×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 738
sta-social-media-stentoras-skywalker.jpg

Δημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter) που κέρδισαν το ενδιαφέρον της ομάδας του Skywalker.gr την εβδομάδα 06-13 Μαΐου 2019 και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

«Ελκυστικά επαγγέλματα» και ενίσχυση κοινωνικών στερεοτύπων (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/yxr594hb)

stentoras epaggelmata

Στη Βρετανία, μια γνωστή εφαρμογή γνωριμιών είχε πραγματοποιήσει μια έρευνα για να δείξει ποια επαγγέλματα είναι πιο ελκυστικά για τις γυναίκες και για τους άνδρες. Το dating site συγκέντρωσε στοιχεία από τις πληροφορίες που συμπληρώνουν οι χρήστες του στο προφίλ τους. Εισήγαγε, έτσι, ένα πεδίο που επέτρεπε στον χρήστη να φανερώσει τι δουλειά κάνει και ποιο είναι το επίπεδο της ακαδημαϊκής του εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναφορικά με τις θετικές γνώμες για το επάγγελμα του αντίθετου φύλου ήταν:

  • Οι δέκα πιο ελκυστικές θέσεις εργασίας για άνδρες ήταν: πιλότος, ιδρυτής εταιρείας/επιχειρηματίας, πυροσβέστης, γιατρός, προβεβλημένο πρόσωπο σε τηλεόραση ή/και ραδιόφωνο, καθηγητής/δάσκαλος, μηχανικός, μοντέλο, διασώστης/πρώτες βοήθειες, φοιτητής.
  • Οι δέκα πιο ελκυστικές θέσεις εργασίας για γυναίκες ήταν: φυσικοθεραπεύτρια, διακοσμήτρια, ιδρύτρια εταιρείας/επιχειρηματίας, δημόσιες σχέσεις/επικοινωνία, καθηγήτρια/δασκάλα, φοιτήτρια, λογοθεραπεύτρια, φαρμακοποιός, social media manager, μοντέλο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/stentoras-sexi-epaggelmata 

Συνεργαστείτε για να είστε δημιουργικοί (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/y6q4ungx)

stentoras synergasia dimiourgikotita

Πολλοί πιστεύουν ότι οι πολύ δημιουργικοί άνθρωποι, οι άνθρωποι που άφησαν το σημάδι τους στο σύμπαν με τις ιδέες και τα έργα τους, όπως ο Αϊνστάιν, ο Γκαίτε ή ο Πικάσο, ήταν άνθρωποι υψηλής ευφυΐας που δεν μπορούσαν εύκολα να συγχρωτιστούν με άλλους και κάθονταν μόνοι τους, με τις σκέψεις τους, τους ερχόταν η θεία επιφοίτηση και τελικά μεγαλουργούσαν. Αν όμως μελετήσει κανείς τη ζωή αυτών των ανθρώπων, θα καταλάβει ότι όχι μόνο δεν ζούσαν απομακρυσμένοι από τον κόσμο, αλλά ανήκαν σε ομάδες όπου μοιράζονταν κοινά ενδιαφέροντα, κοινές ανησυχίες, κοινούς προβληματισμούς. Αντάλλασσαν απόψεις, διεύρυναν τις ιδέες των φίλων τους μέσα από τις δικές τους και διαφωνούσαν. Εκτός όμως από τους «ομοίους» τους, επιδίωκαν και τη φιλία με ανθρώπους που είχαν άσχετα ενδιαφέροντα μ’ αυτούς. Κι αυτό γιατί έτσι ιντριγκάριζαν τον εαυτό τους να σκεφτεί διαφορετικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/stentoras-zervaki-synergasies

Ετήσια έκθεση ΙΝΕ ΓΣΕΕ 2019: Η ελληνική οικονομία και η απασχόληση (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/y28fqk8q)

stentoras inegsee

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ παρουσίασε την Τρίτη 14 Μαΐου την ετήσια έκθεσή του για το 2019. Η νέα έκθεση παρουσιάζει ένα πλήθος από θεωρητικά επιχειρήματα αλλά και εμπειρικά ευρήματα για την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/2WN7Q2o

Το Airbnb κράτησε τη χώρα όρθια: Γιατί τόσο «μίσος»; (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/yyu5bfvc)
stentoras airbnb

Ερωτήματα προκαλούν οι συνεχόμενες αντιδράσεις από διάφορες πλευρές ενάντια σε μια οικονομική δραστηριότητα που όχι μόνο ζημιά δεν προκαλεί στην οικονομία στο σύνολό της ή και σε τοπικό επίπεδο, αλλά αντίθετα την κράτησε ζωντανή, ιδιαίτερα την τελευταία πολύ δύσκολη πενταετία της κρίσης, που σχεδόν όλοι οι τομείς οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα είχαν καταρρεύσει. Το Airbnb κατηγορείται για αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τα ξενοδοχεία, για τις υψηλές τιμές ενοικίων, για το γεγονός ότι δεν βρίσκουν σπίτι φοιτητές και ελεύθεροι επαγγελματίες και χίλια δύο άλλα. Είναι όμως αυτή η αλήθεια;

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/stentoras-airbnb

 

Ανάπτυξη 0,4% για τη γερμανική οικονομία (Πηγή: Twitter-https://twitter.com/Sofokleousin/status/1128559778546851842)

stentoras germaniki oikonomia

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, βάζοντας τέλος στην επιβράδυνση που παρουσίασε το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Σύμφωνα με τους «Financial Times», η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε ανάπτυξη 0,4% τους πρώτους τρεις μήνες του 2019 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, ευθυγραμμιζόμενη με τις αντίστοιχες προσδοκίες, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Το ΑΕΠ της χώρας έμεινε αμετάβλητο στο τελευταίο τρίμηνο του 2018, μετά τη συρρίκνωση το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/stentoras-germaniki-oikonomia

 

Το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Θεσσαλονίκης κερδίζει τις εντυπώσεις στο Ισραήλ (Πηγή: Facebook - https://tinyurl.com/y2suqsnx)

stentoras azk

Η τεχνητή νοημοσύνη, τα προηγμένα υλικά, η αγροβιοτεχνολογία και οι μεταφορές είναι οι τομείς κύριου ενδιαφέροντος για τις ισραηλινές εταιρίες, οι οποίες εξετάζουν την αξιοποίηση του καινοτομικού συστήματος της Θεσσαλονίκης ώστε να προωθήσουν τις εφαρμογές τους. Η ελληνική αποστολή στο Τελ Αβίβ, που οργανώθηκε από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας με στόχο την παρουσίαση του οικοσυστήματος της καινοτομίας, της έρευνας και της επιχειρηματικότητας της Θεσσαλονίκης, αναμφίβολα κέρδισε τις εντυπώσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/stentoras-oikosystima-thess

 

Μαθητικές δράσεις για την προσβασιμότητα και ελεύθερη μετακίνηση των ΑμεΑ (Πηγή: Facebook - https://tinyurl.com/y6me7pt2)

stentoras amea

Αναπτύσσοντας δεσμούς φιλίας και μια καλή συνεργασία, και με στόχο να στείλουν το δικό τους ελπιδοφόρο μήνυμα, μαθητές ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση και βελτίωση της προσβασιμότητας και ελεύθερης μετακίνησης ατόμων με αναπηρία. Μαθητές και μαθήτριες από σχολεία του Ρεθύμνου, σε συνεργασία με επτά μαθητές από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Αθήνας (ΚΕΑΤ) που βρίσκονται στην κρητική πόλη στο πλαίσιο του πανελλήνιου εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», συναντήθηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και γνώρισαν μέσα από βιωματικές δράσεις τα ζητήματα που αφορούν την προσβασιμότητα αλλά και την ελεύθερη μετακίνηση ατόμων με αναπηρία όρασης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/yxwhbxpk

Καύση λίπους με αερόβια άσκηση (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/yxdas9xd)

stentoras aerovia askisi

Σκοπός της αερόβιας άσκησης, πέρα από τη βελτίωση της γενικής φυσικής κατάστασης, είναι η μεγιστοποίηση της χρήσης του σωματικού λίπους ως πηγής καυσίμου, είτε κατά τη διάρκεια της άσκησης είτε τις ώρες που ακολουθούν, με σκοπό τη μεγαλύτερη καύση λίπους. Ο ανθρώπινος οργανισμός χρησιμοποιεί ως καύσιμα κατά κύριο λόγο υδατάνθρακες και λίπος, είτε ασκείται είτε βρίσκεται εν ηρεμία. Τα καύσιμα αυτά καίγονται ταυτόχρονα, αλλά η ποσοστιαία συνεισφορά του καθενός εξαρτάται από παράγοντες όπως:

  • τα χαρακτηριστικά της αερόβιας άσκησης (είδος, ένταση, διάρκεια),
  • τη διατροφή, ειδικά γύρω από τις ώρες της άσκησης,
  • την τρέχουσα φυσική κατάσταση (αρχάριος, προχωρημένος),
  • παράγοντες περιβάλλοντος (ζέστη, κρύο) και φύλου (άνδρας, γυναίκα)

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/stentoras-aerovia-askisi-hobby

Άσκηση κατά του στρες και της κατάθλιψης (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/yx8sooto)

stentoras stress askisi

Η καθημερινή ζωή του μέσου ανθρώπου μπορεί να είναι αρκετά απαιτητική –προθεσμίες, εργασιακές απαιτήσεις, οικονομικές ανησυχίες– και για μερικούς από μας το στρες έχει γίνει τρόπος ζωής. Ωστόσο, όταν το άγχος φτάνει σε ανθυγιεινά επίπεδα, μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο το μυαλό, αλλά και το σώμα μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να μειώσετε τα επίπεδα του στρες όπου είναι δυνατόν και να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε για να ζείτε μια υγιέστερη ζωή. Η αύξηση της σωματικής άσκησης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους. Σύμφωνα με μελέτες, η τακτική άσκηση μπορεί να αποφέρει σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στο πώς αισθάνεστε. Η τακτική άσκηση είναι εξίσου σημαντική για το μυαλό σας, όπως και για την καρδιά σας. Έχει μια μοναδική ικανότητα να σας ζωντανεύει και να σας χαλαρώνει, να σας παρέχει τόνωση και ηρεμία ώστε να εξαλείψετε το άγχος και να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/stentoras-askisi-hobby

 

Πέντε ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης! (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/y2kbcezs)

stentoras paralies

Από τον Ατλαντικό ωκεανό μέχρι το Αιγαίο και από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι την Τουρκία, οι ταξιδιωτικοί συντάκτες της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» ξεχώρισαν τις αγαπημένες τους παραλίες για κολύμπι, σέρφινγκ, πάρτι και φαγητό. Από τις επιλογές τους δεν θα μπορούσαν να λείπουν και κάποιες αγαπημένες ελληνικές παραλίες, που κέρδισαν τους ειδήμονες με την ομορφιά και τα θέλγητρά τους. Πρόκειται για το Παλαιοχώρι στη Μήλο, τη Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία, το Καλαδί στα Κύθηρα, το Πλιντρί στη Μύκονο και τον Μπάλο στα Χανιά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/stentoras-mileika-nea-tourism

 

Πολύχρωμο το 2ο-3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/y5uf2wnu)

stentoras papagou

Αφού πήραν τις σχετικές άδειες, οι μαθητές του 2ου-3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου έπιασαν τα πινέλα και μεταμόρφωσαν στην κυριολεξία το σχολείο τους. Το κτίριο άλλαξε όψη, έγινε πολύχρωμο και πολύ πιο χαρούμενο!

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/stentoras-sxoleia

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση 25 νέων υπότροφων κτηνοτρόφων (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/y53co34m)

stentoras amerikaniki gewrgiki sxoli

Ολοκληρώθηκε στις 7 Μαΐου 2019 η εκπαίδευση 25 νέων κτηνοτρόφων που υλοποιήθηκε από τη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με υποτροφίες που προσέφερε η Δέλτα σε νέους κτηνοτρόφους και παιδιά κτηνοτρόφων συνεργατών της. Στόχος των υποτροφιών είναι η εξειδικευμένη και βιωματική εκπαίδευση των νέων κτηνοτρόφων, με σκοπό να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων όπου εργάζονται.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/y6fgof9k

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn