27.05.2021_ΚΧ_ΣΤΕΡΓΙΟΥ_2_002.jpeg

 

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2021

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη στις εγκαταστάσεις της Οικογένειας Στεργίου, Μέλους της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

 

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, το Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η
Οικογένεια Στεργίου,
φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της τον αξιότιμο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κύριο Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και τον αξιότιμο Διοικητή του ΟΑΕΔ κύριο Σπύρο Πρωτοψάλτη, παρουσία του Προέδρου του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ κυρίου Άγι Πιστιόλα και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας κυρίου Δημήτρη Στεργίου την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021.

Ειδικότερα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε έγινε εκτενής παρουσίαση των δράσεων, καθώς και των νέων εκσυγχρονισμένων εργαλείων του ΟΑΕΔ. Κύριο μέλημα του Οργανισμού είναι η μείωση της ανεργίας στη χώρα μας, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες τόσο των εργαζομένων, όσο και των επιχειρήσεων θέτοντας νέες πολιτικές απασχόλησης και αναπτύσσοντας το ανθρώπινο δυναμικό του. 

Ο Υπουργός έκανε λόγο για τις υφιστάμενες συνεργασίες του ΟΑΕΔ με μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, μέσω των οποίων ο οργανισμός προωθεί τη στελέχωση των εταιρειών, δίνοντας ταυτόχρονα νέες ευκαιρίες σε ανέργους, αλλά και σε ήδη απασχολούμενους που προσβλέπουν σε αλλαγή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Παράδειγμα του ουσιαστικού και αναβαθμισμένου ρόλου που ο ΟΑΕΔ επιδιώκει να έχει στη συνεργασία του με τις επιχειρήσεις, αποτελεί και το Μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η Οικογένεια Στεργίου, η οποία έχει ήδη προχωρήσει σε προσλήψεις εργαζομένων μέσω της συνδρομής των εργασιακών συμβούλων εργοδοτών του ΚΠΑ2 ΑΧΑΡΝΩΝ.

Στη συνέχεια, έγινε σύντομη αναφορά από τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, κ. Άγι Πιστιόλα, για το έργο, τους στόχους και τις συνέργειες της Πρωτοβουλίας, ενώ ακολούθησε και συζήτηση για τις προτάσεις παρέμβασης που κατατέθηκαν εκ μέρους των Μελών, στα άρθρα του νέου εργασιακού νομοσχεδίου προς τον Υπουργό προκειμένου να διασφαλιστούν κατά το μέγιστο δυνατό τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι. 

Μετά το πέρας της συνάντησης ακολούθησε ξενάγηση του Υπουργού και του Διοικητή του ΟΑΕΔ στις  σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής και στα γραφεία της εταιρίας Οικογένεια Στεργίου, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζομένους της και ιδίως με εκείνους που προσλήφθηκαν μέσω της συνεργασίας με τον οργανισμό.

 

 

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εξής εταιρείες:

 

Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Φλώρινας Δινάκη, Brava, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, HellasFrost, PetrouNuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, TheWritingFields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- MeatCompany, Αφοί Χαΐτογλου, TottisPack, DraculiCoffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Πυρήνας, Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Τυροκομείο Καρακάνας, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή, ΜΕΒΓΑΛ, Polyeco, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, Οικογένεια Στεργίου, Domus, VITEX, Κατράδης, Forlabels, FLEXIA, Elikon Graphic Arts, Φάρμα Κουκάκη, Καρύδης Labels, SEPTONA

 

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ:

 

Σκοπός της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση.

 

 

 

Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

τηλ.: 6944562025 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., http://ella-dikamas.gr/

 

 

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn