mpal6_3_Ι_900Χ600_002.jpg

 

Αναμένοντας να την απολαύσουμε στη μουσική σκηνή του «Σταυρού του Νότου» στις 10 και 17 Μαρτίου καθώς και στις 7 Απριλίου, η ταλαντούχα τραγουδίστρια και αγαπημένη του κοινού Πέννυ Μπαλτατζή μιλά στο stentoras.gr.

Για τις καλές και κακές στιγμές στην καριέρα της, για το πώς συνδυάζει τη μητρότητα με το τραγούδι, τι συμβουλεύει τους νέους που επιθυμούν σήμερα να ασχοληθούν με τον χώρο της μουσικής.

Την ευχαριστούμε θερμά.

Κα Μπαλτατζή, διαβάζω στο βιογραφικό σας πως έχετε σπουδάσει και Βρεφονηπιοκομία. Πώς έγινε η στροφή προς τη μουσική;

Δεν έγινε κάποια στροφή. Τραγουδούσα πολύ πριν αποφασίσω να φοιτήσω στη σχολή Βρεφονηπιοκομίας. Από 2-3 χρονών που άρχισα να μιλάω, τραγουδούσα. Η αγάπη μου για τη μουσική προϋπήρχε και με ακολούθησε σε όλα τα χρόνια της ζωής μου.

Είστε μαμά δύο μικρών ηλικιακά παιδιών. Πώς είναι η Πέννυ ως μαμά και πώς καταφέρνει να συνδυάζει τη μητρότητα με το όνειρο της μουσικής;

Πραγματικά για μένα είναι ένα every day challenge (εδώ η Πέννυ αναστενάζει)!

Κάθε μέρα είναι διαφορετική αλλά και ξεχωριστή, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και προσπαθώ να μη χάνω τίποτα από την καθημερινότητά τους. Παράλληλα, ύστερα από το μεγάλο διάστημα αναμονής λόγω της πανδημίας, βρίσκουμε πάλι τα πατήματά μας στον χώρο της μουσικής.

Έχω μεγάλη αδυναμία στα παιδιά μου, αγαπώ και τη μουσική. Δεν είναι μυστικό ότι δύσκολα συνδυάζονται και τα δύο, όχι μόνο για μένα αλλά και για όλες τις μαμάδες, σε όποιο επαγγελματικό χώρο και αν βρίσκονται. Όμως δεν αναιρεί το ένα το άλλο. Προσπαθώ να κρατώ τις ισορροπίες. Παθιάζομαι και για τα δύο. Θέλω να είμαι καλή και στα δύο.

Ποια είναι η έως τώρα καλύτερή σας στιγμή στο τραγούδι και στη μουσική; Ποια είναι η χειρότερη; Έχει υπάρξει συνεργασία που σας απογοήτευσε; Αν ναι, πώς το διαχειριστήκατε;

Έχω πολύ όμορφες στιγμές να θυμάμαι στα 24 χρόνια που ασχολούμαι με τη μουσική. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια, γιατί σίγουρα θα αδικήσω κάποια άλλη. Έχουν υπάρξει, φυσικά, και συνεργασίες που όταν ένιωσα ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά ή δεν θα μου ταιριάξει, δεν τις άφησα να συμβούν καν. Υπήρξαν φορές που ένιωσα πως κάποια πράγματα δεν ήταν για μένα και γι’ αυτό προτίμησα να κάνω πίσω και να μην τα αφήσω να γίνουν τοξικά.

Έχετε υπάρξει coach σε τηλεοπτικό show τραγουδιού. Θεωρείτε πως τα νέα παιδιά που συμμετέχουν σε τηλεοπτικά show σήμερα ωφελούνται; Είτε είναι τραγουδιού είτε μαγειρικής κτλ.

Θεωρώ πως μια τέτοια συνθήκη σε ωφελεί μόνο όταν έχεις κάνει ένα καλό strategy plan πριν. Αν κάποιος είναι ήδη στον χώρο είτε της μουσικής είτε της εστίασης και δεν είναι στο μηδέν, είναι συνειδητοποιημένος και θέλει να δώσει μια ώθηση στην αναγνωρισιμότητα και στη δημοφιλία του, γιατί να μη συμμετάσχει; Όσα προσφέρουν οι εκπομπές αυτές είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι και μια καλή ευκαιρία, ιδίως για τους ανθρώπους που έχουν όραμα.

Τι θα συμβουλεύατε τους νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το τραγούδι;

Αν το πιστεύουν και το αγαπούν πολύ, θα τους έλεγα να ακολουθήσουν το όνειρό τους. Αλλά παράλληλα ότι χρειάζεται να έχουν πείσμα, γερό στομάχι και να είναι προσγειωμένοι. Να αντιληφθούν πως όσοι ασχολούμαστε με το τραγούδι είμαστε εργάτες της τέχνης. Να είναι ανοιχτοί, να είναι ήρεμοι και ψύχραιμοι, καθώς θα συναντήσουν και αναποδιές, όπως άλλωστε υπάρχουν σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς. Επίσης, καλό θα είναι να γνωρίζουν πως επειδή εμείς επενδύουμε στον εαυτό μας, απαιτείται πολύς κόπος και χρήμα. Οπότε οφείλουν να είναι προετοιμασμένοι για όσα θα ακολουθήσουν είτε οδηγούν στην επιτυχία είτε στην αποτυχία.

Τι να περιμένουμε καλλιτεχνικά από την Πέννυ Μπαλτατζή στο προσεχές διάστημα;

Θα βρίσκομαι στον αγαπημένο μουσικό χώρο του «Σταυρού του Νότου» στις 10 και 17 Μαρτίου καθώς και στις 7 Απριλίου και θα σας περιμένω!

Θα μας πείτε 3 λέξεις που σας χαρακτηρίζουν;

Πεισματάρα, παρορμητική και ύπουλα… εσωστρεφής!

 

 

Συνέντευξη-επιμέλεια: Κατερίνα Γκρίτζαλη

Δ/ντρια Σύνταξης,stentoras.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn