louis-03_002.jpg

 

Από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς της Κύπρου και παρουσιαστής του πρώτου σε τηλεθέαση προγράμματος του ΑLΡΗΑ Κύπρου «Λούης Night Show», ο αγαπημένος Λούης Πατσαλίδης είναι αποφασισμένος ν’ αναστατώσει και πάλι την Ελλάδα µε τον υπέρμετρο αυθορμητισμό του και το ολοκαίνουριο σόλο του «ΠΛΗΝ 30». Αυτήν τη φορά, μάλιστα, δεν θα είναι απλά περαστικός, αλλά θα βρεθεί για 5 βραδιές στο Λοσάντζελε Comedy Club. Τον ευχαριστούμε για τη συνέντευξη που παραχώρησε στο stentoras.gr.

Κύριε Πατσαλίδη, νομίζω πως τo stand-up comedy είναι από τα πιο δύσκολα είδη της θεατρικής έκφρασης. Απαιτεί ταλέντο; Να είσαι άνθρωπος με χιούμορ; Να έχεις δεξιότητες αυτοσχεδιασμού;

To stand-up δεν διδάσκεται σε καμία δραματική σχολή! Είναι ένας συνδυασμός και των τριών που αναφέρατε! Θα πρόσθετα επίσης ότι απαιτεί αφοσίωση, πολλή δουλειά, και να παρακολουθείς συνέχεια τι συμβαίνει γύρω σου! Επίσης, κάθε κωμικός πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται στην εποχή στην οποία δραστηριοποιείται και να μη μένει στο παρελθόν.

Πώς προέκυψε η επαγγελματική δραστηριότητα στον χώρο του stand-up comedy; Αυτό θέλατε να κάνετε ξεκινώντας πριν από χρόνια την επαγγελματική σας πορεία;

Από μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου να γράφει κωμικά κείμενα και να τα παρουσιάζει είτε σε οικογενειακές συγκεντρώσεις είτε σε εκδηλώσεις του σχολείου κτλ. Δεν γνώριζα τι ήταν αυτό που έκανα. Αντιλαμβάνεστε ότι τη δεκαετία του ’80 δεν ήξερα ότι κάπου στον κόσμο υπήρχε κάτι που ονομάζεται stand-up comedy. Μεγαλώνοντας, εργοδοτήθηκα σε τράπεζα, αλλά παράλληλα ξεκίνησα να κάνω τις δικές μου παραστάσεις. Μετά από 13 χρόνια ως τραπεζικός, πήρα την απόφαση να αφοσιωθώ σε αυτό που αγαπούσα από μικρός, την κωμωδία, και να γίνω επαγγελματίας στον χώρο.

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό, σας έχει δικαιώσει αυτή η επιλογή σας;

Ασφαλώς. Πρέπει να τολμάς. Θα μπορούσα να είμαι τραπεζικός υπάλληλος υψηλά αμειβόμενος και απλά θα ήμουν ένας δυστυχισμένος άνθρωπος. Πρέπει να τολμάς και να πιστεύεις στις δυνάμεις σου, δεν φτάνει μόνο αυτό βέβαια, όπως είπα και πριν, χρειάζεται αφοσίωση και πολλή δουλειά.

Γιατί θεωρείτε ότι η νέα σας δουλειά «ΠΛΗΝ 30» θα βρει ανταπόκριση στο κοινό;

Όλες μου οι παραστάσεις χαρακτηρίζονται από την παρατηρητικότητα της καθημερινότητας. Πράγματα που είτε βιώνω εγώ προσωπικά είτε βλέπω να συμβαίνουν γύρω μου, τα μεταφέρω στη σκηνή, πάντα με το στοιχείο της υπερβολής που χαρακτηρίζει τη σάτιρα, οπότε ο κόσμος που έρχεται ταυτίζεται απόλυτα με αυτά που λέω, γιατί είτε τα πέρασε ο ίδιος είτε τα είδε να συμβαίνουν στον περίγυρό του.

Καταλαβαίνω πως στο παρελθόν ενδεχομένως να έχετε υποστεί body shaming. Πώς το διαχειριστήκατε;

Με χιούμορ και αγνοώντας το! Δεν αφήνω τίποτα να με επηρεάζει αρνητικά. Τα πάντα τα αντιμετωπίζω με χιούμορ. Είτε με συν είτε με πλην 30 κιλά, είμαι ο ίδιος άνθρωπος, ο χαρακτήρας δεν μετριέται με τα κιλά!

Από την εμπειρία σας, η δουλειά ενός ηθοποιού θα πρέπει να συνάδει με την εμφάνισή του;

Δεν είμαι ηθοποιός! Αλλά δεν πιστεύω ότι η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο πάνω στη σκηνή για έναν κωμικό, ίσα ίσα, για μας που κάνουμε stand-up, ο αυτοσαρκασμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κωμωδίας μας, άρα είτε έτσι είτε γιουβέτσι δεν παίζει κανένα μα κανένα ρόλο!  

 

Συνέντευξη-επιμέλεια: Κατερίνα Γκρίτζαλη

Δ/ντρια Σύνταξης stentoras.gr

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Λούης Πατσαλίδης- «Πλην 30»

Πού: ΛΟΣΑΝΤΖΕΛΕ Comedy Club, Κορυζή 4, Αθήνα, Τ.Κ: 117 43, τηλ.: 210 9215740
Πότε: Τετάρτη 16, 23, 30 Οκτωβρίου & Πέμπτη 7 και 14 Νοεμβρίου στις 21:30
Διάρκεια: 80’
Εισιτήρια: 12 € (γενική είσοδος) και 10 € (μειωμένο)
Προπώληση: MORE.COM

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn