syn_900x600_2404.jpg

 

Άφησε το στίγμα της ως «Νάνσυ» στην επιτυχημένη κωμική τηλεοπτική σειρά «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» και, παρακολουθώντας ακόμα τις επαναλήψεις της, διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά το ταλέντο της. Η ηθοποιός Μαρία Παπαλάμπρου, έχοντας επιστρέψει δριμύτερη στα καλλιτεχνικά δρώμενα και ύστερα από μια επιτυχημένη θεατρική σεζόν με την παράσταση «Ο επισκέπτης», που σκηνοθέτησε ο Σ. Τσαφούλιας, μιλά στο stentoras.gr για τις επιχειρηματικές της δράσεις, τα μελλοντικά της σχέδια, το θέατρο αλλά και την κόρη της. Την ευχαριστούμε θερμά.

Κα Παπαλάμπρου, σας θυμόμαστε με νοσταλγία στην επιτυχημένη συμμετοχή σας στην τηλεοπτική σειρά «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή». Πώς νιώθετε που ο κόσμος αλλά και οι νεότερες γενιές παρακολουθούν ακόμη τα επεισόδια σε επανάληψη;

Είναι πάρα πολύ όμορφο ο κόσμος να σε θυμάται και να σε απολαμβάνει μέσα από μια δουλειά σου. Πρόκειται για ένα σίριαλ που έκανε μεγάλη επιτυχία και άνοιξε δρόμους σε όλους όσοι δουλέψαμε εκεί. Η επανάληψή του αποτελεί μια ευχάριστη υπενθύμιση για όλους μας. Νομίζω πως οι χαρακτήρες που σκιαγραφούσε το σίριαλ ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένοι και διαχρονικά… ελληνικοί, γι’ αυτό και το απολαμβάνουν και οι νεότεροι.

Πώς πήρατε την απόφαση να αφήσετε μια «στρωμένη» καλλιτεχνική πορεία στην ελληνική τηλεόραση και να φύγετε στο εξωτερικό;

Χρειαζόμουν μια αλλαγή. Μετά την επιτυχία του «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» μου προσφέρονταν ρόλοι παρόμοιοι με αυτόν της «Νάνσυ». Δεν ήθελα να τυποποιηθώ. Μια και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του συζύγου μου ως παραγωγού τον καλούσαν στο Βερολίνο, το είδα σαν μια ευκαιρία να κάνω κάτι καινούργιο, και έτσι μετακομίσαμε με την κόρη μας εκεί, και άρχισε για εμένα μια νέα υπέροχη φάση της ζωής μου.

Λείπατε για πολύ καιρό εκτός Ελλάδας. Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν για εσάς να επιστρέψετε στα πάτρια εδάφη, δεδομένου ότι και στο Βερολίνο είχατε μια συγκεκριμένη καθημερινότητα;

Δεν θα έλεγα ότι δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ. Στο Βερολίνο ασχολήθηκα με τον τομέα της παραγωγής, κάτι που εξακολούθησα να κάνω και στην Ελλάδα. Έπειτα, εδώ είχα την ευκαιρία να ξαναμπώ στο θέατρο και στα καλλιτεχνικά πράγματα, και αυτό με γέμισε ψυχικά από την πρώτη στιγμή. Ένιωσα σαν να μην είχα φύγει ποτέ.

Με την εταιρία σας «Robin 4 Arts» ετοιμάζετε πολλές παραγωγές. Μιλήστε μας για αυτό σας το εγχείρημα. Τι να περιμένουμε από εσάς στο προσεχές χρονικό διάστημα;

Μόλις ολοκληρώθηκε  η παράσταση «Ο επισκέπτης» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια, η οποία λόγω της μεγάλης επιτυχίας θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν. Συγχρόνως, οργανώνουμε και δύο φεστιβάλ, το ένα μουσικό και το άλλο παιδικό, και τα δύο όμως φρέσκα, εντυπωσιακά και καλοκαιρινά. Πρώτο έρχεται στις 12,13 και 14 Μαΐου το «Piano City Athens», το οποίο πρόκειται να μετατρέψει όλη την Αθήνα σε μια τεράστια συναυλιακή αίθουσα. Συναυλίες πιάνου θα στηθούν στα πιο απρόβλεπτα σημεία της πόλης αλλά και στα σπίτια! Αξίζει τον κόπο να δει κανείς το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.pianocityathens.gr. Έπειτα, στις 10 και 11 Ιούνιου υποδεχόμαστε στην Τεχνόπολη τους μικρούς μας φίλους, στο «Kids Dream Festival», ένα πολυθεματικό φεστιβάλ με κινητικά παιχνίδια, θέατρο, χορό, μουσική, εργαστήρια, μαγικά και δεκάδες άλλες δράσεις.

Θεατρικά κάνω πρόβες στον μονόλογο «Αντίο, μαμά» της Τάνιας Χαροκόπου, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη, ο οποίος θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι σε διάφορα φεστιβάλ και τον Οκτώβριο στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Μιλήστε μας για τη συμμετοχή σας στη θεατρική παράσταση «Ο επισκέπτης», που σκηνοθετεί ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Ο «Επισκέπτης» ολοκληρώνει τον κύκλο του, έχοντας σημειώσει μεγάλη επιτυχία τόσο στα ταμεία όσο και στις καρδιές μας. Είχα την τύχη να δουλέψω με εξαιρετικούς συνεργάτες και να καθοδηγηθώ από έναν ανοικτό και απελευθερωτικό σκηνοθέτη. Το έργο είναι από μόνο του ένα μάθημα ζωής και η αποδοχή του κοινού καθολική. Είμαι τυχερή που έζησα αυτή τη θεατρική εμπειρία και πολύ ευτυχής που θα συνεχίσω να τη ζω και με τη νέα θεατρική σεζόν.

Είστε μητέρα ενός νεαρού κοριτσιού. Πώς είναι η Μαρία Παπαλάμπρου ως μαμά;

Έχω μια πολύ ελεύθερη σχέση με την κόρη μου. Προσπαθώ να της αφήνω χώρο να αναπτύξει τη δική της προσωπικότητα και να μην την καταπιέζω. Ταυτόχρονα όμως, προσπαθώ να παραμένω και στον ρόλο της μαμάς, να διεκδικώ τον σεβασμό και να της μαθαίνω ότι όλα έχουν όρια. Δεν θα αρνηθώ βέβαια ότι συχνά νιώθω τύψεις, γιατί δουλεύω πολύ και δεν της αφιερώνω τον χρόνο που θα ήθελα.

Πείτε μας τρία επίθετα που θεωρείτε ότι σας χαρακτηρίζουν.

Επίμονη, απρόβλεπτη, αισιόδοξη.

Συνέντευξη-επιμέλεια: Κατερίνα Γκρίτζαλη

Δ/ντρια Σύνταξης, stentoras.gr

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn