noe09lezada.jpg

 

pap9Μιλήσαμε με την αγαπημένη μας Νίκη, γνωστή στον κόσμο των social media ως Lady Papaya. Είναι αρθρογράφος, μητέρα της Χλόης, του Φέλι και της Πάστας και social media content creator.

Ενώ η Αθήνα την κουράζει πάρα πολύ, παρ’ όλα αυτά έχει επιλέξει να μένει στο κέντρο της. Ακόμα προσπαθεί να καταλάβει το γιατί.

Της αρέσει η γιόγκα, αλλά ο διαλογισμός της αρέσει ακόμα περισσότερο.

Είναι vegan, γιατί αγαπά τα ζώα

Της έχει λείψει πάρα πολύ ένα ταξίδι στο εξωτερικό, και αυτή τη στιγμή που μας γράφει θα ήθελε πάρα πολύ να είχε μπροστά της έναν vegan κορμό.

Επίσης, έχει ένα blog (ladypapaya.com), στο οποίο γράφει για πράγματα που της φαίνονται ενδιαφέροντα και είναι και αρχισυντάκτρια του «Love Yourself Magazine».

Εύχεται το 2022 να μάθει σουηδικά, να κάνει μια εκπαίδευση στην kid yoga και μαζί με την οικογένειά της να μετακομίσει στη βόρεια Ευρώπη.  

Πόσο καιρό είσαι vegan; Τι ήταν αυτό που στάθηκε αφορμή στο να ακολουθήσεις τη vegan διατροφή;

Είμαι vegan από το 2018, ενώ πριν υπήρξα για πολλά χρόνια χορτοφάγος. Αφορμή για να ακολουθήσω τη vegan διατροφή και τρόπο ζωής δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο. Απλώς κατάλαβα ότι με το να είμαι χορτοφάγος δεν βοηθώ ούτε τα ζώα ούτε τον πλανήτη. Είναι μισή δουλειά.

Είχες υποστήριξη από το περιβάλλον σου;

Κανένας από τον στενό μου κύκλο δεν αντέδρασε σε αυτή μου την απόφαση. Ήταν σαν όλοι να το περίμεναν.

Στην Ελλάδα ολοένα και περισσότερος κόσμος αρχίζει να ενδιαφέρεται να ακολουθήσει έναν cruelty-free τρόπο ζωής. Τι ρόλο πιστεύεις ότι έπαιξαν τα social media σε αυτό και ποια είναι η πρόβλεψή σου για το μέλλον;

Πιστεύω ότι τα social media παίζουν σημαντικό ρόλο στις ζωές μας ούτως ή άλλως. Μας επηρεάζουν. Αυτή τη φορά για καλό, μια και μέσω αυτών η πληροφορία για το κακό που κάνουν η βιομηχανία του κρέατος και η γαλακτοβιομηχανία διαδίδεται ευκολότερα. Θέλω να πιστεύω ότι στο προσεχές μέλλον το να τρως κρέας θα αντιμετωπίζεται όπως το να καπνίζεις.

Υπάρχει κάποια ευρέως διαδεδομένη εσφαλμένη αντίληψη για τη vegan διατροφή την οποία θα ήθελες να ξεκαθαρίσεις;

Νομίζω ότι η πιο εσφαλμένη αντίληψη είναι πως πρόκειται για μια διατροφή ακριβή, περίπλοκη και που δεν σε χορταίνει. Σαφώς δεν ισχύει τίποτα από αυτά.

Τι συμβουλή θα έδινες στους γονείς που θέλουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους σε έναν vegan τρόπο διατροφής, αλλά και σε έναν cruelty-free τρόπο ζωής; Από ποια ηλικία μπορούν να ξεκινήσουν;

Θα τους έδινα τη συμβουλή να γίνουν οι ίδιοι το παράδειγμα. Τα παιδιά είναι πολύ καλοί στο να μιμούνται. Ας τους παρουσιάσουμε λοιπόν μια καλή συμπεριφορά να μιμηθούν. Σύμφωνα με γνωμοδότηση της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας (Academy of Nutrition and Dietitics, 2016), μια κατάλληλα σχεδιασμένη αποκλειστικά φυτοφαγική διατροφή (plant-based vegan) είναι υγιεινή, θρεπτικά επαρκής και προσφέρει οφέλη για την πρόληψη και τη θεραπεία συγκεκριμένων νοσημάτων. Η διατροφή αυτή είναι κατάλληλη για όλα τα στάδια ζωής, περιλαμβανομένων της βρεφικής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Παρόμοια θέση σχετικά με την εφαρμογή φυτοφαγικής διατροφής (vegan) κατά τη βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία ανάμεσα σε άλλους έχουν διατυπώσει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics), η Καναδική Παιδιατρική Εταιρεία (Canadian Paediatric Society, 2010), οι Διαιτολόγοι του Καναδά (Dietiticians of Canada, 2010), η Βρετανική Ένωση Διαιτολόγων, το Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (British National Health Service, Eat-well Guide, 2019) και η Ιταλική Εταιρεία Ανθρώπινης Διατροφής (Italian Society of Human Nutrition, 2017).

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας το αγαπημένο σου quote;

''Μπορείς να αλλάξεις έναν μόνο άνθρωπο.Eσένα''.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn