stentoraslogonew400px

"Στήλη" ΑΝ-άλατος

Το «νόημα» στην επαγγελματική μετάβαση

Περισσότερα...

Κι εκεί που όλα πήγαιναν καλά, εμφανίζεται η σχεδόν εμμονική ανάγκη, είτε εσωτερική είτε από εξωτερικούς καταναγκασμούς: «Θέλω ν’ αλλάξω δουλειά, θέλω ν’ αλλάξω καριέρα, θέλω να εκπαιδευτώ σε καινούρια γνωστικά αντικείμενα και σε νέες δεξιότητες. Μέχρι πότε μπορώ;». Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο φύλλο του «Στέντορα», στο πλαίσιο της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας η απάντηση είναι: Μπορείς όσο οι καταστάσεις και ο εαυτός σου το επιτρέπουν. Ο σχεδιασμός πλάνου καριέρας είναι μια πολυπαραγοντική διαδικασία που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Αντί να είναι τροχοπέδη, η ηλικία τις περισσότερες φορές, λόγω της εμπειρίας που έχουμε αποκτήσει, μπορεί να αποδειχτεί παράγοντας πολύ σημαντικός στη λήψη απόφασης για αλλαγή καριέρας

Περισσότερα...

"Στήλη" ΑΝ-άλατος23

Περισσότερα...

Πολλές φορές, σε παρέες γνωστών ή και σε επαγγελματικές συναντήσεις τίθεται το ερώτημα μέχρι ποια ηλικία θα μπορούσα να κάνω μια επαγγελματική μετάβαση-αλλαγή. Με άλλα λόγια, όχι μόνο να βρω μια δουλειά που θα μου εξασφαλίζει τα προς το ζην, αλλά να δημιουργήσω μια καινούρια καριέρα. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Οι περισσότεροι από μας δεν ξεχωρίζουμε με απόλυτη σαφήνεια τι ακριβώς σημαίνει δουλειά και τι επαγγελματική σταδιοδρομία. Σίγουρα η δουλειά είναι συνυφασμένη με την επιβίωση, με άμεση

Περισσότερα...

Οι βαθμοί των Πανελληνίων

Περισσότερα...

Στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι, σ’ έναν τοίχο γράφει: «Κατερίνα, εμείς θα σε αγαπάμε κι ας μην περάσεις πουθενά». Για όσες και όσους δεν έγραψαν καλά, δεν κατανόησαν τα θέματα, είχαν διαβάσει πολύ αλλά μπλόκαραν την τελευταία στιγμή, ξέχασαν την αποστήθιση, δεν κατάλαβαν τη σύνταξη, έκαναν λάθος στο θεώρημα που είχαν λύσει δεκάδες φορές, ή απλά δεν είχαν ιδέα τι να γράψουν γιατί άλλα κατέκλυζαν το μυαλό τους.

Περισσότερα...

"Στήλη" ΑΝ-άλατος21

Περισσότερα...

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τον τελευταίο καιρό είναι θυμωμένοι. Παντού, στους δρόμους, στις παρέες, στις δουλειές, όταν κάθεσαι να πιεις έναν καφέ, από τον εργαζόμενο που σου τον σερβίρει μέχρι το διπλανό ζευγάρι που, αφού τσακωθεί για πολλή ώρα δυνατά, μετά πέφτει μέσα στη σιωπή του κινητού του τόσο ηχηρά, που σε κάνει να νιώθεις αμήχανα αν εσύ συζητάς.

Τις προάλλες, μια μαμά, ξένη, όχι τουρίστρια προφανώς, μπήκε

Περισσότερα...

"Στήλη" ΑΝ-άλατος20

Περισσότερα...

Θέλω απλά να μπορώ να δουλέψω. Επειδή αλλάζουν όλα, παιδί μου. Ποιος θα πάρει έναν εργάτη στην ηλικία μου, που του έμειναν μόνο δυο χρόνια για τη σύνταξη; Όχι, δεν θέλω να γίνομαι βάρος σε κανέναν. Ναι! Είμαι ή μάλλον ήμουν παντρεμένος. Καλή γυναίκα, έκανε ό,τι μπορούσε κι εγώ έκανα ό,τι ήξερα, όχι ό,τι μπορούσα. Δεν είναι πια μαζί μου. Πήγε στο χωριό της. Ένα ωραίο χωριό, λίγα σπίτια, ήσυχο. Δεν μπορώ να πάω εκεί.

Ξέρεις, δεν έχω φερθεί

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.