Kalogirou29.jpg

Με ιδιαιτέρως επιτυχημένη πορεία στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, η ηθοποιός Μαρίνα Καλογήρου επιλέγει να κρατά χαμηλούς τόνους στις σχέσεις της με τη δημοσιότητα και τα social media.Αντιπροσωπεύει το ιδανικό της Ελληνίδας ηθοποιού που επιλέγει να μιλά μέσα από τις καλλιτεχνικές της δουλειές, αναζητά σε αυτές την ουσία των πραγμάτων και επιδιώκει να εκπροσωπεί εκείνους του τρόπους της τέχνης που ωφελούν τους άλλους.

Κα Καλογήρου, αξιοθαύμαστες ερμηνείες σας κερδίζουν το κοινό όλα αυτά τα χρόνια της επιτυχημένης καλλιτεχνικής σας πορείας στην τηλεόραση, στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Θαύμασα ειλικρινά την ερμηνεία σας στις γνωστές τηλεοπτικές σειρές «Η τελευταία παράσταση» και «Οι μάγισσες της Σμύρνης». Τί είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την τέχνη της ηθοποιίας;

Το ανακάλυψα μικρούλα, αυτό το αίσθημα της ελευθερίας να βγαίνεις από τον εαυτό σου και να γίνεσαι κάποιος άλλος. Αυτή την ελαφράδα,να ξεφορτώνεσαι όλα αυτά που σε βαραίνουν. Η ελαφράδα έφερε μια χαρά και η χαρά τη βεβαιότητα ότι μόνο αυτό θέλω να κάνω. Αργότερα στη ζωή μου ανακάλυψα κι άλλους τρόπους για να ξεφορτώνομαι τα συναισθηματικά μου βάρη και γι’ αυτό τώρα το θέατρο θέλω να το κάνω για να βοηθάω εγώ τους άλλους. Να προσφέρω όσο μπορώ χαρά και ανακούφιση.

Σε γενικές γραμμές φαίνεται πως αποστασιοποιείστε από τα φώτα της δημοσιότητας και έχετε επιλέξει έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής. Πού οφείλεται αυτή σας η απόφαση; Σας έχει έως τώρα δικαιώσει;

Δεν προέρχεται από κάποια απόφαση, είναι απλώς αυτό που νιώθω. Κάπως δεν μου ταιριάζει όλος αυτός ο κόσμος. Μου φαίνεται ψεύτικος και ανούσιος. Προσπαθώ να κάνω πράγματα που έχουν κάποιο όφελος, κάποια ουσία για μένα και για τους άλλους.

Υπάρχουν τηλεοπτικές σειρές ή εκπομπές που σας έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον τον φετινό χειμώνα; Έχετε ξεχωρίσει κάποια;

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν βλέπω τηλεόραση. Αν βρω χρόνο για κάτι τέτοιο, θα δω ίσως κάποια ταινία, γιατί παλιότερα δεν έβλεπα ούτε ταινίες, και έχω μεγάλη έλλειψη σε αυτού του είδους τη γνώση.

Έχετε ποτέ ζηλέψει κάποιο ρόλο συναδέλφου σας;

Ρόλο όχι αλλά υπάρχει μια παράσταση που ζήλεψα, με την έννοια ότι θα ήθελα να παίζω και εγώ. Ήταν «Το δαχτυλίδι της μάνας» σε σκηνοθεσία του Παύλου Παυλίδη.

Είστε ιδιαίτερα επιλεκτική ως προς τη συμμετοχή σας σε παραστάσεις, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ποια είναι τα κριτήριά σας για να συμμετάσχετε σε νέες δουλειές;

Τα κριτήριά μου αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με τη φάση ζωής που βρίσκομαι και με αυτό που αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω. Αλλά πάντα έχουν σχέση με το κείμενο, με το μήνυμα του έργου και με το ποιοι θα είναι οι συνεργάτες μου.

Συμμετέχετε στην καθιέρωση ενός εναλλακτικού τρόπου εκπαίδευσης για τα παιδιά, όπως φαίνεται μέσα από τη δημιουργία του «Big Bang School». Τι διαφορετικό προσφέρει το σχολείο αυτό;

Σ’ αυτό το σχολείο συμβαίνουν απλώς αυτά που θα έπρεπε να συμβαίνουν σε όλα τα σχολεία. Είναι μια φυσική εκπαίδευση που προσεγγίζει τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι, σέβεται τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού με στόχο την ανακάλυψη της καλύτερης εκδοχής του εαυτού του, χρησιμοποιεί τη φύση σαν δάσκαλο, μαθαίνει στα παιδιά τη σπουδαιότητα της αυτογνωσίας και της προσφοράς. Είναι ένα αληθινό σχολείο.

Πέρα από ηθοποιός και καλλιτέχνης, είστε και μαμά. Πώς ένα παιδί βιώνει την ανήσυχη καλλιτεχνικότητα της μητέρας του; Ποιο είναι το όνειρό σας και η ευχή σας ως μαμάς;

Το δικό μου παιδί πάει κόντρα. Δε θέλει τίποτα καλλιτεχνικό. Είναι ορθολογιστής και πραγματιστής. Και εγώ, όπως όλες οι κλασικές μανούλες, εύχομαι να είναι υγιής και χαρούμενος. Δεν με νοιάζει τι θα κάνει, αρκεί να είναι καλά, ευτυχισμένος.

Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με την ηθοποιία στην Ελλάδα;

Αυτό που λέω πάντα όταν με ρωτάνε. Γίνε ηθοποιός μόνο αν διψάει η ψυχή σου γι’ αυτό, μόνο αν το αγαπάς πολύ. Γιατί θέλει πολλή δύναμη και αφοσίωση και πίστη αν θέλεις πραγματικά να γίνεις ηθοποιός. Εκτός αν κάποιος θέλει να γίνει σταρ. Εκεί δεν ξέρω ποια είναι η συνταγή. Νομίζω είναι άλλη δουλειά!

Τι να περιμένουμε καλλιτεχνικά από εσάς το επόμενο χρονικό διάστημα;

Είμαι σε μια περίοδο που δημιουργώ δικά μου projects με την ομάδα μου Oneness Act. Θα παρουσιαστούν σιγά σιγά ξεκινώντας από αυτό το καλοκαίρι μέχρι και το επόμενο και προς το παρόν είναι όλα για το θέατρο.

 

Συνέντευξη-επιμέλεια: Κατερίνα Γκρίτζαλη

                                   Δ/ντρια Σύνταξης, stentoras.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn