Συνεντεύξεις

Η αποδοχή της διαφορετικότητας στο ακουστικό μας

Περισσότερα...

Πολύς λόγος γίνεται για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της, αλλά από τα λόγια στην πράξη η απόσταση συνήθως είναι μεγάλη και επίπονη. Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα υφίσταται 365 μέρες τον χρόνο κι όχι μόνο την ημέρα του Pride. Η ταυτότητα φύλου και ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι πυροτέχνημα που εξαφανίζεται εν μια νυκτί, αλλά μέρος της ζωής, που έπρεπε να κυλά απρόσκοπτα, αλλά, ακόμη τουλάχιστον, σκοντάφτει σε ρατσιστικές ρητορικές μίσους με απάνθρωπες πολλές φορές εξελίξεις.

Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 – Δίπλα Σου για λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς λειτουργεί με στόχο να βοηθήσει όσα άτομα θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους όπως τη θέλουν

Περισσότερα...

Έργα τέχνης σε διαστάσεις βιβλίου

Περισσότερα...

Για κάθε έργο τέχνης μπορεί κανείς να πει πολλά και να γράψει ακόμα περισσότερα. Επίσης μπορεί, εφόσον το ίδιο το έργο το «επιτρέπει», απλώς να το θαυμάσει. Σιωπηλά. Με πληρότητα που δεν χρειάζεται τις λέξεις. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και με μια χειροποίητη καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, θαυμαστό ένδυμα ενός προσεκτικά επιλεγμένου επίσης θαυμαστού προφανώς  βιβλίου. Όπως, για παράδειγμα, «Τα ποιήματα» του Σουηδού λογοτέχνη Τούμας Τράνστρεμερ και το δέσιμο διά χειρός Θάλειας  Μιχελάκη, που προκαλεί επιφωνήματα θαυμασμού.

Η Θάλεια Μιχελάκη είναι βιβλιοδέτρια χειροποίητης επιλογής και καλλιτεχνικής διάστασης. Είναι, ακόμα, πρόεδρος της ARA Ελλάδας, του σωματείου Φίλων της

Περισσότερα...

Η προστασία της φύσης με δύο λέξεις: staramaki και kaφsimo

Περισσότερα...

Το όνομα «staramaki» προήλθε από τον συνδυασμό των λέξεων «σιτάρι» και «καλαμάκι». Το όνομα «kaφsimo» από δύο άλλες: «καφές» και «καύσιμο». Η έμπνευση και τα προϊόντα ανήκουν σε μια ομάδα από το Κιλκίς και τον Στέφανο Καμπέρη, που με οικολογική συνείδηση προτείνουν καινοτόμες λύσεις.

Staramaki: περί τίνος πρόκειται;

Το σταραμάκι προέρχεται από το μεσογονάτιο, μέρος του φυσικού στελέχους του σιταριού. Αποτελεί υποπροϊόν της καλλιέργειας σιτηρών. Δεν κατασκευάζεται από σιτάλευρο.

Πόσο εύχρηστο είναι ένα καλαμάκι από σιτάρι; Οι αδαείς νομίζουμε πως θα έχει παράξενη υφή, γεύση, θα διαλύεται. Ισχύει;

Το στέλεχος του

Περισσότερα...

Οι κώδικες της επικοινωνιακής συμπεριφοράς

Περισσότερα...

Η προφορική επικοινωνία μεταξύ δύο ανθρώπων για τη μετάδοση και ανταλλαγή ενός μηνύματος, μιας πληροφορίας ή μιας ιδέας περιλαμβάνει την ικανότητα της ενεργής ακοής, της παρατήρησης, της εσωτερικής αποκωδικοποίησης και του συγχρονισμού των ομιλητών, σωματικά και λεκτικά.

«Η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία βασίζεται λιγότερο στη λεκτική της πλευρά και περισσότερο στα μηνύματα και στους κώδικες που χρειάζεται να υπάρχουν μεταξύ των ομιλητών. Η ενσυναίσθηση, η γλώσσα του σώματος, ο τόνος της φωνής και η οπτική επαφή που υπάρχει μεταξύ των ομιλητών μπορεί να βελτιώσει ή να χαλάσει την επικοινωνιακή τους σύνδεση»  δηλώνει ο συγγραφέας και επικοινωνιολόγος DavidO’Regan, ο οποίος ζει και εργάζεται στη

Περισσότερα...

«Trajectory of an idea»: Μια διαφορετική παράσταση χορού

Περισσότερα...

Το «Trajectory of an idea» είναι μια διαδραστική παράσταση σύγχρονου χορού που αξιοποιεί την τεχνολογία, τη μουσική, το βίντεο και, φυσικά, την κίνηση των χορευτών μέσω της εφαρμογής Intermedia, παρουσιάζοντας συνθήκες της ανθρώπινης ζωής μέσω της διαδρομής, της τροχιάς, μιας ιδέας στον χρόνο. Τα σώματα των χορευτών στη σκηνή μεταμορφώνονται σε ιδέες, οι οποίες γεννιούνται, αναπτύσσονται, ωριμάζουν και αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους.

«Ο κόσμος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογική εξέλιξη στη δημιουργία τέχνης από τότε που υπάρχει τεχνολογία, κάποιοι φτιάχνουν μουσική μέσω υπολογιστών, κάποιοι προσπαθούν να ελέγξουν ήχους με διάφορες κινήσεις του σώματος, εμείς θέλαμε να

Περισσότερα...

Το παιχνίδι πιάνει δουλειά

Περισσότερα...

Η εμπειρία του πολύχρονη και πολύτιμη. Έχει τη βάση της στις σπουδές του (Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στην εξέλιξή της στα 30 χρόνια επαγγελματικής διαδρομής στη διοίκηση ανθρώπινων πόρων, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, αλλά και την ανάπτυξη ίδιας επιχειρηματικής δραστηριότητας σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες, καθώς και ως ανεξάρτητος σύμβουλος.

Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος από το 2016 απασχολείται στον τομέα απασχόλησης και αγοράς εργασίας του ΣΕΒ ως policy expert σε θέματα συστημάτων διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, παραγωγικότητας της εργασίας και επίδρασης της ψηφιακής οικονομίας στην εργασία. Στις 9 Μαΐου

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.