλλεται από το stent.net.gr. Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής καλαθοσφαίρισης Γιάννης Τσουμπρής, με αφορμή τη διάγνωση του γιου του, ο οποίος βρίσκεται στο Φάσμα του Αυτισμού, ανέπτυξε το προπονητικό πρόγραμμα της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής το οποίο ονόμασε «Τζάμπολ Αγάπης».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα διδασκαλίας του μπάσκετ για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής, το οποίο στοχεύει στην συν-εκπαίδευσή τους με άλλα παιδιά και στην

Περισσότερα...

Ο 41ος Μαραθώνιος Αθήνας: Τρέχουμε για την Αμυμώνη!

Περισσότερα...

 

Ο 41ος Μαραθώνιος Αθήνας – ο Αυθεντικός θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2024, και η Αμυμώνη θα είναι από φέτος ανάμεσα στις επίσημα συνεργαζόμενες ΜΚΟ του ΣΕΓΑΣ.

Φέτος τρέχουμε με το μήνυμα EmbRACE Our Heroes στηρίζοντας το Πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης της Αμυμώνης για παιδιά 0-6 ετών με προβλήματα όρασης.

Η Πρώιμη Παρέμβαση αποτελεί το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με προβλήματα όρασης στην Ελλάδα, το οποίο παρέχεται στο φυσικό περιβάλλον του παιδιού και της οικογένειας, στο σπίτι τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε βρέφη και παιδιά 0-6 προσχολικής ηλικίας με τύφλωση, χαμηλή όραση, ή κάποιο διαγνωσμένο πρόβλημα οπτικής αντίληψης, και

Περισσότερα...

Το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας πραγματοποιεί τη δεύτερη ανοιχτή συνέλευσή του

Περισσότερα...

 

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στις 18.30, το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας πραγματοποιεί τη δεύτερη ανοιχτή συνέλευσή του στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Μοσχάτου (Καποδιστρίου 1 και Αγίου Κωνσταντίνου).

Σκοπός της συνέλευσής μας είναι να αξιολογήσουμε τη μέχρι τώρα πορεία και δράση μας, να προτείνουμε τρόπους καλύτερης λειτουργίας, και να αναπτύξουμε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας!

Επίσης, εν όψει της Πανελλαδικής Ημερίδας των Αλληλέγγυων Σχολείων στις 20 Απριλίου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συζητήσουμε για τον ρόλο και τη συμβολή μας σε αυτό το πολύ σημαντικό για εμάς γεγονός!

Οι συνελεύσεις του

Περισσότερα...

Εθελοντισμός| Ποια είναι η πραγματική του αξία;

Περισσότερα...

 

Για τον εθελοντισμό, ο οποίος αποτελεί πράξη ουμανισμού με κύριο συστατικό του την προσφορά, μίλησαν στην εκπομπή «Μονολεκτικά» του stent.net.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) Σπύρος Μπιμπίλας, η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Σαρβάνη και η ανερχομένη σκηνοθέτρια και ηθοποιός Φιλοθέη Κολιοπούλου.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε: «Ο εθελοντισμός είναι πράξη που δεν βασίζεται στο προσωπικό όφελος, αλλά στην ανιδιοτέλεια». Τόνισε πως από μικρή ηλικία αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού και πως, αν και δεν πιστεύει στις θρησκείες, έχει κρατήσει από αυτές τα θετικά χαρακτηριστικά τους, όπως η αλληλεγγύη και η προσφορά στον συνάνθρωπο. Μεταξύ άλλων, μοιράστηκε

Περισσότερα...

Στήριξη της ψυχικής υγείας των εφήβων από το ΜΚΣ Ανέλιξη

Περισσότερα...

 

Σε συνεργασία με 4 δήμους στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής, το ΜΚΣ Ανέλιξη διοργανώνει για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023/2024 το καινοτόμο πρόγραμμα «Be The Light».

Το πρόγραμμα «Be The Light» αποτελεί κοινωνική προσφορά της Ανέλιξης και φιλοδοξεί να ενδυναμώσει τους πολίτες των συνεργαζόμενων δήμων. Σε μια εποχή ιδιαίτερα απαιτητική και αβέβαιη για τους νέους μας, στηρίζει την ψυχική υγεία των εφήβων μέσα από ένα πρόγραμμα ακαδημαϊκού και επαγγελματικού προσανατολισμού ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις της ενήλικης ζωής. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων, και έχει αγκαλιάσει τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά περίπου 150 νέους. Παρακινώντας τους με συναντήσεις και ομιλίες, τους προσφέρει

Περισσότερα...