sta-social-media-stentoras-skywalker.jpg

Δημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter) που κέρδισαν το ενδιαφέρον της ομάδας του Skywalker.gr την εβδομάδα 17-24 Ιουνίου 2019 και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

 

Είσαι άνεργος/η; Δες ποια είναι τα «δώρα» του ΟΑΕΔ (Πηγή:Facebook-https://tinyurl.com/yxzckwof)

oaed karta anergias stentoras

Σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα του ΟΑΕΔ, η κάρτα ανεργίας προσφέρει:

  1. 1. Μοριοδότηση στις προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ
  2. 2. Μοριοδότηση σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα
  3. 3. Δυνατότητα συμμετοχής σε ενεργητικές πολιτικές (απασχόληση, κατάρτιση, συμβουλευτική)
  4. 4. Δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας (κοινωνικός τουρισμός, κατασκηνώσεις)
  5. 5. Ασφάλιση μέσω του ΕΛΕΚΠ-κλάδος ΛΑΕΚ στον κλάδο ασθενείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
  6. 6. Προαιρετική ασφάλιση στους κλάδους σύνταξης και ΕΤΕΑ (επικουρική ασφάλιση) μέσω του ΕΛΕΚΠ-κλάδος ΛΑΕΚ
  7. 7. Ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ (ΚΟΤ)
  8. 8. Μειώσεις ή απαλλαγές από τη φορολογική αρχή (ΕΝΦΙΑ κ.λπ.)
  9. 9. Ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν σε δάνεια, οφειλές κ.λπ.
  10. 10. Δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  11. 11. Δυνατότητα συμμετοχής σε προσφορές επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα
  12. 12. Ωφέλεια σε διάφορες παροχές (π.χ. επίδομα θέρμανσης)
  13. 13. Δυνητική ένταξη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)
  14. 14. Πιθανά οφέλη από παροχές δήμων (π.χ. δημοτικά κολυμβητήρια, δημοτικά θέατρα)
  15. 15. Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/y69o64kk  

Αυξημένος κίνδυνος εγκεφαλικού για όσους δουλεύουν πάνω από 10 ώρες την ημέρα (Πηγή: Twitter:https://tinyurl.com/y6s9qyqp)

overwork stentoras

Οι άνθρωποι που δουλεύουν πολλές ώρες, πάνω από δέκα την ημέρα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο, ιδιαίτερα αν εργάζονται τόσες ώρες για περισσότερα από δέκα χρόνια, σύμφωνα με νέα γαλλική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία σχετικά με την ηλικία, το φύλο, το κάπνισμα και το ωράριο εργασίας 143.592 συμμετεχόντων και συμμετεχουσών, ηλικίας 18-69 ετών, με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.athensvoice.gr/life/health/556403_ayximenos-kindynos-egkefalikoy-gia-pano-apo-10-ores-ergasia/mera

 

Παρουσίαση του βιβλίου «Σκέψεις για την αγροτική ανάπτυξη» (Πηγή: Facebook: https://www.facebook.com/GR.Bossible/photos/a.696394933708846/2808163685865283/?type=3&theater)

mixailidis stentoras 

Μια νέα πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στον χώρο των εκδόσεων, ανέλαβε το Skywalker.gr. Οι εκδόσεις Στέντορας παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Μιχαηλίδη «Σκέψεις για την αγροτική ανάπτυξη», ένα πόνημα που απαρτίζεται από κείμενα για τον σύγχρονο αγροτικό κόσμο. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 στις 21:00 στην Πνευματική Εστία Βούλας (Πάρκο Εθνικής Αντίστασης, δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου, Αγίου Ιωάννου 2 & Ζεφύρου 2, 166 73 Βούλα).

Διαβάστε περισσότερα: https://bossible.gr/

Συνέχισε να περπατάς: Το ταξίδι για την επιτυχία ξεκινά από την αποτυχία (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/yyqc2oh7)

epituxia stentoras

Αν αισθάνεσαι ότι δεν θέλεις να ξυπνήσεις το πρωί, μείνε λίγο ακόμα στο κρεβάτι. Αν αισθάνεσαι ότι δεν θέλεις να απαντήσεις σ’ ένα e-mail εκείνη τη στιγμή, μην το κάνεις. Ξέρεις ότι, αν αυτό το πρωί είχες σοβαρό ραντεβού, θα ήσουν ήδη στο πόδι. Αν το e-mail ήταν ζωής και θανάτου, θα είχες ήδη απαντήσει. Ο εαυτός σου ξέρει, άκου τον. Έχε του εμπιστοσύνη. Αυτός θα καταφέρει μόνο να σε σηκώσει ξανά στα πόδια. Όταν, λίγη ώρα πιο μετά, είσαι έστω και λίγο καλύτερα, θα δεις, αυτό που θα σου έπαιρνε ώρες για να το κάνεις τώρα θα βγει πολύ πιο εύκολα και ωραία. Κάνε μικρά βήματα εκείνες τις στιγμές, όσο μικρά κι αν είναι, αλλά κάν’ τα. Μην αφεθείς εντελώς στην παράλυση!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.epixeiro.gr/article/124731?fbclid=IwAR17TRm7z8T4uEjGzruJxIPYS-_1JAQ08gLFv7xzxggbKv_QmAg6IW5QSwQ

Πάτρα: Ξεπερνά τις προσδοκίες ο εθελοντισμός στους παράκτιους μεσογειακούς αγώνες (Πηγή:Facebook- https://tinyurl.com/y2es2wml)

mediterranenean beach games stentoras

Ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού φαίνεται να δημιουργείται στην Πάτρα ενόψει των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν στις 25-31 Αυγούστου 2019. Οι εξαρχής δηλωμένες ανάγκες της Οργανωτικής Επιτροπής σε εθελοντές και εθελόντριες ήταν 1.000 άτομα, στόχος που αναμένεται να κατακτηθεί με ευκολία. Ήδη, δύο μήνες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, οι εθελοντές/ριες που έχουν επιλεγεί φτάνουν τα 900 άτομα! Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον, όπως και οι συνεντεύξεις, η επιλογή και η ενημέρωση των υποψηφίων.

Διαβάστε περισσότερα: https://tinyurl.com/y3gu8ugz

 

Δίκτυο εθελοντών δημιουργεί ο Δήμος Δέλτα (Πηγή: Twitter-https://twitter.com/thess_news/status/1143416493474009089)

aimodosia stentoras

Δίκτυο εθελοντών δημιουργεί ο Δήμος Δέλτα με στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα και τα εργαλεία σε οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και σε μεμονωμένους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στον προγραμματισμό δράσεων πολιτισμού, αθλητισμού και εν γένει σε κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα σε τοπικό επίπεδο, από κοινού με την τοπική αυτοδιοίκηση. Γενικός στόχος του έργου είναι να προωθηθεί οριζόντια και μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες η θεσμική συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών με τη δημοτική αρχή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.thessnews.gr/article/138128/diktyo-ethelonton-dimiourgei-o-dimos-delta

Βάσεις 2019: Πού αναμένεται «ελεύθερη πτώση» – Οι τελευταίες εκτιμήσεις (Πηγή: Twitter-https://tinyurl.com/yxdzrpzk)

vaseis2019 stentoras

Σε «ελεύθερη πτώση» φαίνεται πως θα βρεθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ακόμη και σε υψηλόβαθμες σχολές, µε μοναδική εξαίρεση το 1ο Πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα. Παρά το ότι η βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις δεν έχει ολοκληρωθεί –και μάλιστα σε κάποια μαθήµατα είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο–, οι καθηγητές μιλούν για χαμηλές επιδόσεις, κάτι που µαζί µε άλλους παράγοντες θα επιφέρει πτώση των βάσεων στα περισσότερα τμήματα ΑΕΙ. Αυτή είναι η πρώτη βασική εκτίμηση των βαθμολογητών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», αλλά ακόμη κρατούν επιφυλακτική στάση, καθώς περιμένουν να ολοκληρωθεί η βαθµολόγηση των γραπτών και να ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων όλων των υποψηφίων, κάτι που αναµένεται στις αρχές Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://tinyurl.com/yyjwfsk6

Β’ φάση αιτήσεων εγγραφής και μετεγγραφής σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Πηγή: Twitter-https://twitter.com/schooltimegr/status/1143421585208090624)

panellinies2019 gel epal

Από την Τρίτη 25 Ιουνίου έως την παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η Β΄ φάση των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Προθεσμίες: Από 25 Ιουνίου 2019 και ώρα 09:00 έως 28 Ιουνίου 2019 και ώρα 23:59.

Διαβάστε περισσότερα:https://tinyurl.com/y2xw85hp

 

Τα ιδανικά σνακ πριν την προπόνηση (Πηγή: Facebook-https://www.facebook.com/agrinio24com/posts/2309097019182099)

snack proponisi stentoras

Έχετε προγραμματίσει να πάτε στο γυμναστήριο ή να πάτε για τρέξιμο, αλλά πεινάτε; Τι μπορείτε να φάτε πριν τη γυμναστική ώστε να έχετε ενέργεια αλλά να μη… βαρύνετε υπερβολικά και να μπορέσετε να αθληθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα; Οι υδατάνθρακες, τα φρούτα, τα δημητριακά είναι ό,τι πρέπει για να σας τονώσουν.

Διαβάστε περισσότερα: https://agrinio24.eu/archives/554012?fbclid=IwAR1PgnxrYGb5-EZ7tjAFczePuJMd4k9S2MQ-JHEoFNVnU4d3LsOr1Uvu3Tg

 

Τρώγοντας υδατάνθρακες το βράδυ θα παχύνω; (Πηγή: Facebook-https://tinyurl.com/yytjqsku)

ydatanthrakes stentoras

Η απώλεια, η διατήρηση και η αύξηση του σωματικού βάρους στηρίζονται σε απλά μαθηματικά. Όταν η προσλαμβανόμενη ενέργεια (θερμίδες) είναι μεγαλύτερη από αυτή που δαπανάται, το σωματικό βάρος αυξάνεται. Αντίστοιχα, όταν η προσλαμβανόμενη ενέργεια είναι μικρότερη από αυτή που δαπανάται, το σωματικό βάρος μειώνεται, ενώ όταν είναι ίσες το σωματικό βάρος παραμένει σταθερό. Άρα, αυτό που μετράει είναι η συνολική θερμιδική πρόσληψη κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως σε σχέση με τη θερμιδική δαπάνη μέσω των βασικών λειτουργιών του οργανισμού, τον μεταβολισμό, τη φυσική δραστηριότητα κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα: https://tinyurl.com/y5pdcorf

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn