×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 738
sta-social-media-stentoras-skywalker.jpg

Δημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter) που κέρδισαν το ενδιαφέρον της ομάδας του Skywalker.gr την εβδομάδα 13-20 Μαΐου 2019 και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.


 

Έχουν σκοτούρες και οι καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/y28atjpc)

ergazomenoi stentoras skywalker

Ξενοδοχείο πολλών αστέρων σε απομακρυσμένη περιοχή έκανε προσφορά σε εξειδικευμένο επαγγελματία να εργαστεί από 1η Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου χωρίς ούτε μία μέρα ρεπό με αμοιβή που θα λάμβανε αν δούλευε γκαρσόνι στην Αθήνα. Δεν πήγε γιατί βρήκε πολύ καλύτερη δουλειά κοντά στο σπίτι του. Παρότι η ανεργία εξακολουθεί να είναι υψηλή, οι εργαζόμενοι που έχουν κάποια προσόντα φαίνεται πως έχουν περισσότερες ευκαιρίες να βρουν δουλειά. Αυτό ισχύει και για τους νεότερους, όπως φαίνεται από την ανταπόκρισή τους σε αγγελίες για θέσεις εργασίας. Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί/ές νέοι και νέες που δεν είχαν σταθερή δουλειά βρήκαν μια διέξοδο που τους καλύπτει εργασιακά και επαγγελματικά. Σε αυτό βοήθησε ο μεγάλος αριθμός νέων που έφυγαν στο εξωτερικό, το ότι αρκετοί/ές βρήκαν τρόπο να εξειδικευτούν, αλλά και η σημαντική ζήτηση στον τομέα της φιλοξενίας (που σε αρκετές τουριστικές περιοχές δεν καλύπτεται εύκολα).

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.lifo.gr/articles/opinions/237695/exoyn-kai-oi-kalopliromenoi-ergazomenoi-skotoyres

 

Διαμαρτυρία ξενοδοχοϋπαλλήλων: «Φτιάχνουν» μισθό στα μέτρα τους (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/y57hyrks)

xenodoxoypalliloi stentoras skywalker

Σε κινητοποιήσεις κατά συγκεκριμένων ξενοδοχειακών μονάδων του Νομού για τις οποίες, όπως υποστηρίζεται, «υπάρχουν διασταυρωμένες καταγγελίες που αφορούν στην καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καταπώς τους βολεύει» προχώρησε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Μετά από συνεχείς ενημερώσεις και προειδοποιήσεις στη διεύθυνση και στα λογιστήρια των ξενοδοχείων για την τήρηση και εφαρμογή των όρων αμοιβής και εργασίας που προβλέπονται μέσα από συμβάσεις εργασίας, οι συμφωνίες καλά κρατούν, με όρους υποδεέστερους των προβλεπόμενων από τον νόμο. Η εντατικοποίηση και οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας στο αποκορύφωμά τους. Εργασία χωρίς ρεπό και απλήρωτα, υπερεργασία και υπερωρία απλήρωτη, αργίες δουλεμένες χωρίς προσαύξηση του 75%. “Φτιάχνουν” τον μισθό στα μέτρα τους και καθυστερούν να τον καταβάλουν. Είναι η αρχή από μια σειρά κινητοποιήσεων που το επόμενο διάστημα θα γίνουν πιο έντονες…».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.neakriti.gr/article/kriti/irakleio/1545675/diamarturia-xenodohoupallilon-ftiahnoun-to-mistho-sta-metra-tous/

 

Πώς να διαχειριστείτε την τελειομανία σας (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/yy6bacdk)

teleiomania stentoras skywalker

«Πολλές φόρες η τάση της τελειομανίας έχει τις ρίζες της στον φόβο και την ανασφάλεια», λέει ο Matt Plummer, ιδρυτής της Zarvana, μιας online υπηρεσίας coaching που βοηθά τους εργαζόμενους να γίνουν πιο παραγωγικοί. «Πολλοί τελειομανείς ανησυχούν ότι, αν αφήσουν στην άκρη την σχολαστικότητα και επιμέλεια τους, θα βλάψουν την απόδοση και τη θέση τους». Και έτσι προσκολλώνται στην τελειομανία τους, ακόμη και όταν είναι αντιπαραγωγική. Εάν αυτό σας περιγράφει, ηρεμήστε. Το να χαλιναγωγήσετε την τάση σας για τελειομανία δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε. «Σκοπός σας είναι να διοχετεύσετε τη δύναμή σας σε νέους δρόμους παρά να θέσετε χαμηλότερους στόχους», λέει η Alice Boyes, κλινική ψυχολόγος και συγγραφέας των βιβλίων «The Healthy Mind Toolkit» και «The Anxiety Toolkit». Φυσικά αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη. Αλλά το γεγονός παραμένει: «Αν πραγματικά θέλετε να έχετε μεγάλα επιτεύγματα, είστε αναγκασμένοι να μην κάνετε κάποια πράγματα τέλεια». Η Rebecca Knight συγκέντρωσε κάποιες ιδέες που προτείνουν οι ειδικοί για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε το πάθος για τελειομανία, ώστε να μην αποτελεί εμπόδιο στον δρόμο μας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.reporter.gr/Apopseis/MarketingBrowser/Panos-Tsagkarakhs/387089-Pws-na-diacheiristeite-th-teleiomania-sas

ΕΣΠΑ: Ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/y2kcgloa)

espa stentoras skywalker

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο νέο καθεστώς «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» που προβλέπεται από το Κεφάλαιο ΙΑ’ (άρθρα 59, 60 και 61) του Ν.4399/2016, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 36 του Ν.4605/2019 (ΦΕΚ 52 Α’), έχει προγραμματιστεί να γίνει εντός του πρώτου 10ημέρου του Ιουνίου. Προς διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων επενδυτικών φορέων, έχει αναρτηθεί σχέδιο της προκήρυξης του καθεστώτος στον δικτυακό τόπο των αναπτυξιακών νόμων (www.ependyseis.gr), όπου περιλαμβάνονται όλες οι σχετικές πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.epiruspost.gr/oikonomia/epixeiriseis/67554-espa-enisxysi-mikron-epixeiriseon

Ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων από το 2020 (Πηγή: Twitter-https://twitter.com/banks_comgr/status/1130329948835766279)

ilektroniki tirisi vivliw stentoras

Η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων θα είναι η νέα πραγματικότητα από το 2020, όπως ανέφερε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής στον χαιρετισμό του στο πλαίσιο της 1ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, εκλεγμένων στα επιμελητήρια της χώρας, που διοργανώνουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Όπως σημείωσε ο κ. Πιτσιλής: «Η συνεργασία με φορείς όπως εσείς μάς ανοίγει τα μάτια… Η άμεση επικοινωνία με την αγορά μάς δίνει δυνατότητες να δώσουμε λύσεις. Λύσεις συνεργασίας, μειώνοντας τη γραφειοκρατία». Απευθυνόμενος στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχολίασε σχετικά με τη γραφειοκρατία: «Εργαζόμαστε εντατικά για τα ηλεκτρονικά βιβλία, τα οποία θέλουμε το τρίτο τρίμηνο του 2019 να μπορέσουν πια να μπουν σε μια πιλοτική λειτουργία –να τα μάθετε και να τα μάθουμε όλοι– και από το 2020 να είναι η νέα μας πραγματικότητα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://banks.com.gr/ilektroniki-tirisi-vivlion-apo-2020/

 

Ανεβαίνουν επίπεδο τα ελληνικά ξενοδοχεία (Πηγή:Twitter-https://twitter.com/euro2day_gr/status/1129982432604753920)

ellinika ksenodoxeia stentoras skywalker

Τον Μάρτιο του 2019 τα ελληνικά ξενοδοχεία κέρδισαν μια σημαντική πρωτιά: επικράτησαν στον ανταγωνισμό, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον γενικό Δείκτη Ικανοποίησης των Ξενοδοχείων (GRI). Τα ελληνικά ξενοδοχεία συγκέντρωσαν υψηλότερη βαθμολογία, με επίδοση 86,8%, έναντι αυτών σε ανταγωνιστικούς προορισμούς, όπως η Κύπρος (85,5%), η Κροατία (85,3%), η Τουρκία (82,7%), ενώ έπονται Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία. Ο δείκτης αξιολογεί τα ξενοδοχεία με βάση επιμέρους κριτήρια, όπως η τοποθεσία, η εξυπηρέτηση, η σχέση ποιότητας-τιμής, η καθαριότητα, το φαγητό-ποτό και η διασκέδαση. Η διατήρηση των υψηλών στάνταρντ απαιτεί συνεχή εγρήγορση, ευελιξία και καινοτομία, αφού μόνο μέσα από επενδύσεις σε όλα τα τμήματα της τουριστικής αλυσίδας η Ελλάδα θα συνεχίσει να κατακτά όλο και πιο κομβική θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.euro2day.gr/news/highlights/article/1681185/anevainoyn-epipedo-ta-ellhnika-xenodoheia.html

Εθελοντική αιμοδοσία στον Μανταμάδο Λέσβου (Πηγή: Twitter-https://twitter.com/ErtAegean/status/1130691814569197569)

aimodosia stentoras skywalker

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στον Μανταμάδο Λέσβου. Προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν 29 άτομα. Από αυτούς αιμοδότησαν οι 26 και λήφθηκαν 9 δείγματα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο) για μυελό των οστών. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές για τη δωρεά ζωής», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://voreioaigaio.ert.gr/eidiseis/lesvos/ethelontiki-aimodosia-sto-mantamado/

Βέροια: «Δώσε αίμα, χάρισε ζωή» (Πηγή: Twitter-https://twitter.com/laosnews_veria/status/1130564381044019200)

ethelontiki aimodosia veroia stentoras skywalker

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε για 11η συνεχή χρονιά η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γ.Ν. Βέροιας, με το σύνθημα «Δώσε αίμα, χάρισε ζωή».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/y5464d45

 

«Ζωντάνεψε» ο φάρος της Λιβάδας Τήνου (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/y2llauf6)

leibadas faros stentoras skywalker

Ένα μπράτσο βραχωμένης σχιστολιθικής και γρανιτένιας γης που εμβολίζει με θράσος τη συχνά φουρτουνιασμένη θάλασσα και πάνω της ένα μαγικό φαρικό μνημείο του 1910, χτισμένο από εξαιρετικούς Τηνιακούς μάστορες με απίστευτη πλαστικότητα και χάρη, τόσο που η δεξαμενή βρόχινου νερού και το πάτωμα με τα πράσινα μωσαϊκά πλακάκια του δεν έχουν ρωγμές και είναι ακόμα πλήρως λειτουργικά. Ένα μνημείο-ελπίδα και οδηγός των ναυτικών που διέσχιζαν και διασχίζουν το ανεμοδαρμένο και επικίνδυνο θαλάσσιο πέρασμα του στενού του Τσικνιά. Ένα μνημείο-αναφορά στον ανθρώπινο μόχθο, τη δημιουργικότητα και την προκοπή, κόντρα στα στοιχεία της φύσης, χαρακτηριστικό όλων των κτισμάτων του νησιού (πεζούλες, βόλτα, αλώνια, ξωκλήσια, περιστεριώνες, μύλοι), τα οποία αποθεώνουν το ελάχιστο και το ουσιαστικό. Οι ανάγκες να συνεχιστεί η προσπάθεια μεγάλες, αλλά το μέχρι τώρα αποτέλεσμα απτό και αισιόδοξο. Η εθελοντική προσφορά από τα Πάνω Μέρη ήταν αυτονόητη και εξειδικευμένη, με αποτέλεσμα να έχουν δαπανηθεί μόνο μέχρι σήμερα 1.500 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/y3g24a9t

Πανελλήνιες 2019: Αντίστροφη μέτρηση για χιλιάδες μαθητές, καθηγητές και γονείς (Πηγή: Twitter-https://tinyurl.com/y52l46x3)

panellinies stentoras skywalker

Από τη νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος Γαβρόγλου, θα υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής σε ορισμένες σχολές ΑΕΙ χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις, οι Ομάδες Προσανατολισμού (ΟΠ) θα είναι τέσσερις, όσα δηλαδή και τα επιστημονικά πεδία, ενώ θα διεξάγονται εξετάσεις για το απολυτήριο σε ομάδες σχολείων. Οι Πανελλήνιες 2019 αρχίζουν με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τα ΕΠΑΛ στις 6 Ιουνίου, ενώ για τα ΓΕΛ ξεκινούν στις 7 Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/y4w85gbt

Η κληρονομιά του Πεσταλότσι στην παιδαγωγική (Πηγή: Twitter-https://twitter.com/schoolinggr/status/1130484420551610368)

pestalozzi stentoras skywalker

Ο Γιόχαν Χάινριχ Πεσταλότσι (Johann Heinrich Pestalozzi) ήταν Ελβετός παιδαγωγός και έγινε γνωστός ως «ο πατέρας της σύγχρονης παιδαγωγικής». Είδε τη διδασκαλία ως θέμα που αξίζει να μελετηθεί από μόνο του. Θεωρούσε ότι έπρεπε να μελετηθεί η μέθοδος και η πρακτική της διδασκαλίας. Προκάλεσε την εκπαίδευση να αναχθεί σε ξεχωριστό κλάδο της γνώσης, παράλληλα με την πολιτική και άλλους αναγνωρισμένους τομείς. Εκτός από τη διδασκαλία των παιδιών με τις μεθόδους του, ο Πεσταλότσι δίδαξε και εκπαιδευτικούς ηγέτες της εποχής του, όπως ο Friedriech Froebel, που ήταν ιδρυτής νηπιαγωγείου. Επίσης, αργότερα επηρέασε και τη Maria Montessori.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.schooling.gr/article/51/pestalotsi-pateras-tis-sygchronis-paidagogikis

Παράταση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στην «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση»

(Πηγή: Twitter- https://twitter.com/eeathens_social/status/1130426382872399877)

ergaleiothiki epixeirimatikotita stentoras skywalker

Ανακοινώθηκε η απόφαση για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Δράσης «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση» μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 και ώρα 17:00.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/yx9hmqbk

Οι πόλεις του μέλλοντος δεν θα έχουν αυτοκίνητα (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/y48kjxac)

podilata stentoras skywalker

Σήμερα υπάρχουν συνολικά 180 χλμ. ποδηλατοδρόμων, το 88,1% των κατοίκων δεν διαθέτει αυτοκίνητο, ενώ το 64% επιλέγει τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μετακινηθεί. Έτσι, λίγο καιρό πριν, η δήμαρχος του Όσλο Marianne Borgen αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για το τελειωτικό χτύπημα: το ιστορικό κέντρο της πόλης δεν θα είναι προσβάσιμο σε κανένα αυτοκίνητο παρά μόνο σε οχήματα ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, ενώ οι θέσεις πάρκινγκ θα εκλείψουν. Ούτε καν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (που αυτή τη στιγμή αποτελούν το 24% στην πόλη) δεν θα έχουν πρόσβαση. Όσο για το πώς είναι δυνατόν ξαφνικά να απαγορεύεται το παρκάρισμα, υπάρχει απάντηση: επειδή στη Νορβηγία όλα γίνονται με πρόγραμμα, αυτές οι απαγορεύσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από το 2015 και κορυφώνονται φέτος.

Αντίστοιχα, και το Άμστερνταμ φαίνεται διατεθειμένο να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι. Η Sharon Dijksma, υπεύθυνη για τη ρύθμιση της κίνησης στην πόλη, ανακοίνωσε ένα πολύ παρόμοιο πλάνο με το Όσλο, με την ουσιώδη διαφορά πως η ποδηλατική κουλτούρα είναι βαθιά ριζωμένη στους κατοίκους της ολλανδικής πόλης. Από τις αρχές του ερχόμενου Ιουλίου, οι θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο θα αρχίσουν να μειώνονται, με σκοπό να εξαλειφθούν πλήρως σε μερικά χρόνια. Πώς ακριβώς θα γίνει αυτό; Πολύ απλά, δεν πρόκειται να ανανεωθεί καμία άδεια για θέση πάρκινγκ κατοίκου και, παράλληλα, θα μειώνονται οι ισχύουσες άδειες κατά περίπου 1.500 τον χρόνο, με αποτέλεσμα έως το 2025 να έχουν εξαφανιστεί και οι 11 χιλ. θέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/y4jmojkt

Ποιος ήταν ο Γιόζεφ Πιλάτες, που έπασχε από ραχίτιδα (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/y22tcokg)

pilates stentoras skywalker

Ο Γιόζεφ Πιλάτες γεννήθηκε το 1883, στην πόλη Μενχενγκλάντμπαχ της Γερμανίας. Υπήρξε ένα ασθενικό παιδί, έπασχε από ραχίτιδα, άσθμα και ρευματικό πυρετό. Μεγαλώνοντας αφιέρωσε όλη του τη ζωή για τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης. Εκτός από σκι, έκανε γιόγκα και bodybuilding. Πίστευε ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κακή στάση του σώματος και η αναποτελεσματική αναπνοή ήταν οι «ρίζες» της κακής υγείας. Όταν μετακόμισε στην Αγγλία, το 1912, κέρδιζε τα προς το ζην ως επαγγελματίας πυγμάχος, ζογκλέρ και καθηγητής αυτοάμυνας στη σχολή της Σκότλαντ Γιάρντ. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου οι βρετανικές αρχές τον φυλάκισαν σε στρατόπεδο μαζί με άλλους Γερμανούς πολίτες. Εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να διδάξει στους συγκρατούμενούς του πάλη, αυτοάμυνα και τρόπους ώστε να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν τον εγκλεισμό μέσα από την άσκηση και την αυτοσυγκέντρωση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/yy6vxo38

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn