Συνεντεύξεις

Ένα φεστιβάλ για την Ειρήνη και τη στήριξη 30.000 θυμάτων πολέμου

Περισσότερα...

Φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πανευρωπαϊκό θεσμό ο οποίος στοχεύει στην προβολή του ενεργού πολίτη ως ασπίδας για την κοινωνία και την Ειρήνη.  Διοργανώνεται παράλληλα σε τέσσερις πόλεις, Αθήνα, Βρυξέλλες, Λεμεσό και Ναύπλιο. Περιλαμβάνει πλήθος δρωμένων και διαδραστικών events. Πραγματοποιείται με τη συνεργασία πέντε οργανισμών και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Δήμου Αθηναίων και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. Επιδιώκει την ανάδειξη της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης και έχει καλό σκοπό: την οικονομική ενίσχυση 30.000 θυμάτων πολέμου για ανάγκες σε είδη ρουχισμού και σχολικά.  

To Connected We

Περισσότερα...

Η τέχνη του δρόμου στα χείλη του Δημήτρη Κωσταγιόλα

Περισσότερα...

Είναι νέος, μουσάτος, με καβουράκι στο κεφάλι και χαμόγελο στα χείλη, ευδιάθετος, ομιλητικός, με σπουδές Μουσικής στο εξωτερικό, τραγουδιστής του δρόμου με δεκάδες δικά του τραγούδια και διάθεση διάδρασης με τους περαστικούς αμείωτη. Είναι εγκάρδιος και φιλικός, τόσο που ο πληθυντικός ευγενείας μοιάζει αταίριαστος ακόμα και σε μια συνέντευξη, δείχνει πολύ χαρούμενος, ονειρεύεται να γίνει καλύτερος άνθρωπος και δοξάζει την ανάγκη για επιβίωση και την ανθρώπινη αντοχή. Ο Δημήτρης Κωσταγιόλας έχει, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, το υπαίθριο στέκι του στην οδό Ερμού και, άγνωστο από πότε, επωδό του τη φράση-στίχο του «η καλύτερη ώρα είναι τώρα».

Πώς αποφάσισες να γίνεις τραγουδιστής

Περισσότερα...

Η υπαίθρια γκαλερί σύγχρονης τέχνης που ομορφαίνει την Πάτρα

Περισσότερα...

Στο πρόσωπο σχηματίζεται έκφραση θαυμασμού. Ακόμα κι όταν αντικρίζει αυτά τα murals όχι επιτόπου, αλλά από το διαδίκτυο. Είναι στ’ αλήθεια εντυπωσιακό πώς έχουν μεταμορφωθεί τοίχοι πολυκατοικιών στην Πάτρα χάρη στην Art in Progress και στο ετήσιο Street Art Festival, που ολοκληρώθηκε για 4η συνεχή χρονιά πριν από λίγες ημέρες, αφήνοντας πίσω του πολύχρωμες πολυκατοικίες, άξιες θαυμασμού.

Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος και πρόεδρός της Κλεομένης Κωστόπουλος, κινητοποιώντας μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Art in Progress την κοινωνία των πολιτών, κερδίζοντας την επικρότηση του κόσμου και προσκαλώντας σπουδαίους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, η πόλη της Πάτρας, καιρού επιτρέποντος και εμπνεύσεως επιτρεπούσης, σιγά σιγά μετατρέπεται σε

Περισσότερα...

Γοητευτικές διαδρομές στις ιστορίες της πόλης

Περισσότερα...

Γιατί οι ολύμπιοι θεοί να διαλέξουν την ελιά της Αθηνάς και όχι την αλμυρή πηγή, δώρο του Ποσειδώνα; Γιατί η Αθηνά γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία; Τι συνέβαινε στις πολυτελείς ρωμαϊκές βίλες με τα όμορφα ψηφιδωτά, τα λουτρά, τις περίτεχνες δεξαμενές, τους αρχαίους δρόμους και τα νεκροταφεία πέριξ της Ακρόπολης; Πώς κορίτσια που έλιωσαν από την απελπισία του έρωτα ή από μάγια ενέπνευσαν μεγάλους ποιητές; Ποια είναι η Αυλή των Θαυμάτων, όπου τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πέρασαν την τελευταία νύχτα τους και όπου οι «άγιοι» της λογοτεχνίας εκκλησιάζονταν, οι εξάδελφοι Παπαδιαμάντης και Μωραϊτίδης, αλλά και ιερουργούσαν πραγματικοί άγιοι, όπως ο άγιος Νεκτάριος ή ο άγιος Νικόλαος Πλανάς;

Περισσότερα...

Η αποδοχή της διαφορετικότητας στο ακουστικό μας

Περισσότερα...

Πολύς λόγος γίνεται για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της, αλλά από τα λόγια στην πράξη η απόσταση συνήθως είναι μεγάλη και επίπονη. Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα υφίσταται 365 μέρες τον χρόνο κι όχι μόνο την ημέρα του Pride. Η ταυτότητα φύλου και ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι πυροτέχνημα που εξαφανίζεται εν μια νυκτί, αλλά μέρος της ζωής, που έπρεπε να κυλά απρόσκοπτα, αλλά, ακόμη τουλάχιστον, σκοντάφτει σε ρατσιστικές ρητορικές μίσους με απάνθρωπες πολλές φορές εξελίξεις.

Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 – Δίπλα Σου για λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς λειτουργεί με στόχο να βοηθήσει όσα άτομα θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους όπως τη θέλουν

Περισσότερα...

Έργα τέχνης σε διαστάσεις βιβλίου

Περισσότερα...

Για κάθε έργο τέχνης μπορεί κανείς να πει πολλά και να γράψει ακόμα περισσότερα. Επίσης μπορεί, εφόσον το ίδιο το έργο το «επιτρέπει», απλώς να το θαυμάσει. Σιωπηλά. Με πληρότητα που δεν χρειάζεται τις λέξεις. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και με μια χειροποίητη καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, θαυμαστό ένδυμα ενός προσεκτικά επιλεγμένου επίσης θαυμαστού προφανώς  βιβλίου. Όπως, για παράδειγμα, «Τα ποιήματα» του Σουηδού λογοτέχνη Τούμας Τράνστρεμερ και το δέσιμο διά χειρός Θάλειας  Μιχελάκη, που προκαλεί επιφωνήματα θαυμασμού.

Η Θάλεια Μιχελάκη είναι βιβλιοδέτρια χειροποίητης επιλογής και καλλιτεχνικής διάστασης. Είναι, ακόμα, πρόεδρος της ARA Ελλάδας, του σωματείου Φίλων της

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.