
Τον ξεχώρισε ο Νίκος Ζιώγαλας και έκτοτε ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στη μουσική. Αν και ζει μόνιμα πλέον στη Ναύπακτο, περιοδεύει συχνά σε όλη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό, κάνοντας διαχρονικές τις μοναδικές μουσικές του συνθέσεις. Ταλαντούχος μουσικός, ευθύς και ειλικρινής άνθρωπος, ο Δημήτρης Κοργιαλάς δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Τον ευχαριστούμε για τη συνέντευξη που παραχώρησε στο stentoras.gr.
Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μουσική; Ήταν το όνειρό σας;
Νομίζω πως από πάντα ήθελα να γίνω μουσικός. Από μικρό παιδί αγαπούσα τη μουσική και από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν διαρκώς με μια κιθάρα. Η μουσική ήταν πάντοτε κομμάτι της καθημερινότητάς μου, καθώς ο πατέρας μου έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε κι έτσι δίπλα του τραγουδούσα κι εγώ. Μάλιστα, έχω κασέτες από τότε που με μαγνητοφωνούσε να τραγουδώ. Μεγαλώνοντας, έφτιαξα κάποιες μπάντες και ασχολούμουν ερασιτεχνικά με τη μουσική, μέχρι που βρέθηκε στον δρόμο μου ο Νίκος Ζιώγαλας, ο οποίος με εμπιστεύτηκε και με πήρε μαζί του. Έκτοτε η μουσική μου πορεία έγινε επαγγελματική.
Η μουσική τελικά είναι ταλέντο;
Ναι, το πιστεύω πως η μουσική είναι ταλέντο. Όμως, όπως και για τα περισσότερα χαρίσματα έτσι και για τη μουσική, δεν αρκεί μόνο το ταλέντο. Χρειάζεται να το «δουλεύεις» καθημερινά, να το επεξεργάζεσαι και να το εξελίσσεις και φυσικά αν υπάρχει και ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, τότε το ταλέντο ανθίζει.
Βιώσατε στεναχώρια ή απογοήτευση στη διάρκεια της μέχρι τώρα καλλιτεχνικής σας πορείας; Πώς το διαχειριστήκατε;
Γενικά, έχω μάθει πως, αν δεν πρόκειται για θέμα υγείας, να μην φέρω τίποτα βαρέως. Δεν ασχολούμαι με κακεντρέχειες, αποφεύγω τις παρεξηγήσεις, προτιμώ να απομακρυνθώ από το να λογοφέρω. Φυσικά και υπήρχαν δυσάρεστες στιγμές ή συνεργασίες και εννοείται πως έχω στεναχωρηθεί. Αλλά επιλέγω να τα αφήνω όλα στην άκρη και να προχωράω μπροστά. Έχει τύχει ακόμα και να αφήσω για κάποιο διάστημα τη δουλειά του μουσικού λόγω άσχημου κλίματος σε συνεργασία και με την ίδια άνεση να κάνω κάποια άλλη δουλειά στη ζωή μου, έως ότου αποφασίσω να επιστρέψω. Φροντίζω να ασχολούμαι μόνο με τη μουσική μου και τη σύνθεση τραγουδιών. Ιδίως τα τελευταία χρόνια ταξιδεύω και εργάζομαι ως μουσικός στο εξωτερικό. Καλλιτέχνες του εξωτερικού μού έχουν δείξει εμπιστοσύνη και μέσα από τα ταξίδια μου εκεί έχω κάνει τις πιο όμορφες συνεργασίες.
Τον τελευταίο καιρό το δυστύχημα των Τεμπών είναι καθημερινά στους δέκτες μας, στις συζητήσεις, στην καθημερινότητά μας. Ποιες είναι οι σκέψεις σας;
Σκέφτομαι κι εγώ όπως κάθε Έλληνας. Πόσο άδικα χάθηκαν αυτοί οι άνθρωποι... Πόσο άδικο είναι για τους αγαπημένους τους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Με στεναχωρεί και με έχει θυμώσει αφάνταστα. Όπως με έχει θυμώσει ό,τι έγινε πριν χρόνια στο Μάτι. Με εξοργίζει που η ιστορία επαναλαμβάνεται και που ποτέ...δεν φταίει κανείς!
Τι να περιμένουμε από εσάς καλλιτεχνικά στο προσεχές χρονικό διάστημα;
Αυτή την περίοδο συνθέτω ασταμάτητα με έμφαση σε electro pop rock ακούσματα και έχω προγραμματίσει περιοδείες σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό.
Συνέντευξη-επιμέλεια: Κατερίνα Γκρίτζαλη
Διευθύντρια Σύνταξης, stentoras.gr