feb02_vana_papadopoulou.jpg

 

vana2

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για influencers, το μυαλό μας πάει κατευθείαν στη Βάνα Παπαδοπούλου. H Βάνα Παπαδοπούλου ήταν από τις πρώτες Youtubers στην Ελλάδα που κατάφερε μέσα από το κανάλι της να μας κάνει να αγαπήσουμε το ελληνικό YouTube και ό,τι έχει να κάνει με το beauty. Από το πρώτο της κιόλας βίντεο έκανε αισθητή την παρουσία της, αποκτώντας φανατικό κοινό και αναδεικνύοντας το κανάλι της στο Νο1 ελληνικό κανάλι στην πλατφόρμα του YouTube που ασχολείται με θέματα ομορφιάς, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Βάνα Παπαδοπούλου μίλησε στο stentoras.gr για το πώς πήρε την απόφαση να κάνει το πρώτο της βίντεο στο YouTube, πώς τη βοήθησε επαγγελματικά η πρωτοβουλία να φτιάξει το κανάλι της, την απήχηση που είχε στον κόσμο αλλά και το πού διοχετεύει σήμερα τη δημιουργικότητά της.

 

 

Καλημέρα, Βάνα. Πες μας λίγα λόγια για σένα.

Με λένε Βάνα Παπαδοπούλου και ασχολούμαι με τα social media 9+ χρόνια. Ξεκίνησα στο YouTube με θέματα ομορφιάς (μακιγιάζ, μαλλιά, περιποίηση κτλ.) και στη συνέχεια προχώρησα στο digital marketing για εταιρίες.

Σε λίγες μέρες κλείνεις 9 χρόνια από τότε που έβγαλες το πρώτο σου βίντεο στο YouTube. Μπορούσες να προβλέψεις τότε ότι το κανάλι σου θα έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία και ότι θα είχες τόσο μεγάλη απήχηση στον κόσμο;

Όχι, ούτε καν. Τότε, το μακρινό 2013, έβλεπα το YouTube καθαρά ως χόμπι και γενικά δεν περίμενα τίποτα. Ούτε τους συνδρομητές ούτε τις χορηγίες. Ήρθαν γρήγορα όμως και ήταν πολύ ευχάριστο και απρόσμενο για μένα.

Πώς πήρες την απόφαση να κάνεις το πρώτο σου βίντεο;

Ήθελα να ασχοληθώ με κάτι στον ελεύθερο χρόνο μου και να ξεφύγω από την καθημερινότητα. Έβλεπα ξένο beauty YouTube και είπα να το δοκιμάσω και εγώ στα ελληνικά. Οι σπουδές που είχα στον Κινηματογράφο με βοήθησαν πολύ στο τεχνικό κομμάτι (μοντάζ κ.λπ.).

Όσο το κανάλι σου μεγάλωνε και αποκτούσες περισσότερους ακολούθους, τι ενέργειες έκανες ώστε να βελτιώσεις και να εμπλουτίσεις το περιεχόμενό σου; Σε βοήθησαν αυτές οι γνώσεις αργότερα στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία;

Αγόραζα συνέχεια προϊόντα ώστε να έχω νέο υλικό και να είμαι πάντα ενημερωμένη για τις τάσεις. Όταν αργότερα ήρθε και η πρώτη χορηγία, έβαλα τα λεφτά στην άκρη και πήγα σε σχολή μακιγιάζ ώστε να έχω ολοκληρωμένες γνώσεις. Με αυτή την κίνηση ήρθαν πολλές περισσότερες χορηγίες και έγινα η ambassador στο YouTube για μεγάλη εταιρία μακιγιάζ.

Πώς σε βοήθησε επαγγελματικά η πρωτοβουλία που πήρες να φτιάξεις αυτό το κανάλι;

Το 2015 περίπου το YouTube έγινε για μένα επάγγελμα, καθώς έβγαζα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη δουλειά που είχα κάνει. Και λόγω αυτής της επιτυχίας είχα προτάσεις να αναλάβω τα social media και γενικά το digital marketing για εταιρίες ομορφιάς.

Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την εποχή που έκανες βίντεο στο YouTube;

Μου λείπει να δημιουργώ βίντεο και η επαφή που είχα με τον κόσμο.

Τι είναι αυτό που δεν θα σου λείψει καθόλου από τότε;

Τα αρνητικά σχόλια. Είχα αρκετά, καθώς ήμουν από τις πρώτες YouTubers στην Ελλάδα με τόσες χορηγίες, και δεν ήταν εξοικειωμένοι. Επίσης τα πολλά tattoo και piercings δεν αρέσουν σε όλους.

Με τι ασχολείσαι αυτό τον καιρό και πού διοχετεύεις τη δημιουργικότητά σου;

Ασχολούμαι με το Instagram μου και βοηθώ και εταιρίες με τα social media. Η πανδημία μάς έκλεισε στο σπίτι και το digital marketing πήρε φωτιά!

Μπορεί να σταμάτησες να κάνεις βίντεο στο YouTube, έχεις όμως ενεργή παρουσία στα social media, όπως στο Instagram και στo TikTok. Θεωρείς ότι έφυγες από το YouTube την κατάλληλη στιγμή;

Όχι, ίσα ίσα θεωρώ πως όταν έφυγα το YouTube ξέφυγε στην Ελλάδα και πήρε τεράστια δυναμική. Δεν είχα καλό timing σε αυτό, αλλά εκείνη την περίοδο χρειαζόμουν απεγνωσμένα μια αλλαγή.

Σύμφωνα με την εμπειρία σου, ποιο είναι το συχνότερο «λάθος» που κάνουν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σήμερα;

Το ότι πιστεύουν τυφλά ό,τι βλέπουν στο ίντερνετ.

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας το αγαπημένο σου quote και μότο ζωής;

Follow The White Rabbit! Να τολμάς τις αλλαγές και να κυνηγάς τα όνειρά σου!

Συνέντευξη: Εύη Δεργιαδέ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn