×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 738
sta-social-media-stentoras-skywalker.jpg

Δημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter) που κέρδισαν το ενδιαφέρον της ομάδας του Skywalker.gr την εβδομάδα 20-27 Μαΐου 2019 και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

 

ΟΑΕΔ: Δείτε αν δικαιούστε ειδικό επίδομα έως 720 ευρώ (Πηγή: Twitter-https://twitter.com/dikaiologitika/status/1133271781807198208)

oaed stentoras epidoma

Το επίδομα καταβάλλεται κάθε τρίμηνο από τον ΟΑΕΔ, έως τρεις φορές τον χρόνο, και ανέρχεται στο ποσό των 240 ευρώ. Συνολικά, ο/η δικαιούχος θα λάβει 720 ευρώ. Οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 60 ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και να μην υπάγονται στις κατηγορίες επαγγελμάτων που δεν δικαιούνται εποχικό επίδομα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/257004/oaed-deite-an-dikaioyste-to-eidiko-epidoma-ton-720-evro

Διαγωνισμός για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών & Αστυφυλάκων (Πηγή: Twitter-https://tinyurl.com/y36jocy8)

astynomia stentoras

Η Ελληνική Αστυνομία προκηρύσσει διαγωνισμό για την κατάταξη ιδιωτών (ανδρών και γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία και την εισαγωγή τους στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων. Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε τριακόσιους δέκα (310) και εκείνων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών σε σαράντα (40).

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/y28aerwc

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τη δράση «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ (Β’ κύκλος)» (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/y3rdseum)

espa stentoras

Ανακοινώθηκε απόφαση παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δράση «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ (Β’ κύκλος)». Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) για τον Β΄ Κύκλο ορίζεται η Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00 και ως καταληκτική ημερομηνία η Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 και ώρα 16:00.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/y2975vqp

Τι μπορεί να μάθει από την Google η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/y4de4hto)

google finland stentoras

Επένδυση 600 εκατ. ευρώ σε νέο κέντρο δεδομένων στην πόλη Hamina στη Φινλανδία σχεδιάζει η Google. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η σχετική ενημέρωση έγινε τη Δευτέρα από την ίδια την εταιρία, η οποία διαθέτει ήδη ένα κέντρο δεδομένων στην πόλη. Το 2009 επένδυσε 800 εκατ. ευρώ ώστε να μετατρέψει ένα παλιό εργοστάσιο χαρτοποιίας σε εταιρική δομή. Η Google δήλωσε ότι το υπάρχον κέντρο στη Hamina αποτελεί ένα από τα πιο προηγμένα και αποδοτικά κέντρα δεδομένων της, προσθέτοντας ότι η δημιουργία του νέου επιβάλλεται από το γεγονός ότι η ζήτηση για τις υπηρεσίες της Google αυξάνεται καθημερινά. Η εταιρία διαθέτει κι άλλα κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη, σε Ολλανδία, Ιρλανδία και Βέλγιο.

Η είδηση δεν έχει σχέση με την Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε να αφορά τη Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει σίγουρα να μελετηθεί από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, σκοπός της οποίας είναι η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την καινοτομικότητα και την επιχειρηματικότητα, ώστε να υπάρξουν επενδύσεις και νέες εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή. Η Google, λόγω μεγέθους, επιρροής και εύρους δραστηριοτήτων, αποτελεί έτσι κι αλλιώς οδηγό. Ένα μόνο case study, το οποίο παρακολουθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στην παγκόσμια αγορά τεχνολογιών. Κι αυτό διότι δεν είναι απλώς μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του πλανήτη, αλλά –κυρίως– διότι πρόκειται για μια από τις πιο επιδραστικές εταιρίες στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:https://tinyurl.com/y4bfy9t4

Εθελόντρια στη μαγευτική Τοσκάνη της Ιταλίας η Ελένη (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/yxsjop9w)

elix stentoras

Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω σε εθελοντικό πρόγραμμα μέσω της Έλιξ και για ακόμα μια φορά η εμπειρία ήταν συγκλονιστική! Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχα έλαβε χώρα σε δύο γραφικά χωριά της Τοσκάνης στην Ιταλία, στο Ortignano και στο Raggiolo. Η ομάδα μας αποτελούνταν από ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών (19 έως 64 χρονών) και απ’ όλο τον κόσμο (πέρα από Ευρώπη, υπήρχαν άνθρωποι από Βραζιλία, Ακτή Ελεφαντοστού και Κορέα), οι οποίοι χαρακτηρίζονταν από έντονο ενθουσιασμό και θέληση να προσφέρουν βοήθεια και να συνεργαστούν. Από την πρώτη μέρα δέσαμε σαν ομάδα, λες και γνωριζόμασταν από παλιά!

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/y6flcqwp

Λέμε «όχι» στην έμφυλη βία και την παρενόχληση στην εργασία (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/y23g2xsm)

actionaid stentoras

Στην ActionAid, από την αρχή της ίδρυσής της, έχουμε επιλέξει να είμαστε στο πλευρό των γυναικών στον αγώνα τους για μια πιο δίκαιη ζωή, χωρίς βία και διακρίσεις. Για τον λόγο αυτό ξεκινάμε στην Ελλάδα την εκστρατεία «Ποτέ και Πουθενά», που στοχεύει στην εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλης βίας στο σπίτι, στον δρόμο, στη δουλειά. Σήμερα, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να ψηφιστεί η πρώτη διεθνής σύμβαση κατά της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, και σας ζητάμε να υπογράψετε την επείγουσα έκκλησή μας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/y3al7qrb

Εγγραφές στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ΟΑΕΔ 2019 (Πηγή: Twitter-https://tinyurl.com/yyolqgrm)

Η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για τη σχολική χρονιά 2019-2020 θα γίνεται έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019. «Ωφελούμενοι» του Προγράμματος είναι τα παιδιά (βρέφη και νήπια) των δικαιούχων του ΟΑΕΔ, από (8) οκτώ μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2019) έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018 για 298 από τους 325 Δήμους της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/yy6ft3vk

601 υποτροφίες για 24 μήνες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Πηγή: Twitter-https://twitter.com/edimosio/status/1133003708105670656)

iky ypotrofies stentoras

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), στο πλαίσιο της πράξης «Ενίσχυση μεταδιδακτόρων ερευνητών/ερευνητριών-Β’ κύκλος» και κατ’ εφαρμογή των κανονιστικών διατάξεων του προγράμματος όπως εγκρίθηκαν με την αριθμ. ΚΥΑ 63241/Ζ1/19.04.2019 του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΦΕΚ 1639/τ.Β’/13.05.2019), προκηρύσσει 601 θέσεις υποτροφιών, μέγιστης διάρκειας είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, για εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψήφιους/ες μεταδιδάκτορες ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή ερευνητικών κέντρων της χώρας, στους παρακάτω επιστημονικούς τομείς:

  • Φυσικές επιστήμες και επιστήμες μηχανικού,
  • Επιστήμες ζωής,
  • Κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/yybxhhbg

Πώς μπορώ να πάρω κιλά χωρίς να πάρω λίπος; (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/yy8hxrkw)

myiki maza stentoras

Κυρίαρχο ζητούμενο όσων ασχολούνται με δυναμικά αθλήματα είναι πώς θα αυξήσουν τη μυϊκή τους μάζα. Για να υπάρξει μυϊκή αύξηση, θα πρέπει η πρωτεϊνική σύνθεση να υπερβαίνει τον καταβολισμό των πρωτεϊνών. Η διαδικασία καταβολισμού και αναβολισμού των μυών στον οργανισμό είναι συνεχής. Θα ήταν τελείως αντιεπιστημονικό να παραλείψουμε τον παράγοντα άσκηση, στην προσπάθεια αύξησης βάρους και όταν θέλουμε να μην πάρουμε λίπος. Για την ακρίβεια, η άσκηση δεν είναι προαιρετική για κάποιον που θέλει να πάρει μυϊκά κιλά. Αντίθετα, είναι απαραίτητη. Χωρίς αυτήν, με συνοπτικές διαδικασίες οι έξτρα θερμίδες μετατρέπονται σε λίπος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι ασκήσεις αντιστάσεων και η αύξηση της συγκέντρωσης των αμινοξέων στο αίμα φαίνεται πως ενεργοποιούν τον ρυθμό σύνθεσης μυϊκής πρωτεΐνης. Η συνεργατική δράση αυτών των δύο παραμέτρων τελικά θα αποφέρει μυϊκή υπερτροφία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/y335nzun

 

Ας μιλήσουμε για το six-pack (Πηγή: Facebook-https://www.facebook.com/fithabitsco/posts/770982743297198?__tn__=-R)

six pack stentoras

Το μενού με τα οφέλη που συνοδεύουν τη γυμναστική είναι ιδιαίτερα ελκυστικό: τόνωση της ψυχικής σου υγείας, αύξηση της ενέργειας και της συγκέντρωσής σου, βελτίωση του ύπνου και της σεξουαλικής σου δραστηριότητας… και πάει λέγοντας! Για πολλούς ανθρώπους όμως, το six-pack παραμένει η κορυφή των fitness στόχων τους, και πάνω από 10 εκατομμύρια posts με τέτοια hashtags μπορούν να το αποδείξουν. Τι λένε όμως στην πραγματικότητα οι ορατοί κοιλιακοί για την υγεία ή το επίπεδο fitness σου; Όχι πολλά, είναι η αλήθεια. Η επιδίωξη του six-pack μπορεί να είναι υγιής στόχος για κάποιους, αλλά για άλλους σωματότυπους μπορεί να σημαίνει ότι η διατροφή τους είναι πολύ περιοριστική, οι προπονήσεις τους πολύ επιθετικές ή οι προσδοκίες τους αρκετά μη ρεαλιστικές. Φυσικά δεν δαιμονοποιούμε το six-pack, σε καμία περίπτωση, όμως είναι σημαντικό να ξέρεις πώς έχουν τα πράγματα και ότι το κάθε σώμα είναι διαφορετικό.          

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/y4ldnrc5

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn