×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 733

CONNECTED-WE-STAND-.png

Φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πανευρωπαϊκό θεσμό ο οποίος στοχεύει στην προβολή του ενεργού πολίτη ως ασπίδας για την κοινωνία και την Ειρήνη.  Διοργανώνεται παράλληλα σε τέσσερις πόλεις, Αθήνα, Βρυξέλλες, Λεμεσό και Ναύπλιο. Περιλαμβάνει πλήθος δρωμένων και διαδραστικών events. Πραγματοποιείται με τη συνεργασία πέντε οργανισμών και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Δήμου Αθηναίων και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. Επιδιώκει την ανάδειξη της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης και έχει καλό σκοπό: την οικονομική ενίσχυση 30.000 θυμάτων πολέμου για ανάγκες σε είδη ρουχισμού και σχολικά.  

To Connected We Stand είναι το τριήμερο φεστιβάλ που ξεκινά αύριο στο Σύνταγμα και, όπως μας λέει η Γκαμπριέλα Τελεκφάλβι από την Kinitro – Labyrinth of Senses, «είμαστε τυχεροί που δεν ζούμε σε πόλεμο, αλλά η ειρήνη δεν είναι δεδομένο αγαθό».

Τι είναι το Connected We Stand;

Πρόκειται για τριήμερο φεστιβάλ που οργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης (σ.σ. 21 Σεπτεμβρίου). Πέντε οργανισμοί, η Fabric Republic, η Iasis Amke Athens, η Connect your City, η Art Thread και η Kinitro – Labyrinth of Senses, συνεργαστήκαμε ώστε η κάθε μία μέσα από την εξειδίκευση που έχει ως οργάνωση να βάλει το λιθαράκι της στην εκδήλωση προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοραστούν ρούχα και σχολικά είδη τα οποία θα διατεθούν σε 30.000 θύματα πολέμου που ζουν στον τόπο μας. Το φεστιβάλ ξεκινά αύριο Πέμπτη 19/9 και διαρκεί έως και το Σάββατο από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ στην πλατεία και την αίθουσα μετρό του Συντάγματος.

Ποιες δραστηριότητες περιλαμβάνει;

Πολλές και ποικίλες. Συναυλίες, αθλητικές δράσεις, workshops, εργαστήρια, improv comedy, βραβεύσεις πολιτών, βιωματικές εκπαιδεύσεις, παιχνίδια. Για παράδειγμα, στο inCLUEsion Hunt, που συνδιοργανώνουν η Labyrinth of Senses, το ConnectyourCity και το Youthmakers Hub, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν μέσω του παιχνιδιού να δημιουργήσουν, περνώντας από εμπόδια, έναν κόσμο χωρίς εμπόδια, προωθώντας το μήνυμα της αποδοχής και της συμπερίληψης. Μέσα από το My Super Power Is, που θα έχει 7 ψυχαγωγικούς σταθμούς, επιχειρούμε να βιώσουμε και να κατανοήσουμε τη διαφορετικότητα. Θα φιλοξενήσουμε πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι Josephine, Alcatrash, Stelios Legakis, Αποστόλης Τότσικας, Κατερίνα Στικούδη και Χρήστος Δάντης. Θα είμαστε σε απευθείας σύνδεση με τις Βρυξέλλες, την Αθήνα, τη Λεμεσό και το Ναύπλιο και θα βραβεύσουμε ανθρώπους όπως ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Κοινός παρονομαστής των δράσεων του φεστιβάλ είναι η συμπερίληψη και η διαφορετικότητα.

Για ποιο λόγο επιμένετε τόσο στη διαφορετικότητα;

Μας αρέσει η διαφορετικότητα. Τη νιώθουμε ως κάτι πολύ ξεχωριστό. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και, όταν ενώνονται, δημιουργούν ένα πολύ ωραίο παζλ, μια πολύ ωραία εικόνα, μια πολύ ωραία θέα. Θέλουμε να υποστηρίξουμε τη σημασία της διαφορετικότητας και την αξία της Ειρήνης, την οποία θεωρούμε δεδομένη, ενώ δεν είναι.

Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για τη διαφορετικότητα. Εφόσον ο καθένας μας, όπως λέτε κι εσείς, είναι διαφορετικός, πού έγκειται το θέμα; Στην αποδοχή του;

Σωστά.

Πώς επιλέξατε τα 30.000 θύματα πολέμου στα οποία μέσα από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το φεστιβάλ θα δώσετε ρουχισμό και σχολικά είδη;

Η δραστηριότητα της Fabric Republic, που είναι συνδιοργανώτρια του Connected We Stand, είναι η συλλογή ρούχων, τα οποία διοχετεύει σε διάφορες δομές με θύματα πολέμου. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους θα δοθεί ό,τι αγοραστεί από τα έσοδα του τριημέρου.

Θεωρείτε πως ένα φεστιβάλ για την Ειρήνη σε έναν κόσμο γεμάτο πολέμους είναι ένα ρομαντικό event;

Νομίζω πως όσοι έχουμε ειρήνη στις χώρες μας τη θεωρούμε και δεδομένη. Όμως δεν είναι. Θέλουμε να χτυπήσουμε ένα καμπανάκι που να το υπενθυμίσει αυτό στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι εμείς είμαστε τυχεροί που δεν ζούμε σε πόλεμο, αλλά η Ειρήνη δεν είναι δεδομένο αγαθό για κανέναν.

Κυβέλη Χατζηζήση
Δημοσιογράφος, stentoras.gr

 

 

 

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn