image_81.jpg

Η West S.A., μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρίες σε Ελλάδα και Κύπρο, παρέχει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα sales promotion, merchandising service, διαφημιστικό μάρκετιγκ, διανομή εντύπων και οργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με την κα Πατεράκη Χαρούλα, Hr Director της εταιρίας, τα στελέχη της West Α.Ε. διαθέτουν πολυετή πείρα στον χώρο του promotion και του marketing, εξασφαλίζοντας την άψογη υλοποίηση των εργασιών που αναλαμβάνουν. Η επιτυχία της εταιρίας οφείλεται τόσο στην προσεγμένη επιλογή των συνεργατών όσο και στην ενδυνάμωση του προσωπικού με τεχνικές πωλήσεων, πριν βγει στην αγορά να υποστηρίξει το προϊόν του πελάτη μέσα από την εταιρική εκπαιδευτική ακαδημία, West Sales Academy, η οποία φροντίζει να ενδυναμώσει το ανθρώπινο δυναμικό σε τεχνικές προώθησης και πωλήσεων.

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζετε στην εύρεση του κατάλληλου προσωπικού;

H West ως εταιρία παροχής υπηρεσιών promotion/merchandising & sales και λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή ανάπτυξή της, αναζητά συνεχώς υποψηφίους με άμεση διαθεσιμότητα, με σχετική εμπειρία στις πωλήσεις και εξοικείωση με την τεχνολογία. Ο συνδυασμός αυτός δεν προκύπτει εύκολα κατά τη διερεύνηση της αγοράς εργασίας.

Ο τομέας της προώθησης-απευθείας πώλησης προϊόντων χρειάζεται ιδιαίτερες δεξιότητες. Ποια είναι η δική σας άποψη και ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν οι ιδανικοί υποψήφιοι που θα εργαστούν στην εταιρία σας;

Ανεξάρτητα από τον τομέα εργασίας (promotion-merchandising-sales) στον οποίο εντοπίζονται οι ανάγκες μας, τα χαρακτηριστικά που αναζητούμε στον υποψήφιο είναι αυτά που ταυτίζονται με τις αξίες μας: Αξιοπιστία, ταχύτητα, ποιότητα, αφοσίωση και δέσμευση στο αποτέλεσμα.

Πώς αξιολογείτε τους ανθρώπους που κάνουν αίτηση για μία θέση στην εταιρία σας με διαφορετική επαγγελματική πορεία αλλά με σχετικές ικανότητες και δεξιότητες με την αναφερόμενη θέση;

Οι έμπειροι και εξειδικευμένοι συνεργάτες μας υποστηρίζουν την αξιολόγηση των υποψηφίων κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, με στοχευμένες ερωτήσεις, που είναι προσιτές στους υποψηφίους χωρίς να κρύβουν παγίδες, αλλά και σχετικές με τις εργασιακές τους εμπειρίες (ομαδική εργασία, συνεργασία, τήρηση χρονικών προθεσμιών, αφοσίωση, επικοινωνία, επίλυση διαφορών και προβλημάτων, διεκδίκηση) διακρίνουν, εάν υπάρχουν και σε ποιον βαθμό, οι επιθυμητές ικανότητες και δεξιότητες, ανεξάρτητα από τη φύση του αντικειμένου εργασίας. Στο τέλος της συνέντευξης πάντα δίνεται feedback στον υποψήφιο ως προς το προφίλ του και στη συνέχεια ενημερώνεται είτε για τη θετική είτε για την αρνητική εξέλιξη της υποψηφιότητάς του.

ημεριδα ΕΙΕΠ

Με ποιον τρόπο εκπαιδεύετε το προσωπικό σας ώστε να γίνει πιο αποδοτικό; Πείτε μας μερικά παραδείγματα που αποδεικνύουν το ενδιαφέρον της επιχείρησης για την εκπαίδευση του προσωπικού;

Η αλήθεια είναι πως η εταιρία μας πρωτίστως ενδιαφέρεται για την ενδυνάμωση του προσωπικού σε τεχνικές πωλήσεων, πριν βγει στην αγορά να υποστηρίξει το προϊόν του πελάτη. Αυτό μας κάνει ξεχωριστούς τόσο για το ανθρώπινο δυναμικό μας όσο και για τον πελάτη. Για αυτό έχουμε ιδρύσει εταιρική εκπαιδευτική ακαδημία (West Sales Academy), η οποία φροντίζει να ενδυναμώσει το προσωπικό μας σε τεχνικές προώθησης και πωλήσεων. Μάλιστα στον συνεργάτη αποδίδεται και σχετικό πιστοποιητικό εκπαίδευσης τεχνικών πωλήσεων. Παράλληλα η εταιρία μας, σε συνεργασία με επώνυμους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, επενδύει με επίκαιρη θεματολογία στην επιμόρφωση του στελεχιακού δυναμικού της, γεγονός που συνδράμει την επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Με ποιον τρόπο η West S.A. παρακινεί και επιβραβεύει το προσωπικό της; Πώς αποδεικνύεται ο βαθμός ικανοποίησης του προσωπικού σας;

Η West S.A. επιβραβεύει την αναγνώριση των αποτελεσμάτων, ενώ θέματα εσωτερικής ανάπτυξης και μετακίνησης προσωπικού προσεγγίζονται θετικά, αξιοποιώντας τις γνώσεις-εμπειρίες του και υποστηρίζοντας τις φιλοδοξίες του. Θεωρώ πως είναι ένα σπουδαίο μέσο παρακίνησης για τον κάθε εργαζόμενο, σε μια αγορά εργασίας που ο εργαζόμενος ως επί το πλείστον συμβιβάζεται εργασιακά προκειμένου να επιβιώσει. Το εργαλείο για την αναγνώριση και την επαγγελματική εξέλιξη του προσωπικού είναι ένα δομημένο και διαφανές σύστημα αξιολόγησης, αμφίδρομης επικοινωνίας, από το οποίο προκύπτει το succession plan και το career plan του προσωπικού. Οι ευκαιρίες ανάπτυξης για το προσωπικό μας συχνά προκύπτουν και από άλλες εταιρίες του ομίλου, στον οποίο ανήκει η West.

Από τον όγκο των βιογραφικών που συλλέγετε παρατηρείτε κάποια ομοιογένεια στο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό background των υποψηφίων;

Ομολογουμένως ναι. Το μεγαλύτερο ποσοστό βιογραφικών που λαμβάνουμε, προέρχεται από υποψηφίους από οικονομικές σχολές με κατεύθυνση στα χρηματοοικονομικά/διοίκηση επιχειρήσεων και marketing.

Αναφορικά με την ομοιογένεια του επαγγελματικού background εξαρτάται από τις εκάστοτε επιρροές των κοινωνικών και εργασιακών μεταβολών λόγω κρίσης στους κλάδους εργασίας. Για παράδειγμα, πριν από λίγο καιρό ο τραπεζικός τομέας και σήμερα ο τομέας ναυτιλιακών παρουσιάζει αύξηση διαθέσιμων βιογραφικών.

DSC 0714

Γιατί ένας υποψήφιος να θελήσει να ενταχθεί στην ομάδα της West;

Το όραμά μας είναι να είμαστε συνεργάτης πρώτης επιλογής για την ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη μας, προσθέτοντας αξία και ανταγωνιστικό αποτέλεσμα μέσα από την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες υπηρεσίες μας. Σε αυτό αποδίδουμε και τη ραγδαία ανάπτυξή μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Βασικό κριτήριο ενός υποψηφίου σήμερα είναι να ενταχθεί στο περιβάλλον μιας δυναμικής, αναγνωρίσιμης και εξελισσόμενης εταιρίας, μέσα από το οποίο και ο ίδιος θα έχει ευκαιρίες τεχνογνωσίας, επαγγελματικής εξέλιξης και επαγγελματικής καταξίωσης στην αγορά. Αυτό το περιβάλλον είναι η West.

Επιμέλεια: Γρηγορίου Δώρα

Σύμβουλος εξυπηρέτησης πελατών,

«Στέντορας»

west 0960 002Η Χαρούλα Πατεράκη ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Alba Business School στη διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού και στο retail management και ξεκίνησε την καριέρα της στο HR, το 1993, ως HR Manager στην εταιρία Markt (Makro), όπου παρέμεινε μέχρι το 1999. Συνέχισε την επαγγελματική της πορεία στην εταιρία Carrefour ως HR Director Hypermarket για τα επόμενα 11 χρόνια. Για 3 έτη, εργάστηκε ως HR Freelancer και από το 2014 έως και σήμερα εργάζεται ως HR Director στη West A.E. «Οι αξίες μιας εταιρίας σε συνδυασμό με την εκπαίδευση και την εσωτερική εξέλιξη των ανθρώπων της αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο για την ανάπτυξη και την καταξίωσή της στην αγορά».

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn