Δεν είναι αυτό που νομίζεις

Κινούμενα σχέδια και απόκρυφα μυστικά Ή αλλιώς...κινούμενα σχέδια

Περισσότερα...

Στρουμφάκια  

Μέχρι πρόσφατα, ενώ για τα στρουμφάκια είχε επικρατήσει ότι ήταν κρυφοκομμουνιστές και ότι το χωριό τους αποτελούσε προσομοίωση της αταξικής κοινωνίας, μια καινούργια θεωρία έρχεται να ανατρέψει όλα όσα νομίζαμε. Η νέα θεωρία προέρχεται από τον Antoine Bueno, λέκτορα Κοινωνιολογίας στο Sciences Po του Παρισιού, ο οποίος μέσα από το βιβλίο του του «Le petit livre bleu» ισχυρίζεται ότι η ιστορία των στρουμφ περνά μηνύματα περί του ιδεολογήματος της άριας φυλής των ναζί και η κοινότητά τους αποτελεί μια μικρογραφία ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Συγκεκριμένα, είναι πανομοιότυπα και ενωμένα έναντι του κοινού κακού εχθρού, που λέγεται Δρακουμέλ. Ο μάγος Δρακουμέλ ως μορφή

Περισσότερα...

Δίδυμοι Πύργοι : Ένα χτύπημα, χιλιάδες θύματα, πολλά σενάρια

Περισσότερα...

Πόσο και πόσο μελάνι έχει χυθεί, πόση φαιά ουσία έχει σπαταληθεί για το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους στην καρδιά της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβρη του 2001. Η επίθεση αποτελεί τη σφοδρότερη που έχει γνωρίσει η Αμερική, κοστίζοντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, πυροδοτώντας δε πολεμική σύρραξη της Αμερικής με τη Λιβύη και το Ιράκ, χώρες που θεωρήθηκαν ιθύνουσες της επίθεσης.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Τα ερωτηματικά ενός απροσδόκητου φόνου

Περισσότερα...

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 1963. Ώρα: 12:30 μ.μ. Περιοχή: Τέξας. Ο 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι πέφτει νεκρός.

Ο Τζον Κένεντι επισκέπτεται το Ντάλας του Τέξας μαζί με τη σύζυγό του Τζάκι στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του. Στο ταξίδι, πέραν της συζύγου του, συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον επίσης μετά της συζύγου του.

Τα ισχυρότατα μέτρα ασφαλείας, φαίνεται, δεν στάθηκαν αρκετά ώστε να

Περισσότερα...

Το τρίγωνο του Διαβόλου και τα μυστήρια

Περισσότερα...

Παρατηρώντας τον παγκόσμιο χάρτη, τα μάτια μας πέφτουν στον Ατλαντικό Ωκεανό και συγκεκριμένα στη δυτική πλευρά, εκεί όπου σχηματίζεται το Τρίγωνο των Βερμούδων (για τους αγγλοτραφείς Bermuda Triangle), το οποίο απαρτίζεται από τις Βερμούδες, το Πουέρτο Ρίκο και το Μαϊάμι. Ο συνειρμός για το πώς ένα τόσο μικρό κομμάτι γης και ύδατος έχει τροφοδοτήσει την ανθρωπότητα με τόσα σενάρια μυστηρίου προκαλεί σίγουρα απαντήσεις.

Περί

Περισσότερα...

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

Περισσότερα...

Από ένα φυσικό φαινόμενο σε θεωρία επιστημονικής φαντασίας

Ποιος δεν έχει παρατηρήσει κατά καιρούς λευκές γραμμές να σχηματίζονται στον ουρανό; Ποιος δεν έχει προβληματιστεί σχετικά με τους λόγους δημιουργίας τους; Ποιος δεν έχει κάποιο φίλο που να του ανοίξει τα μάτια σχετικά με την τοξικότητα αυτών των αερίων και την απειλή για το ανθρώπινο είδος; Ποιος δεν έχει πέσει πάνω σε δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ για τους πραγματικούς λόγους που συμβαίνει το συγκεκριμένο φαινόμενο, κάνοντας τα πτυχία

Περισσότερα...