Συνεντεύξεις

Δρ.Ελένη Μυλωνοπούλου: «Ποιος μπορεί σήμερα να ισχυριστεί ότι η οικογένεια είναι η ζεστή και ασφαλής φωλιά για να μεγαλώσει όπως πρέπει και όπως έχει ανάγκη ένα παιδί;»

Περισσότερα...

 

Με ένα βιογραφικό πλούσιο σε διακρίσεις στον τομέα της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας, αλλά προπάντων σε ανθρώπινες εμπειρίες και βιώματα της καθημερινότητας που η ίδια αντιμετωπίζει με ενσυναίσθηση και πλήρη υποστήριξη των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, η Δρ.Ελένη Μυλωνοπούλου περιγράφει την προσωπική της οπτική σε όσα στιγματίζουν τη σημερινή κοινωνία. Την ευχαριστούμε για τη συνέντευξη που παραχώρησε στο stentoras.gr.

Κυρία Μυλωνοπούλου, πριν από χρόνια αποφασίσατε να αφήσετε το επάγγελμα της μαίας για εκείνο της ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Περισσότερα...

Δημήτρης Καφφάτος: «Η σύγχρονη γενιά αθλητών έχει πολλά να μάθει από τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός»

Περισσότερα...

 

Από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του ελληνικού χάντμπολ, με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και διακρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο Δημήτρης Καφφάτος δεν ξεχωρίζει μόνο για την αγωνιστικότητά του και την αφοσίωσή του στον αθλητισμό. Με όραμα για το άθλημα του χάντμπολ και αναλλοίωτη πίστη στις αξίες της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της διαρκούς προσπάθειας, φροντίζει να μεταλαμπαδεύει την εμπειρία και τη γνώση του στα νέα παιδιά, κάνοντάς τα να αγαπήσουν το άθλημα και, το κυριότερο, να ενστερνιστούν μια βαθύτερη στάση ζωής: να μη σταματούν ποτέ να αγωνίζονται για να πετύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Κύριε Καφφάτο, θα σας γυρίσω

Περισσότερα...

Βούλα Πατουλίδου: «Αν ο Θεός με αξιώσει να φτάσω μέχρι τα βαθιά γεράματα και να μπορώ να κινώ μόνο τα χέρια μου, θα ανεβάζω την ελληνική σημαία στον ιστό»

Περισσότερα...

 

Η πρώτη σκέψη που κάνει κανείς γνωρίζοντας τη Βούλα Πατουλίδου είναι πως πρόκειται για την πρώτη γυναίκα ολυμπιονίκη της Ελλάδας, καθώς ήταν αυτή που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Oλυμπιακούς Aγώνες της Βαρκελώνης το 1992 στο αγώνισμα του στίβου κάνοντας πραγματικά περήφανη τη χώρα μας. Μιλώντας με την ολυμπιονίκη, την ίδια σκέψη έκανα και εγώ. Όμως αυτό που σε κερδίζει ουσιαστικά από τη συζήτηση με την ίδια, πέρα από την αγωνιστική της νοοτροπία και πειθαρχία, είναι η αυθεντικότητά της ως ανθρώπου. Την ευχαριστούμε θερμά για τη συνέντευξη που παραχώρησε στο stentoras.gr.

Κυρία Πατουλίδου, θα σας γυρίσω πολλά χρόνια πίσω

Περισσότερα...

Γιάννης Παπαχρήστος, CEO & Founder TEDx Mavili Square: «Ερχόμαστε να συζητήσουμε για τα νέα δεδομένα στον παγκόσμιο εταιρικό κόσμο και να εξερευνήσουμε εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα αναδείξουν τη μοναδικότητά μας»

Περισσότερα...

 

Εν αναμονή του έβδομου κατά σειρά TEDx Mavili Square, το οποίο για μία ακόμη χρονιά επιστρέφει θριαμβευτικά για να ικανοποιήσει την ανυπομονησία των επισκεπτών του με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε workshops, ομιλίες και παρουσιάσεις, ο CEO & Founder του TEDx Mavili Square κύριος Γιάννης Παπαχρήστος μιλά στο stentoras.gr για όλες τις λεπτομέρειες του φετινού event, το οποίο πλέον έχει εδραιωθεί στην περιοχή της Ηπείρου και έχει αναδειχθεί ως μια από τις πιο «TEDx εμπειρίες» της χώρας.

Κύριε Παπαχρήστο, το TEDx Mavili Square επιστρέφει φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά. Είναι μια εκδήλωση που φαίνεται να έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο. Πείτε μας τις σκέψεις και τα

Περισσότερα...

Αθανασία Τσουμελέκα: «Όταν βάζω στόχο, άσχετα με το αποτέλεσμα, προσπαθώ για την επίτευξή του μέχρι τέλους και με όλες μου τις δυνάμεις»

Περισσότερα...

 

Ξεχωρίζοντας στον χώρο του αθλητισμού, αφού κατέκτησε για τη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στο να βγει τότε το αγώνισμα του βάδην από την αφάνεια, η Αθανασία Τσουμελέκα έχει κερδίσει για πάντα τις καρδιές μας. Ιδιαίτερα απλή και προσιτή ως άνθρωπος, με ευλαβικό προγραμματισμό και πειθαρχία σε ό,τι καταπιάνεται, μας μίλησε για τη νέα σελίδα στη ζωή της –την υποκριτική και το θέατρο–, με τα οποία παθιάζεται, στα οποία αφοσιώνεται και τα οποία υπεραγαπά προσπαθώντας καθημερινά να γίνεται όλο και καλύτερη. Την ευχαριστούμε για τη συνέντευξη που παραχώρησε στο stentoras.gr.

Περισσότερα...

Παρασκευή Μιχαλοπούλου: «Τα νέα δεδομένα αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού είναι πολύ αισιόδοξα»

Περισσότερα...

 

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας και το 2ο Συνέδριο Ασθενών «Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα», το οποίο διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, η κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, η πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου, μας μίλησε για την αναγκαιότητα και τους στόχους του συνεδρίου αλλά και την προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει, μέσα από τη δική της προσωπική εμπειρία, τη σύγχρονη γυναίκα σε θέματα φροντίδας και πρόληψης.

Την ευχαριστούμε θερμά για τη συνέντευξη που παραχώρησε στο stentoras.gr

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Αστέρης Γκέκας: «Όσα θέματα με “σφάζουν» τα κραυγάζω με χαράξεις, χρώμα και κατασκευές»
  2. Γιώργος Χρανιώτης: «Υποστηρίζω την υγιή “απιστία” του να είμαι ερωτευμένος με ό,τι καλλιτεχνικό δημιουργώ και καταπιάνομαι»
  3. Λάμπρος Φισφής: «Πρέπει κανείς να έχει γερό στομάχι για να καταφέρνει να διαχειρίζεται την απόρριψη του κόσμου»
  4. Πύρρος Δήμας: «Στον αθλητισμό και στο άθλημα της άρσης βαρών έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό»
  5. Σοφία Ρομπόλη: «Προσωπικά, ως ακούον άτομο που χρησιμοποιεί τη νοηματική, ακόμη μαθαίνω καθημερινά, και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ»
  6. Βίκυ Κοτσιμπού: «Είναι σημαντικό να μπορείς να στέκεσαι δυνατός στις δύσκολες στιγμές σου και να προσπαθείς και μέσα από τη δουλειά σου να αντλείς δύναμη για να συνεχίσεις»
  7. Κάρμεν Ρουγγέρη: «Το θέατρο πρέπει να το υπηρετείς και να το αγαπάς πολύ»
  8. Μαρία Κιουρτσόγλου: «Μου αρέσουν και η Μοντεσσόρι και η κινόα. Απλά όχι συνέχεια. Χρειάζεται κάτι διαφορετικό για να επέρχεται η ισορροπία»
  9. Ναταλί Σελληνίδου: «Αγαπώντας τα ζώα και μεγαλώνοντας κοντά τους τα παιδιά γίνονται ενήλικοι με ενσυναίσθηση»
  10. Μαρία Τζομπανάκη και Ελένη Σαραντέλλη: «Ο θηλασμός, για να πετύχει, θέλει υπομονή και επιμονή, χρόνο και θέληση, βοήθεια και υποστηρικτικό περιβάλλον»