Κείμενα

«23.07.18»: Σκέψεις για τη φωτογραφική έκθεση του Βασίλη Βρεττού

Περισσότερα...

Από τις 11 Οκτωβρίου και έως τις 8 Δεκεμβρίου στον χώρο του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζεται η φωτογραφική έκθεση του φωτογράφου Βασίλη Βρεττού, που φέρει τον χαρακτηριστικά εύγλωττο τίτλο «23.07.18», τίτλος που παραπέμπει, δίχως άλλη υπενθύμιση, στην ημερομηνία εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο Μάτι της Αττικής, προσδιορίζοντας καλλιτεχνικά, φωτογραφικά, αυτό που θεωρείται ως πάγωμα του χρόνου σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ήτοι την ημερομηνία 23/7/18, σε ένα εγκάρσιο σημείο όπου παύει να υφίσταται το κατά Μάρτιν Χαϊντέγγερ «ημερομηνιακό ενδεχόμενο» (Datierbarkeit), και η ημερομηνία καθίσταται απτή, συγκεκριμένη και βιωμένη από τους κατοίκους της περιοχής όσο και από τον ίδιο τον φωτογράφο, ο οποίος είναι και κάτοικος της περιοχής, ενέχοντας

Περισσότερα...

Νόμος είναι ο ιστός της αράχνης

Περισσότερα...

 

Κάποτε είχα διαβάσει το εξής: «Ο νόμος είναι ο ιστός της αράχνης. Τα μεγάλα έντομα μπορούν να τον σκίζουν και να ξεφεύγουν, ενώ τα μικρά έντομα παγιδεύονται και τρώγονται».

Η κυβέρνηση, οι άνθρωποι που την απαρτίζουν, καθημερινά μας δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο, το οποίο δεν μπορούν να κρύψουν όσα μασκαριλίκια κι αν κάνουν. Δεν καταδικάζουν κανέναν αληθινό εγκληματία, κανέναν που έχει πράξει σοβαρό αδίκημα, κανέναν από όλους εκείνους που οδήγησαν στην εξαθλίωση χιλιάδες ανθρώπους. Όχι, όλη τους η αυστηρότητα εξαντλείται στον κουλουρά που θα πουλήσει ένα κουλούρι και σε μια γυναίκα 90 χρονών η οποία απλώς προσπάθησε να βγάλει τα προς το ζην πουλώντας κάποια καλτσάκια.

Μια

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.