Συνεντεύξεις

Στέλιος Καλαθάς: «Θεωρώ πως το θέατρο στην Ελλάδα χρόνο με τον χρόνο εξελίσσεται περισσότερο ως χόμπι παρά κατασταλάζει ως επάγγελμα»

Περισσότερα...

 

Με πολλές και αξιόλογες θεατρικές συμμετοχές και τηλεοπτικές επιτυχίες και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσωπική  και συναισθηματική εξέλιξη, ο Στέλιος Καλαθάς μας συστήνει και φέτος τη Συναισθηματική Διαλεκτική, τη βιωματική εκείνη μέθοδο που καλλιεργεί την ανθρώπινη επικοινωνία και εξυψώνει τις εσωτερικές μας δυνάμεις, μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο stentoras.gr.

Κε Καλαθά, πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας και η διδασκαλία των μαθημάτων για τη συναισθηματική διαλεκτική;

Όλα ξεκίνησαν από την έντονη εσωτερική αναζήτηση που με χαρακτηρίζει και γενικότερα ως προσωπικότητα, καθώς είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος άνθρωπος. Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια στο

Περισσότερα...

Άννα Βαγενά: «Για μένα το θέατρο δεν ξεχωρίζει από την πολιτική αλλά θεωρώ πως το ένα συμπληρώνει το άλλο»

Περισσότερα...

 

Ο μονόλογος της «Αγγέλας Παπάζογλου» με την ευκαιρία του φετινού εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή αποδεικνύεται στις μέρες μας πιο επίκαιρος από ποτέ, ενώ παράλληλα αποτελεί μια σπουδαία κληρονομιά και ιστορική παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές. Για 23 χρόνια η Άννα Βαγενά συναντά την «Αγγέλα» πάνω στη σκηνή και μας μεταφέρει με το ίδιο κάθε φορά πάθος τον πόνο των προσφύγων, τη θλίψη για τους νεκρούς της Σμύρνης αλλά και τη λησμονιά για τις

Περισσότερα...

Ντέπη Χατζηκαμπάνη: «Η τέχνη για μένα είναι μια πηγή. Αν μου στερήσει κάποιος το νερό της, θα πεθάνω»

Περισσότερα...

 

Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι το κορίτσι που κάποια χρόνια πριν αναρωτιόταν αν θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο, τον αλλάζει σιγά σιγά;

Αντισυμβατική και ροκ, πανέξυπνη και ταλαντούχα συγγραφέας, ποιήτρια και στιχουργός, με έντονο ταπεραμέντο και κοινωνικές ευαισθησίες, όταν γνωρίσεις την Ντέπη Χατζηκαμπάνη, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τη θαυμάσεις και να την ακολουθήσεις.

Η Ντέπη Χατζηκαμπάνη ζει και μεγαλώνει στη Λέσβο. Σε ηλικία 16 χρονών εμπνεύστηκε και

Περισσότερα...

Άντζελα Γκερέκου: «Smart tourism πλέον δεν σημαίνει μόνο ψηφιοποιημένες υπηρεσίες, σημαίνει έξυπνη χρήση της ενέργειας. Και αυτό πρέπει να ξεκινήσει εδώ και τώρα»

Περισσότερα...

 

Απόλυτα προσιτή ως άνθρωπος, με γενναιοδωρία και ευγένεια ψυχής, υπερδραστήρια και πολυτάλαντη, αγαπά να προσφέρει στον τόπο της και τον υπηρετεί με ζήλο και μεράκι πολλά χρόνια τώρα μέσα από την τέχνη, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Η κα Άντζελα Γκερέκου, βρισκόμενη στο τιμόνι του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενός από τους πιο νευραλγικούς για την ανάπτυξη πυλώνες του κράτους, φαίνεται να έχει κερδίσει το στοίχημα για την άνθηση και την προώθηση του τουρισμού της χώρας μας τόσο στο

Περισσότερα...

TEDxPanteionUniversity:Η αξία της χρυσής τομής στη ζωή μας

Περισσότερα...

 

Πιστό και φέτος στο ραντεβού του, το TEDxPanteionUniversity επιστρέφει δριμύτερο και παρουσιάζει το έκτο κατά σειρά main event του με τίτλο «Happy Medium», που πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η ομάδα διοργάνωσης μιλά στο stentoras.gr, αποκαλύπτει τις εναλλακτικές μορφές της «χρυσής τομής» και προσκαλεί όλους εμάς να τις ανακαλύψουμε.

Το φετινό main event του

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Δήμητρα Ερμείδου: «Αποστολή μας η αξιοποίηση της τέχνης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών»
  2. Μαριάννα Τουμασάτου: «Είναι περίεργη η λογική τού να κατηγορείται κάποιος για βιασμούς και παρ’ όλα αυτά να βρίσκεται εκτός φυλακής»
  3. Ευγένιος Τριβιζάς: «Η καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητας είναι από τις πιο παραμελημένες πλευρές της εκπαίδευσης»
  4. Αγνή Μαριακάκη: «Είμαστε φτιαγμένοι για την ευτυχία»
  5. Έλη Δρίβα: «Το θέατρο είναι πολύ ανώτερο από τα στεγανά που οι άνθρωποι θέτουν, κι αυτό θέλησα να το υπερασπιστώ»
  6. Σωτήρης Καλυβάτσης: «Νιώθω πως έχω απομυθοποιήσει κάποιους ανθρώπους»
  7. Κατερίνα Παπαποστόλου: «Οι εποχές όπου τα ζώα ήταν μηχανές και υποχείρια των ανθρώπων έχουν περάσει δίχως επιστροφή»
  8. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Η ηθοποιία είναι ένα δύσκολο επάγγελμα»
  9. Δημήτρης Μακαλιάς: «Για εμένα το θέατρο αποτελεί μια σπουδαία πολιτική πράξη. Και ως τέτοια τη μεταχειρίζομαι»
  10. Στέλιος Κυμπουρόπουλος: «Θεωρώ πως πλέον όλοι μας αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου»