Αιδώς Αργείοι

The Day After

Περισσότερα...

Θα τα καταφέρουμε. Θα περάσει κι αυτό. Είμαστε μάγκες. Είμαστε πρότυπο για τον πλανήτη. Από πάτοι της οικονομικής κρίσης βρεθήκαμε πρώτοι στην υγειονομική κρίση. Όλοι απορούν για τους ατίθασους Έλληνες που συμμορφώθηκαν σε αυστηρά μέτρα. Που εγκατέλειψαν εξόδους και θα θυσιάσουν ακόμη και το Πάσχα τους για όλους αυτούς που αγαπούν. Γίναμε σύγχρονοι ήρωες, αντάξιοι του ένδοξου παρελθόντος και των επιφανών προγόνων μας. Όπως μοιράζομαι την προσπάθεια, μοιράζομαι και τη δόξα. Όμως μέσα σε αυτή τη μέθη της αναμφισβήτητης επιτυχίας, ακούω μερικά καμπανάκια να χτυπούν επίμονα.

Περιμένουμε πάλι κάποιον άλλον να προετοιμάσει την επόμενη μέρα. Νομίζουμε ότι με χρήμα και ευρωπαϊκά ομόλογα και

Περισσότερα...

Το λάθος

Περισσότερα...Μην το πάρεις στα σοβαρά. Μη με πάρεις για ειδικό. Δεν ξέρω τίποτα. Δεν έχω πληροφόρηση ούτε αισθάνομαι ότι χρειάζομαι. Μου αρέσει που είμαι ο ηλίθιος σύνεδρος. Απολαμβάνω την παθητική στάση του αμάχου που χρειάζεται μόνο να περιορίσει τις εξόδους του στο ελάχιστο. Όμως εδώ, μέσα στο κοινό μας πρόβλημα αλλά έξω από την ευθύνη της διαχείρισης, νομίζω ότι είδα κάτι που θα ήθελα να μοιραστώ. Δείτε το σαν συμμετοχή στον παγκόσμιο καταιγισμό ιδεών. Είμαι φιλόδοξος. Θα ήθελα να βοηθήσω να γεννηθούν

Περισσότερα...

Έχε τον νου σου στο παιδί

Περισσότερα...Η αστική δημοκρατία ψυχορραγεί. Ο κόσμος στον οποίο μεγαλώσαμε χαροπαλεύει. Ο καπιταλισμός το τερμάτισε και έχασε κάθε συστημικό μέτρο επιβίωσης και ανάπτυξης. Ηδονική συγκέντρωση χρήματος και ελέγχου σε ελάχιστο ποσοστό του πλανητικού πληθυσμού μας. Ηθικό ξεχαρβάλωμα και υπεροπτική διαχείριση. Ανάλγητες στάσεις και συμπεριφορές που περιφρονούν τη ζωή και την ευτυχία. Κακομαθημένα «μεγαλοαστάκια» που μεγάλωσαν με προορισμό να παίξουν με τον βίο μας χωρίς συστολή και σεβασμό.

Περισσότερα...

Nunc dimittis servum tuum

Περισσότερα...Η επικοινωνία μας ήταν σημαντική. Η αναζήτηση θεμάτων και η ανάλυσή τους εμπειρία ζωής. Μπορεί να μη γίναμε ποτέ κανονική εφημερίδα, αλλά μας άρεσε να είμαστε ερασιτέχνες. Δεν αποπειραθήκαμε να διαμορφώσουμε την κοινή γνώμη, αλλά μπήκαμε από την αρχή στον πειρασμό να εκφράζουμε την κοινωνική αντίληψη, ειδικά της κοινωνίας που δεν είναι αδιάφορη. Δεν ολοκληρώσαμε κάτι. Αυτό ήταν πάντοτε δύσκολο, πολύ περισσότερο τώρα που οι αλλαγές είναι καταιγιστικές.

Περισσότερα...

Οδηγός διαχείρισης πένθους

Περισσότερα...Αν και κατά καιρούς αμφισβητήθηκε με σφοδρότητα, η Elisabeth Kübler-Ross περιέγραψε από το 1969 στο βιβλίο της «On death and dying» τα πέντε στάδια του πένθους. Τα στάδια αναφέρονται σε όλα τα είδη προσωπικής απώλειας ή καταστροφής, όπως θανατηφόρες ή ανίατες ασθένειες, φυλάκιση ή άλλη στέρηση ελευθερίας, απώλεια εισοδήματος ή εργασίας, διαζύγιο ή βίαιος χωρισμός, θάνατος ή αποπροσωποποίηση αγαπημένου. Μπορούν ακόμα να εμφανιστούν και σε θετικές αλλαγές που έχουν παράπλευρες απώλειες αγαπημένης

Περισσότερα...