64dB για την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την προσωπική ανάπτυξη & την κοινωνική αντίληψη
Η εφημερίδα
κυκλοφορεί
κάθε Σάββατο
και παραμένει
μέχρι την
Πέμπτη στα
περίπτερα.

Τοπική Ανάπτυξη

Στεπική φυλή Κατερίνης (Podolian)

Περισσότερα...

Στην αυλή του Μεταλλουργείου (Πειραιώς 123, Αθήνα) το ωραιότατο βράδυ της Τετάρτης 10/10/2018 πραγματοποιήθηκε το πρώτο event των Wise Food Stories με παρουσίαση εξαιρετικού γεύματος από κρέας μοσχαριού στεπικής φυλής Κατερίνης. Τα εστιατόρια Basegrill, Cookoovaya, το αγρόκτημα «Η Κιβωτός του Δήμου», καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Εκτροφέων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων (ΠΕΕΑΦΑΖ) συνεργάστηκαν στην πρώτη εκδήλωση με θέμα «Η αυτόχθων φυλή των ελληνικών στεπικών βοοειδών – τύπος Κατερίνης».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο κ. Ανδρέας Γεωργούδης, ομότιμος καθηγητής, με αντικείμενο τη γενετική βελτίωση των αγροτικών ζώων, η δρ Δέσποινα Καρατοσίδη με αντικείμενο τη φυσικοχημική σύσταση του κρέατος

Περισσότερα...

Η αγρότισσα και η τοπική ανάπτυξη

Περισσότερα...

«Αν έχεις 20 άντρες, έχεις 20 άντρες. Αν τους έχεις οργανωμένους, ίσως μπορείς να έχεις έναν λόχο. Αν έχεις 20 γυναίκες, έχεις ένα χωριό», έλεγε ένας παλαιός πρόεδρος σε ένα αγροτικό σχολείο που είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω. Η ψυχή της αγροτικής κοινωνίας είναι η αγρότισσα. Και η επιλογή να καθιερωθεί έστω μόνο μία Παγκόσμια Ημέρα, η 15η Οκτωβρίου, για να τονίζουμε τη σημασία της είναι πολύ σπουδαία. Βέβαια με έκπληξη ακούσαμε από αγρότη που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση να ομολογεί

Περισσότερα...

Βραβεύοντας τους καλύτερους

Περισσότερα...

Ξεκίνησε το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας (Conseil Européen des Confréries Oenogastronomiques, CEUCO, www.ceuco.com, http://europegastronomy-athens2018.com) μαζί με την παράλληλη έκθεση τουρισμού, γαστρονομίας και οίνου (19, 20 και 21 Οκτωβρίου, Ζάππειο), αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας (15 Οκτωβρίου, Πειραιώς 73) και την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων (16 Οκτωβρίου, Πειραιάς) με θέμα τον μητρικό

Περισσότερα...

11η Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων Θεσσαλονίκης

Περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε στις 7/10/2018 στο Προσκοπικό Καταφύγιο Χορτιάτη η 1η Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων (έως παμπάλαιων ή/και αρχαίων;) με πρωτόγνωρο ενθουσιασμό.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) βλέπουμε ότι δήλωσαν ότι θα πάνε 184 και περίπου τόσοι ήμασταν εκεί πάνω την Κυριακή. Το καταγράφω ως μια ακόμα θετική ένδειξη προσπάθειας υπευθυνότητας από προσκόπους, ακόμα και στη σχεδόν ουδέτερη δήλωση συμμετοχής σε μια εκδήλωση από μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερα...

Αγροτική εκπαίδευση για παραγωγική ανασυγκρότηση

Περισσότερα...

Αγρότης είναι ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος, ο ψαράς και ο δασοκόμος, ο οποίος συμπληρωματικά –και μόνο συμπληρωματικά (γύρω στο 20% του συνολικού εισοδήματός του)– μπορεί να παράγει ενέργεια, να μεταποιεί ή/και να εμπορεύεται τη δική του παραγωγή και να προσφέρει υπηρεσίες τουρισμού (αγροτουρισμός).

Εκπαίδευση είναι μορφή εξειδικευμένης κοινωνικοποίησης που ασκείται κατά κανόνα από φορείς που βρίσκονται έξω από την οικογένεια και έχει ως

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.